سوال خود را هم اکنون بپرسید

پاسخ متنی و صوتی

توسط درمانگران، مشاوران و روانشناسان

دریافت در کمتر از ۲۴ ساعت

به صورت محرمانه و کاملا خصوصی

پرسش خود را هم اکنون از مشاوران ما بپرسید...
ارسال سوال

قهر همسر

پرسش

تاریخ ثبت : 08 فروردین 1396
2,462  بازدید
ثبت و ویرایش پاسخ
لغو درخواست
با سلام .من ۲۹ سالمه و همسرم ۲۷ سال . یساله ازدواج کردیم.همسرم خیلی حساسه و از چیزای کوچک ناراحت میشه و قهر می کنه .سیستم رفتاریش با ادما بر اساس تنبیه و پاداشه ینی اگه من اشتباهی کنم باید تاوانشو بدم و تنبیه بشم اخرین قهرمون هم مال مسافرتمون به مشهد بود رفتیم زیارت قرار شد برگشتیم بریم خرید .ایشون زودتر اومده بودن بیرون و چند بار به موبایل من زنگ زدن و من متوجه نشده بودم بعدشم که جواب دادم کلی سرم داد زد که کجایی این همه زنگ زدم زود بیا این ادرسی که میگم منم نمتونستم پیدا کنم جایی که اون وایساده بود .بالاخره با پرسش از اطرافیان رفتم همونجا ولی همسرم نبود زنگ زدم میگه حوصلت ندارم دیگه میرم هتل .از اون روزم باهام قهر کرده میگه بی خاطر بی عقلی خودته باید زجر بکشی منم بخاطر بی عقلی تو باید زجر بکشم .بنظر من این مسایل خیلی بی اهمیته تو زندگی . من کلی نگرم و اون جزیی نگر .نمدونم چه جوری باش رفتار کنم تا بدونه رفتارخودشم بالغانه نیس تو این موارد .با تشکر

مهمترین سوال :

پاسخ نوشتاری پاسخگر به سوال شما

فاطمه علی اکبری
فاطمه علی اکبری
10 فروردین 1396 ساعت 01:05

سلام دوست گرامی

قهر کردن نوعی واکنش هیجانی است که به وسیله آن، یکی از طرفین دیگری را کنترل می کند.

عمده رفتارهای ما در دوران کودکی بیشتر با مشاهده رفتار والدین آموخته و درونی می شوند. یعنی ممکن است ایشان این رفتار را از خانواده اش آموخته باشد. همچنین گاهی اوقات ممکن است کودک در شرایطی قرار بگیرد که به اندازه لازم مورد توجه خانواده نباشد. در اینصورت با قهر کردن سعی در دیده شدن دارد یا اینکه خانواده را مجبور کرده به خواسته های او عمل کنند.

اما در خصوص همسری که قهر می کند توجه بفرمایید که گاهي زوجين نمي توانند منظور و پيام خود را به يکديگر منتقل کنند؛ بنابراين يکي از زوجين احساس ناکامي مي کند و گمان مي کند مورد بي توجهي همسرش قرار گرفته است. بنابراين دچار دلخوري و خشم مي شود و تصميم به قطع رابطه کوتاه مدت يا همان قهر مي گيرد، البته عمق و ميزان قطع رابطه به اهميت پيام بستگي دارد و ممکن است از چند ساعت تا چند روز هم طول بکشد.

گاهي يکي از طرفين خودمحورانه صحبت مي کند يعني مطالب خود را با تصورات و با توجه به نيازهاي خودش مطرح مي کند و تصورات و نيازهاي طرف مقابل را در نظر نمي گيرد.

آنچه که مهم است اینست که این رفتار نوعی بازی روانی است که واکنش بالغانه شما می تواند مانع از ادامه یافتن این چرخه معیوب باشد.

  • رفتار خودتان را چک کنید. ممکن است شما با بها دادن به قهرهای همسرتان به نوعی این رفتار را در ایشان تقویت کرده باشید.
  • گفتگوی بالغانه یکی از بهترین راههای حل مشکلات و دلخوری هاست. می توانید از احساسی که در قبال رفتار همسرتان دارید به او بگویید و به جای آن، به دنبال جایگزین مثبت برای این رفتار ایشان باشید.
  • نکته ای که باید در هنگام گفتگو با همسرتان به آن دقت کنید این است که همسرتان را محکوم نکنید فقط احساس خودتان را بیان کنید (مثال: من آدمی هستم که از این پیشامدها احساس خوبی ندارم و دوست ندارم چنین حسی در رابطه ما وجود داشته باشد).
  • رفتار مهرطلبانه مانند تقویت عمل می کند. یعنی نگرانی از اینکه اگر قهر کردنهای همسرتان را نادیده نگیرید ممکن است او را از دست بدهید (به سوی کسی رفتن به دلیل ترس از دست دادنش). اینگونه رفتارها نتیجه مثبتی نداشته و فقط ممکن است مشکلتان را بیشتر کند. بهتر اینست که گفتگوی بالغانه را جایگزین این روند در زندگی تان نمایید.


از اعتماد شما سپاسگزارم

علی اکبری- خانه توانگری

معرفی کتاب :
+
معرفی فیلم/مقاله :
+
معرفی دروس غیر حضوری :
+
اکشن پلن :
+
ثبت و ویرایش پاسخ
لغو درخواست

پاسخ پرسشگر

31 فروردین 1396 ساعت 22:36
چجوری میشه سوالهایی که پرسیدیم به حالت خصوصی تبدیل کنیم؟
معرفی کتاب :
+
معرفی فیلم/مقاله :
+
معرفی دروس غیر حضوری :
+
اکشن پلن :
+
ثبت و ویرایش پاسخ
لغو درخواست

سوالات مشابه