سوال خود را هم اکنون بپرسید

پاسخ متنی و صوتی

توسط درمانگران، مشاوران و روانشناسان

دریافت در کمتر از ۲۴ ساعت

به صورت محرمانه و کاملا خصوصی

پرسش خود را هم اکنون از مشاوران ما بپرسید...
ارسال سوال

روش زندگی در جامعه بیمار!

پرسش

تاریخ ثبت : 29 فروردین 1396
1,813  بازدید
ثبت و ویرایش پاسخ
لغو درخواست
سلام. برای مقابله با آسیب های اجتماعی به خصوص شیوع بی اخلاقی در نسل جوان چه باید کرد؟ بارها شده که بی هیچ علتی مورد بی احترامی قرار گرفته ام و شدیدا فکر و روحم درگیر زخم ناشی از آن شده و تمرکزم را در مطالعه، پیگیری اهداف و امید به آینده از دست داده ام! از روش "امر به معروف" نه تنها نتیجه ای حاصل نشد بلکه شدت اعمال وقیحانه افزایش یافت! با "مقابله به مثل" عوارض بدتری گریبانگیرم شد! و "عزلت گزینی و نداشتن ارتباط" هم مرا افسرده و ناامید کرده است! هر چه بیشتر می اندیشم بیشتر به بن بست میخورم . . . در این شرایط نابهنجار تنها به این نتیجه میرسم که برای تحقق اهداف بلندپروازانه و آرمانی باید از ایران رفت! مشکل اصلی این است که من خودم را با خواندن کتابهای مثبت و شنیدن فایلهای انگیزشی خوب میکنم اما هر بار که وارد جامعه میشوم دوباره حالم خراب میشود و انگیزه هایم میسوزند! شرایط نامطلوبی که از یک تیزهوش یک افسرده میسازد چگونه ممکن است از یک افسرده یک بزهکار نسازد؟! مثلا وقتی اخبار اختلاس و بی کفایتی مسئولان هر روز به گوش میرسد دیگر چه انگیزه و امیدی برای جوان ایرانی که مجدانه و هدفمند زندگی کند؟

مهمترین سوال :

پاسخ نوشتاری پاسخگر به سوال شما

شایان غدیری
شایان غدیری
10 اردیبهشت 1396 ساعت 00:30

سلام امیر گرامی


به نظر می رسه منشا چنین علائم و واکنش هایی ریشه در وجود الگوی  نقص و بی ارزشی در شما باشد. آسیب پذیری و حساسیت بالا نسبت به انتقاد و سرزنش به اندازه ای که عملکرد فردی و اجتماعی تون رو مختل نموده ، به علاوه اتخاذ رفتارهای ناکارآمد از قبیل  : 

تسلیم ( انزوا و تحقیر خودتون ) ،

اجتناب ( اجتناب از رابطه با دیگران و اجازه ندادن برای نزدیک شدن ) و 

جبران افراطی ( انتقاد از جامعه و افرادی که با آنها در ارتباطید که در ادامه شما رو درگیر نوعی  آرمان گرایی و یا کمال گرایی نموده است) موجب تشدید و تداوم این تله در شما گردیده است. در واقع به جای پرداختن به Defect هاتون، که البته رویارویی با اونها براتون آزار دهنده خواهد بود ، با اتخاذ رفتار مقابله ای جبران افراطی، سعی می کنید دنیا و رفتار آدم ها رو Perfect قضاوت کنید.  این رفتار حفاظتی، موقتا شما رو از ارزیابی خودتون دور نگه می داره با این حال زمانیکه نتوانید ایدآل هاتون رو در دنیایی که بی نقص نخواهد بود اجرا کنید، باور بی ارزشی و بی کفایتی در شما مجددا فعال میشه و احساس افسردگی را تجربه خواهید کرد.


خب باید چیکار کنیم با خودمون و دنیای نا کاملی که با اون در ارتباطیم؟

خوندن  کتاب ها و سخنرانی های انگیزشی، کمکی به بهبود حالتون نمی کنه. اونها موجب  تورم ایدآل ها و رویاهاتون میشن و  رویارویی با واقعیت ها رو دشوارتر و  غیرواقع بینانه تر می کنن و این همون اتفاقیه که باعث میشه وقتی وارد جامعه میشید ناامید و دلسرد بشید.


سعی کنید نقاط ضعف و قوت خودتون رو شناسایی کنید- ببینید پاشنه آشیل رفتارهاتون در ارتباط با دیگران و در برخورد با خودتون چیه؟ چه رفتارها و یا واکنش هایی موجب شدت گرفتن این احساسات ناخوشایند میشه؟ خودتون رو در برخورد با این ضعف ها چطور ارزیابی می کنید؟ در قضاوت نسبت به خودتون مهربان هستید؟ 


اجازه ندید دیگران به رفتارهای توهین آمیز و یا نامحترمانه شان با شما ادامه بدند. در این زمینه کمی جرئتمندانه رفتار کنید. به جای جذب انتقادها و سرزنش های دیگران ، اون رفتارها را به فرد مقابل انعکاس بدید. صریح و شفاف و در عین حال محترمانه، بابت رفتارهای ناشایستی که دیگران با شما داشته اند احساسات خودتون تون رو به آنها منعکس کنید. شما مسئول حفظ و نگهداری رفتارهای نامطلوب دیگران نیستید، لذا در طی این انعکاس و بازخورد ، دیگران نیز پی به واکنش های ناسالم خودشون خواهند برد.


دست از انتقاد و یا ایراد گرفتن از دیگران بردارید : وقتی زیاد از دیگران انتقاد می کنید، از واقعیت های خودتون فاصله می گیرید و  احساس نارضایتی بیشتری رو  تجربه می کنید. همانطور که می دونید ما در دنیای بی نقصی زندگی نمی کنیم. آدمها هم کامل و بی نقص نیستن. با این حال پذیرش این واقعیت که در هر جامعه ای کاستی ها و ایراداتی وجود دارند به ما کمک می کنند بتونیم سازگارانه تر با جامعه و آدمهاش کنار بیایم.



با تشکر از اعتماد شما

شایان غدیری

معرفی کتاب :
+
معرفی فیلم/مقاله :
+
معرفی دروس غیر حضوری :
+
اکشن پلن :
+
ثبت و ویرایش پاسخ
لغو درخواست

سوالات مشابه