سوال خود را هم اکنون بپرسید

پاسخ متنی و صوتی

توسط درمانگران، مشاوران و روانشناسان

دریافت در کمتر از ۲۴ ساعت

به صورت محرمانه و کاملا خصوصی

پرسش خود را هم اکنون از مشاوران ما بپرسید...
ارسال سوال

برای رهایی از خیال پردازی چه باید کرد؟

پرسش

تاریخ ثبت : 18 اسفند 1395
8,011  بازدید
ثبت و ویرایش پاسخ
لغو درخواست
با سلام بنده مشکلی دارم که می خواهم با شما در میان گذاشته . متاسفانه من دچار نوعی خیال پردازی به نظر خودم مضر هستم . چرا که احساس می کنم این معضل در خیلی از شئون زندگیم گریبانگیر بنده شده ،کیفیت این تخیلات بدین صورت است که من هیچ وقت خودم را جای کسی حس نمی کنم بلکه خودم هستم با همان خصوصیات خانوادگی که در عرصه های مختلف به تناوب اینکه چقدر در ذهنم مشغولیت داشته باشد، مشغول فعالیت به بهترین وجه هستم مثلا واگر بخواهم با شخصی ملاقات نمایم یا در انتظار انجام دادن فعالیتی باشم قبلا آن کار را در خیالاتم انجام می دهم ، یا اینکه بعد از بگو مگو با کسی در ذهنم به طوری که به آرامش برسم با او درگیری پیدا می کنم.یا در تخیلاتم به اهداف و سبک زندگی که دوست دارم قبل از انجام می رسم. و اغلب این تخیلات باعث شده در زندگی واقعی نتونم به کارهایم برسم . در حالیکه اگر تایم را برای خیال پردازی صرف نمی کردم می توانستم کارهام را کامل انجام دهم .این موضوع به ویژه درس خواندن مرا تحت تاثیر قرار داده،(این خیال پردازی را من تقریبا از سن 10 سالگی خودم برای خودم ایجاد کردم و هیچ کس نه خانواده، نه دوستان و نه معلمانم از اون باخبر نشدند،به طوریکه من تایم زیادی از روزم رو صرف خیال پردزی می کردم وشاید یکی دوساعت درس وتکالیفم رو انجام میدادم اما چون نتایج درسم همیشه خوب بود کسی متوجه این موضوع نمیشد ، این موضوع خیلی من را آزار میدهد)حال از شما راه حلی می خواهم تا من را از آسیب های این تخیلات فزاینده رهایی بخشید؟؟؟

مهمترین سوال :

پاسخ نوشتاری پاسخگر به سوال شما

شایان غدیری
شایان غدیری
19 اسفند 1395 ساعت 18:38

سلام دوست گرامی


اینکه بدانیم دقیقاً چه عواملی باعث  به وجود آمدن این مشکل  برای شما شده است بدون ارزیابی های دقیق کمی دشوار  خواهد بود. با این حال ماشه چکان برخی از این نوع خیال پردازی ها اضطراب هستند. در کنار  درمانهای دارویی با مراجعه به روانپزشک ، می توانید از طریق دریافت درمانهای شناختی-رفتاری  با مراجعه به رواندرمانگر این الگوها را تغییر دهید. با این حال انجام برخی از راهبردهای زیر می تواند تا حدودی به شما کمک نماید :


  1.  احساسات واقعی و متنوع خودتون رو بپذیرید. و مسیرهای سالم برای بروز آن را - از طریق نوشتن، گوش دادن به موسیقی، گفتگو با دوستانی که با آنها صمیمی هستید و یا فعالیت های بدنی نظیر ورزش-پیدا کنید.
  2. برنامه ی منظمی رو برای خودتون درنظر بگیرید. استراحت و خواب، صرف وعده های غذایی . و در ادامه تلاش کنید فعالیت های روزانه خود را - مانند درگیر شدن در یک حرفه و یا شغل ، خرید و یا حتی چیدمان لوازم منزل - ادامه دهید.
  3. علت هایی را که باعث می شوند در مورد آنها درگیر باشید و بسیار فکر کنید را جستجو کنید- که می تواند به شما بیشتر در یک مسیر معنادار  کمک نمایند تا اینکه نگران باشید که چه خواهد شد؟!!
  4. فعالیت های ریلکسیشن و تنفس عمیق را بصورت روزانه (و یا پس از یک فعالیت ذهنی روزانه) تمرین کنید.

به خاطر داشته باشید که خیال پردازی ها همیشه هم ناکارآمد نیستند و چنانچه بتوانید از آن در جهت تمرکز بر برخی فعالیت ها نظیر نوشتن و یا نواختن موسیقی دلخواهتون استفاده کنید می تواند سودمند باشند.


با تشکر از اعتماد شما

شایان غدیری،کارشناس ارشد روانشناسی بالینی

معرفی کتاب :
+
معرفی فیلم/مقاله :
+
معرفی دروس غیر حضوری :
+
اکشن پلن :
+
ثبت و ویرایش پاسخ
لغو درخواست

پاسخ پرسشگر

19 اسفند 1395 ساعت 21:08
با تشکر از پاسخ شما طبق مطالعاتی که من داشتم به نظرم همراه با مشکلم اختلال ADHD یا پیش فعالی بزرگسالی دارم،البته همانطور که گفتم برخلافش نشانه هایش این اختلال من هیچ وقت نه در مدرسه نه در دانشگاه مشکل درسی نداشتم و همیشه جز ده درصد اول بودم، از آنجایی که فعلا چند ماهی نمی‌تونم به روان درمان مراجعه کنم چون آزمون مهمی دارم ،میشه لطف کنین کتاب یا دوره آنلاینی به من معرفی کنین که بتونه برام مفید باشه با تشکر
معرفی کتاب :
+
معرفی فیلم/مقاله :
+
معرفی دروس غیر حضوری :
+
اکشن پلن :
+
ثبت و ویرایش پاسخ
لغو درخواست

پاسخ نوشتاری پاسخگر به سوال شما

شایان غدیری
شایان غدیری
20 اسفند 1395 ساعت 01:54

سلام دوست گرامی


ضمن تشکر از توضیحات شما و پیرو پاسخ ارائه شده پیشین ، با توجه به نشانه ها و علائمی که مطرح نمودید :


 - سن شروع و سیر تداوم آن.

افت عملکرد اجتماعی و درسی : ( اغلب این تخیلات باعث شده در زندگی واقعی نتونم به کارهایم برسم - این موضوع به ویژه درس خواندن مرا تحت تاثیر قرار داده )

اتکای شدید به خیال پردازی و گرایش ناخواسته به کناره گیری و فاصله گرفتن از واقعیت ( اگر بخواهم با شخصی ملاقات نمایم یا در انتظار انجام دادن فعالیتی باشم  قبلا آن کار را در خیالاتم انجام می دهم ، یا اینکه بعد از بگو مگو با کسی  در ذهنم به طوری که به آرامش برسم با او درگیری پیدا می کنم ... )

تجارب just right: تجربه ی احساسات خودِ ناکامل یا ناتمام ،  که منجر به تکرار رفتارهای اجباری می شود ( ... مشغول فعالیت به بهترین وجه هستم - در تخیلاتم به اهداف و سبک زندگی که دوست دارم قبل از انجام می رسم ... )


با توجه به علائم توصیف شده در پرسش و معیارهای احتمالی منطبق ، به نظر می رسد خیال پردازی مطرح شده ، جنبه اضطرابی داشته و احتمالاً  از نوع OCD است. که لازم است در ابتدا با مراجعه به روانپزشک در خصوص پیگیری معاینه وضعیت روانی و دریافت درمان دارویی مناسب بتوانید شدت علائم و هجوم این افکار  و اعمال ذهنی را  که مرز بین واقعیت و انتزاع را برایتان دشوار نموده کاهش دهید. جهت مطالعه می توانید   کتاب :  رهایی از وسواس-انتشارات ارجمند را بخوانید. با این حال تمرینات اشاره شده در پاسخ نخست نیز می توانند در این راه به شما کمک نمایند.


با تشکر از اعتماد شما

شایان غدیری


معرفی کتاب :
+
معرفی فیلم/مقاله :
+
معرفی دروس غیر حضوری :
+
اکشن پلن :
+
ثبت و ویرایش پاسخ
لغو درخواست

سوالات مشابه