سوال خود را هم اکنون بپرسید

پاسخ متنی و صوتی

توسط درمانگران، مشاوران و روانشناسان

دریافت در کمتر از ۲۴ ساعت

به صورت محرمانه و کاملا خصوصی

پرسش خود را هم اکنون از مشاوران ما بپرسید...
ارسال سوال

کمرویی زندگیمو فلج کرده

پرسش

تاریخ ثبت : 04 آبان 1395
1,187  بازدید
ثبت و ویرایش پاسخ
لغو درخواست
با سلام من دختری 30 ساله هستم که به دلیل کمرویی زیاد و اعتماد بنفس پایین قادر به برقراری روابط اجتماعی نیستم و این کمرویی به حدی است که کلا زندگیمو فلج کرده و تا به الان هیچ دستاوردی تو زندگی نداشتم با این سن! وارد هر شغلی که میشم به ماه نمیکشه که کارمو از دست میدم چون خیلی بی دست و پا و کمروام و نمیتونم خودمو نشون بدم و ابراز وجود کنم. من اصلا نمیتونم وارد محیطهای جدید بشم صحبت کنم توو محیط کار هم همینطور. زندگیم خیلی سخت شده خیلی. ازتون خواهش میکنم که جواب سوالمو بدین و بهم راهکار بدین راهکار عملی و شدنی خودتونو جای من بگذارید تا بفهمید چی میگم حتی اگه ی دکتر خوب که بتونه واقعا کمک کنه هم معرفی کنید چون دکتر رفتم تو شهر خودم ولی نتیجه نگرفتم ممنون میشم اگه کمک کنید.

مهمترین سوال :

پاسخ نوشتاری پاسخگر به سوال شما

فاطمه علی اکبری
فاطمه علی اکبری
15 اسفند 1395 ساعت 23:27

سلام دوست گرامی

توضیحات شما را خواندم. قابل درک است که احساس خوشایندی را تجربه نمی کنید.

همه ما یک تصویر ذهنی از چیزی که هستیم، ظاهرمان، اینکه در چه کارهایی خوب هستیم و نقاط ضعفمان چیست، داریم. این تصویر به مرور زمان در ذهن ما ایجاد می‌شود و شروع آن زمانی است که کودک بسیار کوچکی بودیم. اعتمادبه‌نفس یعنی اینکه چقدر احساس ارزشمندی، دوست داشته شدن و پذیرفته شدن می‌کنیم.

كساني كه از اعتماد به نفس پائيني برخوردارند در مورد خود و توانائي هاي خود و هر چه وابسته به انان است، نظر مثبتي ندارند.

اعتماد به نفس، مفهومی است که در گذر زمان و به ویژه سالهای ابتدایی رشد صورت می گیرد و به خصوص والدین تاثیر مهمی دارند در شکل گیری این مفهوم. سایر تجربیات زندگی نیز می تواند در این مورد دخیل باشد. اما اینها بدان معنا نیستند که اراده و اختیار ما برای پا گذاشتن به مسیر زندگی، صرفا بر مبنای تجربیات پیشین باشد.

برای افزایش اعتماد به نفس راههایی وجود دارد که اولين قدم و مهم ترين قدم كه پيش نياز رسيدن به اعتماد به نفس بيشتر است، تغيير باورها است. با تغيير باورها و نحوه عملكرد خود مي توانيد اعتماد به نفس خود را تغيير دهيد.

حذف برچسب هاي منفي در مورد خودتان كه در ذهنتان جاري است، اولين قدم در اين راه است. به مرور زمان گوش دادن به این صدای منفی درونی می‌تواند به همان اندازه‌ای انتقادات دیگران اعتمادبه ‌نفس فرد را تخریب کند. گاهی اوقات ما آنقدر به این صدای درونی عادت می‌کنیم که اصلاً متوجه نیستیم که مدام در حال تحقیر خود هستیم. به این جملات خودتان توجه بفرمایید:

  • تا به الان هیچ دستاوردی تو زندگی نداشتم با این سن
  • خیلی بی دست و پا و کمروام
  • اصلا نمیتونم وارد محیطهای جدید بشم صحبت کنم

اینکه نوشته اید هیچ دستاوردی نداشته اید به چه معناست؟ یعنی شما تاکنون در زمینه های مختلف زندگی-مثلا تحصیلی یا خانوادگی- به هیچ موفقیتی دست نیافته اید؟ هیچ تخصصی ندارید؟ هیچ کاری بلد نیستید؟ هیچ مهارتی کسب نکرده اید؟ 

شاید شما ناخودآگاه در حال مقایسه خود با افراد دیگری هستید که در اطرافتان حضور دارند و چون دستاوردهای آنها را ندارید چنین برداشتی در مورد خود دارید. دوست خوبم، هر انسانی نقاط ضعفی دارد. ولی داشتن نقاط ضعف دلیل بر نداشتن نقاط قوت نیست. 

  • به ویژگی های مثبت خود توجه کنید (حتی می توانید آنها را بنویسید). پی بردن به توانایی های خود یکی از راه های مهم و موثر افزایش اعتماد به نفس است‎.
  • خود را بر اساس يك سري استانداردهاي منطقي و دور از دسترس مورد قضاوت قرار ندهيد. به دنبال موفقیت فردی باشید نه کمال. شاید محیط کاری که در آن وارد شده بودید متناسب با توانمندی های شما نبوده است.
  • هدف تعیین کنید. فکر کنید دوست دارید چه کاری انجام دهید و بعد برای انجام آن برنامه ‌ریزی کنید. برنامه‌ تان را به دقت و با تعهد دنبال کنید و روند پیشرفتتان را بررسی کنید. بد نیست که توقعات بالا داشته باشید اما اهدافی که برای خودتان تعیین می‌کنید باید قابل دستیابی باشند.
  • چنانچه در محیطهای اجتماعی معمولا تمایل ندارید سر صحبت را با کسی باز کنید و مجموعا کم صحبت تر از برخی افراد باشید، و چنانچه در محیطهای ناآشنا کم حرف هستید، این ویژگی ممکن است نشاندهنده درونگرا بودن باشد. توجه بفرمایید که درونگرایی با افسردگی و عدم اعتماد بنفس فرق دارد ولی اگر کسی به این ویژگی خود آشنا نباشد ممکن است خودش را با افراد برونگرا مقایسه کرده و افکار منفی به خود راه دهد. معمولا افراد درونگرا قدرت تمرکز بالایی دارند.
  • وقتی با کسی روبرو می شوید که برون گرا و خوش سر و زبان تر از شما است، به طرز رفتار، گفتار و حرکات بدنش توجه کنید. چهره او هنگام صحبت کردن چه حالاتی دارد؟ چگونه عقاید و تفکراتش را منتقل می کند؟ سعی کنید بعضی از این نکات را در زندگی خود پیاده کنید. لازم نیست کسی را الگوی خود قرار دهید یا از او تقلید کنید، ولی توجه به رفتار دیگران به شما کمک خواهد کرد تا روش خاص خود را پیدا کنید. یادگیری از طریق مشاهده رفتار دیگران، یکی از روشهای آموختن است.
  • کمک گرفتن از یک مشاور بدین معنا نیست که منتظر باشید مشکلاتی که دارید در مدت کوتاهی از بین برود. مسئله مهم در رواندرمانی این است که شما قلبا تمایل به رفع احساسات ناخوشایند درونی تان داشته باشید و اینکه مراحل مشاوره را تا پایان ادامه دهید. کمک گرفتن از مشاور، این امکان را برایتان فراهم می کند که ریشه این "من خوب نیستم" های خود را شناسایی کرده و به بهبود آن بپردازید که این فرایند، زمان می برد.
  • معرفی درمانگر برای این سامانه مقدور نمی باشد.


از اعتماد شما سپاسگزارم

علی اکبری- کارشناس ارشد روانشناسی- خانه توانگری

معرفی کتاب :
+
معرفی فیلم/مقاله :
+
معرفی دروس غیر حضوری :
+
اکشن پلن :
+
ثبت و ویرایش پاسخ
لغو درخواست

سوالات مشابه