سوال خود را هم اکنون بپرسید

پاسخ متنی و صوتی

توسط درمانگران، مشاوران و روانشناسان

دریافت در کمتر از ۲۴ ساعت

به صورت محرمانه و کاملا خصوصی

پرسش خود را هم اکنون از مشاوران ما بپرسید...
ارسال سوال

عدم کنترل همسر در عصبانیت

پرسش

تاریخ ثبت : 20 اسفند 1395
4,821  بازدید
ثبت و ویرایش پاسخ
لغو درخواست
با سلام یک سال و خورده ای هست که با پسری عقد کرده ام ایشون خیلی زود به زود عصبانی میشوند و در موقع عصبانیت کنترل روی رفتار و گفتار خود ندارداین که ایشون در موقع عصبانیت فحاشی میکند حتی گاهی به پدر و مادر خودش هم فحش میدهد من را خیلی ناراحت میکند چه باید بکنم که یکم کنترل بیشتری روی خودش داشته باشد و حداقل این که در موقع عصبانیت فحاشی نکند و خود زنی نکند

مهمترین سوال :

پاسخ نوشتاری پاسخگر به سوال شما

شایان غدیری
شایان غدیری
20 اسفند 1395 ساعت 22:09

سلام دوست گرامی


خشم به عنوان یکی از هیجان های اصلی، در شایع ترین وضعیت زمانیکه فرد با مانعی روبرو می گردد و یا میزان کنترلش بر موقعیت ها کاهش می یابد فعال می شود و شکل تخلیه آن به واسطه فاکتورهای  بیولوژیک ، روانشناختی و اجتماعی در قالب پرخاشگری  بروز پیدا می کند.

با این حال با توجه به شدت علائم و نشانه ها و سیر زمانی آن احتمال ابتلا به اختلالات خلقی محتمل است و توصیه می گردد در وهله نخست جهت بررسی دقیق تر  و دریافت درمان مناسب برای رسیدن به یک وضعیت با ثبات به یک روانپزشک مراجعه نمایند.


 با این وجود در چنین وضعیتی و با توجه به فشارهای متقابلی که شما نیز متحمل آن خواهید شد انتظار می رود با اتخاذ راهبردهایی متناسب این واکنش ها به شکلی کم خطر، مدیریت و به حداقل  برسد.


  • جایگاه یک دوست صمیمی را برای او داشته باشید تا یک مادر  : چرا که در غیر اینصورت او به طور کامل با علل و پیامدهای ناگوار خشمش درگیر نخواهد شد.
  • تلاش کنید از او قدردانی کنید : چنانچه به دور از سرزنش ، سرچشمه ی قدردانی برای فعالیت هایی که او می کند باشید برخی از فشارهای زندگی اش را مرتفع می کنید.
  • تاییدش کنید : اگر در مورد مساله ای و یا تجربه یک روز کاری سنگین، خشمگین است،  احساساتش را در قالب رفتارهای کلامی و غیر کلامی  حمایتی تایید کنید. 
  • به همسرتان فضا و زمان بدید : برخی افراد از اینکه تحت فشار باشند واکنش نشان می دهند.  این اجازه را به او بدید که برای گوش دادن به او و صحبت هایش در دسترس هستید.   افراد در زمانه ای زندگی می کنند که سرعت کسب و کارها و فعالیت ها بسیار افزایش پیدا کرده و از انتظار  و به درازا کشیدنِ زمان بیزارند.  این فوریتِ ناخودآگاه، همه ی ما رو برای دریافت نتایجِ سریع ترغیب می کنه و زمانی که این مساله، در فرایند کمک به همسرتان قرار بگیره ممکن است خشمشون را منتشر می کنه.
  • مسئولیت رفتارهایش را به او واگذار کنید : نشان دهید که اوست که دارد احساساتش را تجربه می کند و خود را مسئول پوشش رفتارها و به گردن گرفتن واکنش هایش ندانید. چرا که در غیر اینصورت این کار اجازه خواهد داد که مشکل سرجایش بماند.  زمانیکه اجازه میدید با عواقب واکنش هاش روبرو بشه او مسئولیتش را در قبال ایجاد تغییرات به شیوه ای که رفتار می کند خواهد دید.  ( پیامدهای هیجانی و رفتاری واکنش  هایش را به او منعکس کنید - در قالب توصیف صدماتی  که دارد متحمل می شود و  ..  نه به صورت توصیه کردن )



با تشکر از اعتماد شما

شایان غدیری،کارشناس ارشد روانشناسی بالینی




ادبیات محترمانه و بدون قضاوت : 27
کارآمدی پاسخ : 9
معرفی کتاب :
+
معرفی فیلم/مقاله :
+
معرفی دروس غیر حضوری :
+
اکشن پلن :
+
ثبت و ویرایش پاسخ
لغو درخواست

پاسخ پرسشگر

25 اسفند 1395 ساعت 12:16
راجب این مسئله که گفتین (تاییدش کنید : اگر در مورد مساله ای و یا تجربه یک روز کاری سنگین، خشمگین است، احساساتش را در قالب رفتارهای کلامی و غیر کلامی حمایتی تایید کنید. ) حتی اگر در آن لحظه رفتارش و حرف هایی که میزند کاملا اشتباه و بی منطق باشد باید تایید شود !!!! مشکل اینجاست که من نمیتوانم در مواقعی که میدانم مشکل از خودش هست تاییدش کنم و یا اینکه به قول شما تلاش کنم از او ن قدردانی کنم .... و راجب این مسئله ( مسئولیت رفتارهایش را به او واگذار کنید : نشان دهید که اوست که دارد احساساتش را تجربه می کند و خود را مسئول پوشش رفتارها و به گردن گرفتن واکنش هایش ندانید. چرا که در غیر اینصورت این کار اجازه خواهد داد که مشکل سرجایش بماند. زمانیکه اجازه میدید با عواقب واکنش هاش روبرو بشه او مسئولیتش را در قبال ایجاد تغییرات به شیوه ای که رفتار می کند خواهد دید. ( پیامدهای هیجانی و رفتاری واکنش هایش را به او منعکس کنید - در قالب توصیف صدماتی که دارد متحمل می شود و .. نه به صورت توصیه کردن ) مشکل اینجاس که ایشون در شرایط خشم و ناراحتی یک رفتار کاملا غیر بالغانه انجام میدهد و بعد خودش و دور میکنه از همه و بعد من میمانم و اطرافیان و نگاه های سنگین اطرافیان و پرسش هایشان راجب اینکه چی شده ؟مشکلی پیش اومده ؟ چرا اینطوری شد چرا اونطور شد من میدانم که باید حریم خصوصی زندگیمو حفظ کنم ولی در مواردی که همسر این حریم و خودش با دست های خودش باز میکنه باید چه کرد ؟ و یا اینکه در بعضی مواقع نمیتونم واکنشم نسبت به پرسش دیگران این باشد که مثلا بگویم مسئله ی خودمان هست به کسی مربوط نمیشه منظورم این هست جایگاه و شان اون فردی که از من میپرسد در حدی هس که نمیتوانم اینطوری جواب بدم......... از این موضوع به شدت ناراحتم ..........
معرفی کتاب :
+
معرفی فیلم/مقاله :
+
معرفی دروس غیر حضوری :
+
اکشن پلن :
+
ثبت و ویرایش پاسخ
لغو درخواست

پاسخ نوشتاری پاسخگر به سوال شما

شایان غدیری
شایان غدیری
27 اسفند 1395 ساعت 23:54

با سلام و احترام


بله دوست گرامی ، مشکلاتی که مطرح نمودید قابل درک است. رویارویی با چنین موقعیت هایی واقعاً دشواره . چه در سطح فردی و چه در سطح اجتماعی و در برخورد با واکنش های دیگران. زندگی با همسر خشمگین مشکل است و خشم آنقدر قدرت دارد که هر احساس مثبتی را که زوجین نسبت به یکدیگر دارند از بین ببرد.


 مردم از بعضی چیزها می رنجن از چکه کردن شیرآب ، تا ماشینی که روشن نمیشه،  با این حال از دست یکدیگر خشمگین می شوند. بسیاری از خشم ها در غالب تعاملات اجتماعی به وجود می آیند. تایید نمودن در مواقعی که نشانه ها و علائمِ خشم ، ناشی از مسائلی خارج از توانایی و یا اراده او به وجود اومده. مثلا در مواقعی که به واسطه چالش های مربوط به محیط کار و یا سوء تفاهمات  احتمالی خانواده در برخورد نامطلوب  با وی ایجاد شده. این تاییدها می توانند تا حدودی  رها کننده و فشارشکن باشند. 


ممکنه یکی از دیگر از دغدغه های مهم در ارتباط با خشم همسرتان، نحوه رویارویی تان با واکنش های اطرافیان در مواقعی که ایشان حریم را در نظر نگرفته اند باشه. طبیعتاً عملکرد شما در چنین شرایطی حفظ خونسردی توام با درنظر داشتن موقعیت افرادی ست که با موقعیت خشم به نوعی روبرو شده اند. ( به عنوان مثال : از اینکه چنین واکنشی از سوی همسرم ایجاد شد متاسفم . شاید ایشان کمی زود ناراحت می شوند و بردباری شون در این موقعیت ها مقداری پایین است ... "  ).  چنین عملکردی حداقل می تواند وضعیت شما را در ارتباط با دیگران،  از واکنش به پاسخ هدایت کند ، تا ضمن واقع بینانه تر شدن انتظار دیگران،  بتوانید وضعیت خودتان را نیز تا حدودی آرام نگهدارید.


همانطور که در پاسخ نخست حضور شما عنوان گردید، با توجه به مدت و شدت وجود علائم و نشانه ها، توصیه می شود همسرتان را ترغیب نمایید تا جهت کنترل و کاهش علائم خشم و پرخاشگری به روانپزشک مراجعه نمایند. ارائه برنامه ی دارویی متناسب با چنین مشکلی، در کوتاه مدت و میان مدت کمک کننده است.

مطالعه کتاب مدیریت خشم -تالیف: دويل گنتري- انتشارات آوند دانش  و کتاب خشم می کشد - تالیف : ردفورد ويليامز - ويرجينيا ويليامز-انتشارات فیروزه  را نیز می توانید به همسرتان جهت کنترل بهتر هیجاناتشان پیشنهاد نمایید.


با تشکر از اعتماد شما

شایان غدیری

معرفی کتاب :
+
معرفی فیلم/مقاله :
+
معرفی دروس غیر حضوری :
+
اکشن پلن :
+
ثبت و ویرایش پاسخ
لغو درخواست

سوالات مشابه