سوال خود را هم اکنون بپرسید

پاسخ متنی و صوتی

توسط درمانگران، مشاوران و روانشناسان

دریافت در کمتر از ۲۴ ساعت

به صورت محرمانه و کاملا خصوصی

پرسش خود را هم اکنون از مشاوران ما بپرسید...
ارسال سوال

ترس از این مسئله که اطرافیان مسائل زندگیمو نفهمن

پرسش

تاریخ ثبت : 21 اسفند 1395
5,133  بازدید
ثبت و ویرایش پاسخ
لغو درخواست
با سلام
دختری بیست و پنج ساله هستم که شخصیتی تو دار و درونگرا دارم چیزی که ذهنم رو درگیر کرده این است که برای من خیلی مهم بوده از نوجوانی که مسائل شخصی زندگیمو کسی ندونه حتی دوست نداشتم دوستان نزدیک و صمیمی ام هم بدونن یکسری چیزا رو بدونن مثل اینکه مثلا پدرم فوت کرده است یا اینکه کجا میشینیم ..... الان که ازدواج کردم این یکم باعث مشکل شده برا من و دائما همسرم را چک میکنم که مثلا کسی درباره من چیزی ازت نمیپرسه یا اینکه تو چی جواب میدی و نسبت به اطرافیان یکم سو ظن پیدا کردم البته که مدتی قبل که یک تنش و دلخوری هم بینمون پیش آمده بود که متاسفانه به دلیل رفتارهای ناشیانه ی همسرم اطرافیان از این موضوع یکم مطلع شدن این حساسیت بیشتر شد و در حال حاضر این مسئله من و اذیت میکنه که اطرافیان راجب من و همسرم و زندگیمون چه فکری میکنن و همش نسبت به همسرم شک و تردید دارم که نکنه یکسری مسائل خصوصی رو بازگو کنه و اصلا نکنه یکسری آدم ها یکسری چیزهای زندگی منو بفهمن خواستم کمکم کنین که این حساسیت هست یا یک امر طبیعی و اگر یک اختلال شخصیتی هست چطور درمانش کنم اگر ممکنه کتاب یا مقاله بهم معرفی کنین.
سپاس

مهمترین سوال :

پاسخ نوشتاری پاسخگر به سوال شما

فاطمه علی اکبری
فاطمه علی اکبری
24 اسفند 1395 ساعت 13:48

سلام دوست گرامی

توضیحات تان را خواندم. اینکه شما مسئله ای را در خودتان دیده اید و نیاز به تغییر را حس کرده اید نکته مثبتی در مورد شماست.

حفظ حریم خانواده و برخی مسائل خصوصی یکی از نکات مثبت در راستای کارکرد خانواده است. بنا نیست اسرار شخصی ما را دیگران بدانند. اما موضوع نگرانی از مورد قضاوت قرار گرفتن، مسئله ای است که جای تامل دارد. و البته این مسئله ارتباطی به درونگرایی ندارد. چرا که افراد درونگرا در جمعهای صمیم دوستان، مانند افراد برونگرا رفتار می کنند.

پس آیتمی که لازمست در ابتدا به آن توجه داشته باشید این است که دلیل نگرانی شما درباره قضاوت دیگران چیست؟ چه چیزی سبب می شود که تا این حد نگران نظر دیگران درباره خودتان باشید؟

اینكه همیشه نگران طرز تفكر دیگران درباره خود باشیم می تواند به لحاظ جسمی و روانی ناتوان كننده باشد. چیزی كه در اصطلاح به آن "برای دیگران زندگی كردن" اتلاق می شود و منظور از آن شرایطی است كه شما همیشه در اضطراب و نگرانی اینكه عقیده و نظر دیگران درباره ‌تان چیست زندگی می‌كنید.

توجه بفرمایید:

  • بیشتر مشكلات شما درباره آنچه دیگران درباره شما فکر می كنند در حقیقت از طرز تفكر شما درباره خودتان ریشه می گیرد. خیلی اوقات ما بدترین منتقد خود هستیم و خودمان را قضاوت كرده و محكوم می‌كنیم حتی قبل از اینكه دیگران فرصت این كار را پیدا كنند.
  • اینکه نوشته اید: "دوست ندارید کسی در مورد فوت پدرتان" و یا اینکه "کجا میشینیم" چیزی بداند و یا اینکه نوشته اید "رفتار ناشیانه همسرم" ممکن است به همین حساسیت شما برگردد. اگر کسی اطلاع داشته باشد که محل زندگی شما کجاست چه تاثیری برای شما دارد؟ نکته نگران کننده اش برای شما چیست؟ یا در مورد رفتار همسرتان، ناشیانه از نظر شما چه تعبیری دارد؟ شاید رفتار همسر شما معمولی بوده و حساسیت شما به همین ویژگی تان مربوط باشد. درواقع رفتار ناشیانه، تعبیری است که در ذهن شما وجود دارد. ممکن است اغلب مردم اصلاً در مورد شما هیچ قضاوتی نداشته باشند.
  • افکار بقیه به خودشان مربوط است و لازم نیست خودمان را درگیر افکار و احساساتی کنیم که دیگران راجع به ما دارند.به این معنا که احترام دیگران را حفظ کنیم اما حال خوب خود را منوط به قضاوت دیگران نکنیم.
  • به طور معمول آنچه که شما انجام می دهید برای خیلی از اطرافیان اهمیت چندانی نداشته و عمده مردم به مسائل مربوط خودشان توجه بیشتری دارند تا مشکلات شما. مگر اینکه شما متوجه کنجکاوی غیرمعمول فردی خاص شده باشید که در آن صورت می توانید موضع خود را در برابر یک فرد خاص مشخص کنید نه اینکه به همه تعمیم دهید.
  • در نظر داشته باشید که هیچ كس كامل نیست. اگر به خودتان خیلی سختی می دهید كه اطمینان حاصل کنید همه كس شما را تایید می كند لازم است از خودتان بپرسید كدام استانداردها را می خواهید برآورده سازید؟
  • اگر بنا باشد عمده ذهنیت شما در جمع این باشد که دیگران درباره شما چه خواهند گفت به مرور ارتباطات خود را از دست خواهید داد.
  • طرز فکر شما راجع به خودتان و زندگی تان به مراتب مهمتر از آن چیزی است که دیگران در موردتان می اندیشند.
  • در صورتی که احساساتی که تجربه می کنید باعث اختلال در عملکرد و ارتباطات شما (به ویژه با همسرتان) شده است مراجعه حضوری به یک مشاور می تواند به شما کمک کننده باشد.
  • حضور در دوره آموزشی "شخصیت سالمتر من" خدمت شما پیشنهاد می شود (در صورت عدم امکان دسترسی به کارگاه اموزشی می توانید از دوره های غیرحضوری بهره مند گردید.)


از اعتماد شما سپاسگزارم

علی اکبری- کارشناس ارشد روانشناسی- خانه توانگری

معرفی کتاب :
+
معرفی فیلم/مقاله :
+
معرفی دروس غیر حضوری :
+
اکشن پلن :
+
ثبت و ویرایش پاسخ
لغو درخواست

سوالات مشابه