سوال خود را هم اکنون بپرسید

پاسخ متنی و صوتی

توسط درمانگران، مشاوران و روانشناسان

دریافت در کمتر از ۲۴ ساعت

به صورت محرمانه و کاملا خصوصی

پرسش خود را هم اکنون از مشاوران ما بپرسید...
ارسال سوال

تنهایی سردرگمم کرده

پرسش

تاریخ ثبت : 24 فروردین 1396
5,906  بازدید
ثبت و ویرایش پاسخ
لغو درخواست
من دختری سی ساله هستم،که دانشجوی دکتری هستم، زیبا هستم جذابم خانواده خوبی دارم موقعیت اجتماعی خوبی دارم اما نتونستم ازدواج کنم خاستگار دارم اما دوسشون ندارم چون از من پایینتر هستن و دنبال یه ادم خیلی خوب و کسی که بمن بخوره هستم نمی تونم بخاطر اینکه فقط ازدواج کرده باشم جواب مثبت بدم به ادم های اطرافم که برام جذابیتی ندارن. از طرفی تنهایی و یکنواختی زندگیم اذیتم میکنه و فکر میکنم که اعتماد بنفسم کم شده و خیلی حالم بده و فکر میکنم که من چه مشکلی دارم که ادمهای خوب با موقعیت خوب منو دوس ندارن و جدیدا بخاطر اینکه اطرافیانم ازدواج کردن و من تنها هستم تو جمع فامیال نمیرم چون دایم سوال میپرسن.از خدا و دعا کردن کاملا ناامیدم و حس میکنم یه عمر اشتباه زندگکی کردم و نباید اینقد محدودیت برای خودم میذاشتم که مثلا دختر خوب و با حیایی باشم باید خیلی راحت وارد رابطه های مختلف میشدم و راحتتر زندگی میکردم.اپسرهایی بوذن که موقعیت خوبی داشتن اما دنبال رفت و امد و رابطه ازاد بودن اما من نتونستم بپذیرم این مدل زندکی رو تنها موندم.خیلی غمگینم حس میکنم قراره تا اخر عمرم تنها بمونم و میترسم.چکار کنم

مهمترین سوال :

پاسخ نوشتاری پاسخگر به سوال شما

فاطمه علی اکبری
فاطمه علی اکبری
26 فروردین 1396 ساعت 13:49

سلام مرضیه خانم گرامی

ازدواج و انتخاب همسر را می توان یکی از مهمترین تصمیم های زندگی یک فرد دانست، انتخابی که شاید تا آخر عمر یک زندگی را برای هر فردی بسازد ، پس بادقت انتخاب کردن و اصولی انتخاب کردن یک نوع لازمه به حساب می آید، البته این را هم باید در نظر گرفت که هر فرد بنا به سلیقه خود انتخاب همسر می کند .

برای ازدواج ابتدا باید ملاک ها و معیارهای خود را بشناسید تا انتخاب مناسبی داشته باشید. یعنی به سطحی از شناخت نسبت به خود و معیارهایتان رسیده باشید و بدانید که از ازدواج چه می خواهید و ویژگی های طرف مقابل تان می بایست چه ویژگی هایی باشد تا برای شما قابل تامل و بررسی باشند. کسی که خودش را خوب می شناسد، می داند با زندگی اش چه کار می خواهد بکند.

مرقوم فرموده اید: خاستگار دارم اما دوسشون ندارم چون از من پایینتر هستن و دنبال یه ادم خیلی خوب و کسی که بمن بخوره هستم نمی تونم بخاطر اینکه فقط ازدواج کرده باشم جواب مثبت بدم

مرضیه گرامی، اینکه شما نوشته اید فقط به دلیل اینکه ازدواج کرده باشید نمی خواهید جواب مثبت به کسی که برایتان جذابیت ندارد بدهید نکته ای مثبت در خصوص شماست که نشان می دهد صرفاً تحت تاثیر عوامل بیرونی تصمیمی به ازدواج ندارید. اما نوعی کمال خواهی در نامه شما به چشم می خورد. منظور شما از کسی که به شما بخورد چیست؟ پایین تر که نوشته اید منظورتان از چه نظر است؟ از نظر تحصیلی؟ اجتماعی، اقتصادی، یا خانوادگی و...؟ ملاک شما برای اینکه کسی به شما بخورد چیست؟ اولویتهای خود را در مسائل مهم زندگی می دانید؟

توجه بفرمایید که هیچ فرد ایده آلی وجود ندارد بنابراین همانطور که خدمت تان عرض شد بایستی خودتان را خوب بشناسید و خواسته ها و اولویتهای خود را بدانید تا بتوانید انتخاب همسر کنید. تمام ایده آل های ما در هیچ فردی پیدا نمی شود همانطور که خود ما نیز نمی توانیم ایده آل طرف مقابل باشیم. پس با داشتن معیارهای عینی و یافتن حداقلهای خود در خواستگاران می توانید همسری مناسب خودتان انتخاب نمایید.


خدمت شما توصیه می شود که در انتخاب همسر نکات زیر را بررسی نمایید:

1- فلسفه ازدواج: تصویر ذهنی شما از ازدواج خوب چیست؟ به چه شرایطی می گویید زندگی خوب و موفق؟ نظر طرف مقابل شما چیست؟

2- فردیت و بلوغ های چند گانه:

  • بلوغ عاطفی: توانایی مدیریت عاطفی/ شناخت احساسات خود: چرا از کسی خوشم می آید؟
  • معنوی: باورها و اعتقادات فردی در این زمینه
  • شخصیتی: مسائل مربوط به شخصیت سالمتر مثل مهرطلبی یا وابستگی/ آیا بندنافش از خانواده بریده شده و قادر به گرفتن تصمیمات مهم زندگی است؟
  • جن.سی: توانایی جسمی در این خصوص، آگاهی از سلیقه خود
  • مالی: داشتن شغل ثابت؛ مدیریت مالی و توان برنامه ریزی و بودجه بندی
  • اجتماعی: جایگاه اجتماعی فرد

3- داشتن مطلوبیت ظاهری برای هم/ یعنی طرف مقابل برای شما جاذبه جن.سی داشته باشد

4- اخلاق فردی/ اخلاق مالی ( نوع خرج کردن ها )/ تیپ شخصیتی شما دو نفر

5- نحوه کنار آمدن با تفاوتهای شخصیتی و تفاوتهای ارزشی

6- نظام ارزشی ، هم فرکانس بودن در آینده

7- سرگرمی ها، علایق، نحوه گذراندن اوقات فراغت

8- هوش شخصی، ارزش های فردی، علایق، دوستان ، مطالعات و ...

9- تناسب خانوادگی (متضاد نبودن مسائل فرهنگی و ارزشهای خانواده ها)، اجتماعی، اقتصادی، تحصیلی، سنی و مسائل مذهبی (تفاوت معنادار نباشد).


دوست خوبم؛ توجه داشته باشید که در اطراف همه ما افرادی پیدا می شوند که الزاماً خردمند و دلسوز نیستند. ولی دلیلی نمی شود که معیار ارزش گذاری بر خود را براساس حرف دیگران قرار دهید یا بخواهید از جمع فاصله بگیرید. زیرا همین حضور در جمع از عواملی است که می تواند شما را در جایگاه دیده شدن قرار دهد و لزومی ندارد صرفا به دلیل بعضی پرسشها؛ خود را از حضور در این موقعیت محروم کنید. همچنین اگر معیارهای فرد خاصی با شرایط شما همخوانی نداشت و مورد انتخاب قرار نگرفتید به معنای دوست داشتنی نبودن شما نیست، فقط بحث تفاوت و سلیقه افراد مطرح است.


از اعتماد شما سپاسگزارم

علی اکبری-خانه توانگری


معرفی کتاب :
+
معرفی فیلم/مقاله :
+
معرفی دروس غیر حضوری :
+
اکشن پلن :
+
ثبت و ویرایش پاسخ
لغو درخواست

سوالات مشابه