سوال خود را هم اکنون بپرسید

پاسخ متنی و صوتی

توسط درمانگران، مشاوران و روانشناسان

دریافت در کمتر از ۲۴ ساعت

به صورت محرمانه و کاملا خصوصی

پرسش خود را هم اکنون از مشاوران ما بپرسید...
ارسال سوال

مشکل در برقراری ارتباط

پرسش

تاریخ ثبت : 29 فروردین 1396
1,501  بازدید
ثبت و ویرایش پاسخ
لغو درخواست
با سلام
من دختری 23 ساله و دانشجوی پزشکی هستم.از جایگاهی که دارم راضی هستم.اما احساس می کنم فرد درون گرایی شده ام یعنی قبل از دوره ی دانشگاه به راحتی با افراد ارتباط برقرار میکردم اما در حال حاضر در برقراری ارتباط دچار مشکل شده ام.خصوصا با جنس مخالف در محیط دانشگاه.و این موضوع مرا آرزده می کند.خصوصا در کلاس های درس چرا که حتی اگر مطلبی را هم بلد باشم خیلی کم پیش می آید که بخواهم جواب بدم و افرادی را میبینم علی رغم اینکه اون مطلب و سوال رو هم بلد نباشند ولی چون ارتباط خوبی با استاد برقرار می کنند نهایتا بیشتر مورد توجه استاد هستند.خودم فکر میکنم شایذ به خاطر تاثیر دوستانم باشد که اون ها هم خیلی درون گرا هستند و وقتی من در بینشان هستم حتی اگر بخواهم ارتباط با سایرین داشته باشم توسطشان طرد میشوم.و در حال حاضر فکر میکنم چون تا الان ارتباط با هم کلاسی های پسر (در حد صرفا یک هم کلاسی) نداشته ام یک خط قرمزها دور روابط خودم کشیده ام و دیگر نمیتوانم تغییر بدهم.ممنون میشم راهنمایی بفرمایید.

با تشکر

مهمترین سوال :

پاسخ نوشتاری پاسخگر به سوال شما

فاطمه علی اکبری
فاطمه علی اکبری
30 اردیبهشت 1396 ساعت 13:52

درود بر شما دوست گرامی

درونگرایی یا برونگرایی ویژگی هایی هستند که از هنگام تولد با ما همراهند. البته هیچکس به طور مطلق در این حیطه ها نیست ولی معمولا یکی از این حالات در افراد، غلبه دارد. یعنی شما یا درونگرایید یا برونگرا.

این ترجیحات مانند استفاده از دست چپ و راست هستند. اگر شما راست دست باشید به طور غالب برای کاری مانند نوشتن از دست راست استفاده می کنید ولی در برخی موارد هم ممکن است از دست چپ خود استفاده خواهید کرد. در این حالت شما چپ دست نمی شوید بلکه یاد می گیرید گاهی برحسب لزوم از دست چپ خود نیز استفاده کنید. ترجیحات روان ما نیز چنین شرایطی دارند. ما ماهیت خود را تغییر نمی دهیم بلکه برحسب لزوم از ترجیح غیر غالب خود استفاده می کنیم تا در زندگی مان توازن برقرار کنیم.


نوشته اید: احساس می کنم فرد درون گرایی شده ام یعنی قبل از دوره ی دانشگاه به راحتی با افراد ارتباط برقرار میکردم اما در حال حاضر در برقراری ارتباط دچار مشکل شده ام

ممکن است آنچه که باعث شده فکر کنید درونگرایی پیدا کرده اید قرار گرفتن شما در محیطی مانند دانشگاه و به دنبال آن با توجه به رشته شما، بیمارستان و درمانگاه می باشد. طبیعی است در محیطی که پر از افراد نا آشناست برقراری ارتباط برای افراد درونگرا کار راحتی نخواهد بود چون درونگراها در محیطهای آشنا بیشتر صحبت خواهند کرد تا با افراد غریبه. 

مثلا اینکه نوشته اید : در کلاس های درس چرا که حتی اگر مطلبی را هم بلد باشم خیلی کم پیش می آید که بخواهم جواب بدم و افرادی را میبینم علی رغم اینکه اون مطلب و سوال رو هم بلد نباشند ولی چون ارتباط خوبی با استاد برقرار می کنند نهایتا بیشتر مورد توجه استاد هستند، می تواند به دلیل درونگرایی شما باشد. معمولا درونگراها کمتر و بعضاً حتی با صدایی آهسته تر از برونگراها در جمع غیر دوستانه صحبت می کنند.

این مسئله ویژگی شخصی شماست و جای نگرانی ندارد. فقط بایستی برخی مهارتهای ارتباطی خود را به ویژه در ارتباط با افراد غیر همجنس تقویت کنید تا بتوانید از بخش برونگرای روان خود هم استفاده نمایید و ارتباط موثر با دیگران داشته باشید.

همچنین نوشته اید: فکر میکنم شایذ به خاطر تاثیر دوستانم باشد که اون ها هم خیلی درون گرا هستند و وقتی من در بینشان هستم حتی اگر بخواهم ارتباط با سایرین داشته باشم توسطشان طرد میشوم.

دوست گرامی، درونگرایی باعث نمی شود که ارتباط با دیگران کاری نادرست (در حد طرد شدن) قلمداد شود. اگر دوستان اطراف شما در صورت ارتباط شما با سایرین شما را طرد می کنند ریشه رفتار را باید در نوع نگرش و مهارتهای ارتباطی آنها جستجو کرد. درونگرایی چنین ویژگی ای را به کسی نمی دهد. شما حق دارید با توجه به تمایل تان به افراد با آنها ارتباط برقرار کنید.

  • موفقیت زندگی و شغلی و ارتباطات عاطفی ما، الزاماً تابع درونگرایی و برونگراییمان نیست. بلکه تابع و مسیری است که برای زندگی انتخاب می‌کنیم. 
  • مراقب باشید که ترجیح دریافت انرژی شما باعث نشود که از یک سری وظایف و فعالیت‌های ضروری سر باز بزنید و پیگیر آنها نباشید. برای مثال افراد درون گرا، ممکن است که تمایل کمتری به ارتباطات داشته باشند،‌ اما این موضوع نباید دلیلی بر این باشد که آنها از تعامل و معاشرت با دیگران خودداری کنند و بسیاری از دریچه‌های ارتباطی خود را مسدود کنند.
  • بخشی از این عدم توفیق در داشتن ارتباط مثبت با افراد غیر همجنس به محیط اجتماعی بستگی دارد. مثلا ممکن است عرف محیط زندگی شما به گونه ای باشد که این پیام والدی را به شما آموخته باشد که دخترخوب باید سنگین باشد، یا نباید جلب توجه کند و... در حالیکه زنانه زیستن و توجه به ظرافتهای وجودی یک خانم، منافاتی با رعایت عرف جامعه ندارد. متناسب با ارزشهای خانوادگی و اجتماعی خود همواره آراسته باشید.
  • در نظر داشته باشید که برای درست دیده شدن باید بتوانید از محدوده امن خود بیرون بیایید. افراد درونگرا امکان دیده نشدن شان خیلی بیشتر از برونگراهاست. در جمعها حضور داشته باشید حتی در جمعهایی که با همه افراد آن آشنا نیستید. محیطهای غیر آشنا را تجربه کنید و سعی کنید گاهی آغازگر صحبت باشید.
  • به این جمله خود توجه کنید: یک خط قرمزها دور روابط خودم کشیده ام و دیگر نمیتوانم تغییر بدهم/ دوست خوبم، اینها خطاهای شناختی است که نهایتاً سبب رفتارهای غیر مثبت می شود. برای شکستن این خطوط که سودی برایتان نداشته چه اقدامی کرده اید؟
  • برای ارتباط بهتر مواردی را از قبل در ذهن تان طراحی و اماده کنید. افراد درونگرا معمولا توانمندی های مثبتی در این خصوص دارند. مثلا سر کلاس درس در مورد موضوعاتی که احتمال بحث هست تمرکز کنید و جملات و مطالبی را آماده داشته باشید تا بتوانید در جمع، اظهار عقیده کنید. تکرار این رفتار می تواند کم کم به شما کمک کند تا از بخش برونگرای روان تان نیز استفاده کنید. البته شما کماکان درونگرا خواهید بود اما یک درونگرا که در مواقع لزوم می تواند ابراز وجود کند و ارتباطات مناسب با افراد داشته باشد.


از اعتماد شما سپاسگزارم

علی اکبری-خانه توانگری

معرفی کتاب :
+
معرفی فیلم/مقاله :
+
معرفی دروس غیر حضوری :
+
اکشن پلن :
+
ثبت و ویرایش پاسخ
لغو درخواست

سوالات مشابه