سوال خود را هم اکنون بپرسید

پاسخ متنی و صوتی

توسط درمانگران، مشاوران و روانشناسان

دریافت در کمتر از ۲۴ ساعت

به صورت محرمانه و کاملا خصوصی

پرسش خود را هم اکنون از مشاوران ما بپرسید...
ارسال سوال

همسر منفی نگر!

پرسش

تاریخ ثبت : 23 اسفند 1395
5,554  بازدید
ثبت و ویرایش پاسخ
لغو درخواست
سلام و عرض ادب
همسر من 29 ساله است و تاکنون از نظر اجتماعی و درسی فردی موفق بوده. اما از نظر خودش اینطور نیست. دید خوبی نسبت به فعالیتهایش ندارد. به طور کل از هر موردی که حتی به طور معمول تعریف میکند که خودش نقش اصلی را در آن ایفا میکرده (مثل کار خودش، میزبانی، برنامه ریزی، نظر دیگران درباره او) بیشتر نکات منفی را میگوید. به خیلی چیزها اصلا خوشبین نیست و معمولا اقداماتش رابرای بدترین حالت ممکن برنامه ریزی میکند! آیا راهی برای ایجاد حس مثبت در او وجود دارد؟ من به عنوان همسرش می توانم کاری کنم که کمی مثبت اندیش باشد ؟ چون فکر میکنم اگر با حس منفی کمتری به مسائل بنگرد از زندگی بیشتر لذت خواهد برد.
با تشکر

مهمترین سوال :

پاسخ نوشتاری پاسخگر به سوال شما

ویدا چیتگر
ویدا چیتگر
25 اسفند 1395 ساعت 11:41

سلام به شما زینب گرامی

مرقومه تان را خواندم و در پاسخ عرض می کنم قاعده ی کلی این است که کسی تا خود نخواهد، نگرشش به زندگی را تغغیر دهد، کس دیگری کار زیادی نمی تواند برایش بکند. " ایجاد حس مثبت در دیگری " کمی بعید به نظر می رسد.

" کسی که خود را برای بدترین حالت ممکن برنامه ریزی می کند "  ممکن است " ترس از آسیب " را از گذشته با خود حمل می کند که سالهاست، سبک زندگیش شده است و در واقع شیوه ی کنترل " او " بدینگونه است که اگر این شیوه ی کنترل به اجبار از او گرفته شود، احتمال احساس سردرگمی در او بالا می رود.

معمولا هر کس مادامی که از سبک فکری و رفتاری خود دچار ضربه های شدید و تخریب های آنچنانی نشود، اقدام به تغییر نخواهد کرد و اگر هم بخواهد تغییر کند، این حرکت خیلی کند و در دراز مدت رخ خواهد داد.

با توضیحات مختصر بالا شما به عنوان همسر ایشان که طبیعتا از این رویکرد گاهی ممکن است اذیت شوید، بهتر است خیلی ایشان را زیر سوال نبرید و در صدد اثبات عکس گفته هاشون برنیایید. این کار باعث می شود که پایه های رویکرد به قول شما منفی ایشان ، محکم تر شود. ( البته شاید این را لجبازی و یا به هر ترتیب به خود بگیرید ) ولی اینگونه نیست . انسان ها در وهله ی اول از مواضع خود را پاسداری می کنند و هر جا که احساس کنند به این مواضع ،حمله ی مستقیم یا غیر مستقیم می شود، سیگنال ها را دریافت کرده و در موضع دفاع و اثبات ان قرار می گیرند( این فرایند پنهان  و آشکار می تواند به رابطه آسیب بزند).

بهترین عملکرد شما در این شرایط می تواند " خوب گوش دادن " به ایشان باشد و کمی اشاره به بخش های مثبت شان ؛ دقت کنید فقط کمی اشاره و پس از آن موضع و رویکرد خود را حفظ کنید. مثلا اگر نظرتان به عملکرد ایشان مثبت است را به ایشان بگویید که " این نظر شماست و من خیلی براش ارزش قائلم و می فههم ... این هم نظر منه که واقعا از عملکردت  ، رفتارت  و سخن ات در فلان جا و یا با فلان کس ، لذت بردم و خیلی خوشم آمد... توجه کنید کسانی که همیشه معایب خود را می بینند و خود را منفی ارزیابی می کنند، ممکن است از کودکی تایید نگرفته باشند و دائم مورد نقد و ایراد قرار گرفته باشند و اینان نیز باور کرده باشند و بر اساس این باورها شخصیت شان شکل گرفته باشد. 

پس تایید می تواند یک راه برای عدم پافشاری بر رویکرد فرد باشد تا در چرخه ی دفاع و موضع گیری نیفتد.

شما با جنبه های مثبت ایشان به خود انرژی دهید و در صدد حل معمای منفی گرایی شون نباشید. یادتان باشد شما همسر ایشان هستید (نه والد که بخواهد تربیت کند و نه معلم که بخواهد چیزی را یاد دهد و نه درمانگر که بخواهد شخصی را درمان کند). همسری کنید و از نقش همسری خود با تکیه بر توانایی ها و مثبت اندیشی های خود، روح زندگی را در رابطه تان جاری کنید.

با تشکر از اعتمادتان پاسخگوی سوالات بعدی شما خواهم بود.

ویدا چیتگر - کارشناس ارشد روانشناسی - خانه ی توانگری


معرفی کتاب :
+
معرفی فیلم/مقاله :
+
معرفی دروس غیر حضوری :
+
اکشن پلن :
+
ثبت و ویرایش پاسخ
لغو درخواست

سوالات مشابه