سوال خود را هم اکنون بپرسید

پاسخ متنی و صوتی

توسط درمانگران، مشاوران و روانشناسان

دریافت در کمتر از ۲۴ ساعت

به صورت محرمانه و کاملا خصوصی

پرسش خود را هم اکنون از مشاوران ما بپرسید...
ارسال سوال

افتخار نکردن به خونواده

پرسش

تاریخ ثبت : 16 شهریور 1395
611  بازدید
ثبت و ویرایش پاسخ
لغو درخواست
سلام،روزتون بخیر و خسته نباشید من توی خونواده ای به دنیا اومدم مذهبی و ثروتمند.اما پدرم خیلی خسیس هستش و ثروتش اصلا تو ظاهر زندگیمون نمود پیدا نمیکنه،همش جمع میکنه و از خونوادش دریغ میکنه،به همین خاطر حتی اوضاع ظاهری خونمون با وجود اینکه تو یه محله خوب و عالی ساکت هستیم،افتضاحه و نگاه مردم ما رو اذیت میکنه وقتی درک نمیکنن که این خصلت پدرمه و هرگز تغییر نمیکنه،ایشون 75سالشونه و اصلا به حرف کسی اهمیت نمیدن.از طرفی مادرم هم که با اخلاق پدرم تقریبا خودشو تطبیق داده و کارایی میکنن که گاهی ادم خجالت میکشه..خصوصا وقتی بحث خواستگار پیش میاد ما خیلی نگران و مضطرب میشیم.از طرز برخورد پدر و مادرممون نگرانیم و خجالت میکشیم، هر دو روستایی بودن و سطح سواد پایینی دارن و خیلی ساده رفتار می کنن ،اما فکر میکنم ما هم زیاد سخت میگیریم به نظر شما چقدر تاثیر داره این خصوصیات خونواده ما در ازدواجمون؟ ممنونم

مهمترین سوال :

پاسخ نوشتاری پاسخگر به سوال شما

فاطمه علی اکبری
فاطمه علی اکبری
31 تیر 1396 ساعت 14:17

درود بر شما دوست گرامی

اصولا تعیین مرز برای تشخیص «خساست» آسان نیست. آنچه مهم است تفاوت گذاشتن بین خسیس بودن و مقتصد بودن است.

فرد مقتصد در زندگی هدف مشخصی دارد، اما این هدف مشخصا «جمع آوری پول» نیست. هدف فرد مقتصد ممکن است خریدن خانه یا خودرو، فرستادن فرزندان به دانشگاه، تامین هزینه های بیماری یا پس اندازد دوران پیری و بازنشستگی باشد. این هدف، هرچه باشد، برای تامین رفاه فرد یا خانواده است. هر فردی باید بتواند درآمد محدود و مشخص خود را طوری به تمام مخارج اختصاص بدهد که در هیچ مورد اساسی کم نیاورد.

اما فرد خسیس، حتی برای موارد ضروری هم خرج نمی کند. فرد خسیس پول را فقط برای فجایع آینده می خواهد. اگرچه غالبا این فجایع مبهم اند، بیشتر به صورت «اگر»هایی با احتمال اندک بیان می شوند که دیگران آن را درک نمی کنند. برخلاف فرد خسیس، فرد مقتصد خود را به سختی نمی اندازد یا سلامت جسمی و روانی خود و خانواده اش را به خطر نمی اندازد تا از یک بحران احتمالی در آینده جلوگیری کند.

اگر فردی خود را مقتصد بداند، اما به دلیل رفتارهای مالی او، اعضای خانواده در فضایی پرتنش زندگی کنند و سلامت شان در خطر باشد، احتمالا موردی اشکال دارد. یادمان باشد خساست و دست و دل بازی به مقدار پول و دارایی ربطی ندارد. آنچه در خساست اهمیت دارد «اشتغال ذهن» با پول و جمع کردن آن است و فرد خسیس وقت و انرژی زیادی را قربانی جمع کردن پول می کند.

  • با توجه به اینکه خساست والدین در نوع رفتار فرزندان نیز ممکن است دیده شود و این رفتار نه فقط از لحاظ مالی بلکه در زمینه های عاطفی نیز مشهود می شود بهتر است بر نوع رفتارهای خودتان نیز مرور داشته باشید. گاهی هم فرزندان به صورت سایه وار، به اندازه ای که والدین خسیس داشته اند ممکن است رفتارهایی مانند ولخرجی را نشان دهند.
  • نوع رفتار شما در خصوص خرید وسایلی که مطلوب شما است چه بوده؟ دخترها معمولا از مادرشان در بیشتر زمینه ها الگو برداری می کنند. شاید نوع رفتار شما هم بیشتر سکوت و ناراحتی از درون بوده است.
  • می توانید از شرایطی که دارید برای والدین تان بگویید. نگرانی ها و خواسته ها را درمیان بگذارید. البته انتظار تغییر خاصی در این سن را نمی توان داشت ولی بهتر است انتظارات و یا خواسته ها و نگرانی های خود در هر موردی که هست را به اطلاع والدین خود برسانید.
  • نظرات خود را اعلام کنید اما نظرات پدرتان مبنی بر تاکید بر قیمت و... (که احتمال می رود بر ان حساس باشند) را تایید کنید و مثلا از ایشان بودجه ای بخواهید در حدی که در اختیارتان می گذارند.
  • گاهی اوقات روش زندگی و نوع نگرش والدین به گونه ای است که مورد پسند فرزندان نیست. توجه بفرمایید که هیچ والدینی بدخواه فرزند خود نیستند اما در خصوص مواردی مانند والدین شما، سازوکارها و ابزار فرزندپروری و زندگی آنها در همین حد بوده است. پس بهتر است نوع نگرش خود به والدین به ویژه پدر بزرگوارتان را با این فکر که میزان آگاهی شان در همین حد بوده تعدیل کنید.
  • بهتر است توقعات و خواسته های خود را در حد ممکن مطرح کنید و انجام دهید. همچنین می توانید در صورتی که مورد مناسبی برای ازدواج داشتید، مختصری درباره برخی ویژگی های خاتنوادگی خود توضیح دهید و البته دقت بفرمایید که لحن شما حالتی نداشته باشد که باعث نگرش منفی در طرف مقابل شود.
  • مثلا می توانید بگویید اختلاف نگرش در هر خانواده ای هست و من هم ممکن است در مواردی با والدینم یکسان فکر نکنم؛ اما برنامه ام برای زندگی ام این است و... یعنی محترمانه اعلام کنید که نگرشی متفاوت با والدین خود دارید.
  • در نظر داشته باشید که رفتاری که حالت خساست داشته باشد با توجه به سن و سال پدرتان و نوع نگرش ایشان و مادرتان به زندگی؛ بعید است تغییر کند. ما مامور به تربیت والدین خود نیستیم و اگر هم بودیم توفیقی در این کار نداشتیم. بهتر است این ویژگی را به عنوان بخشی از خصوصیات والدین تان بپذیرید و سعی کنید ضمن حفظ حرمتها، به گونه ای که حساسیت ایجاد نشود و تا جایی که مقدور است با آرامش نظرات خود را اعلام نمایید.


از اعتماد شما سپاسگزارم

علی اکبری-خانه توانگری

معرفی کتاب :
+
معرفی فیلم/مقاله :
+
معرفی دروس غیر حضوری :
+
اکشن پلن :
+
ثبت و ویرایش پاسخ
لغو درخواست

سوالات مشابه