سوال خود را هم اکنون بپرسید

پاسخ متنی و صوتی

توسط درمانگران، مشاوران و روانشناسان

دریافت در کمتر از ۲۴ ساعت

به صورت محرمانه و کاملا خصوصی

پرسش خود را هم اکنون از مشاوران ما بپرسید...
ارسال سوال

به خونه نیومدن همسر

پرسش

تاریخ ثبت : 13 خرداد 1396
4,509  بازدید
ثبت و ویرایش پاسخ
لغو درخواست
باسلام تیپ شخصیتی همسرمESFPوتیپ شخصیتی منINTJهست
15ساله که ازدواج کردیم
چندسالی هست که همسرم به محض هرمشاجره،بحث یاحتی سوالی که موردپسندش نیست عصبانی میشه وخونه روترک میکنه وشبهاهم خونه نمیادودرکارگاهش یاپیش دوستاش میمونه
ازنظرمن این کاراون یه جورفرارازمشکل هست
بارهاباهاش صحبت کردم که این کارکمکی به حل مساله ای که بینمون پیش اومده نمیکنه وفقط شبهامن ودخترش تنهامیمونیم امابازهم این کارروتکرارمیکنه
درخونوادش مادرش وداییهاش هم این شیوه روداشتن حتی چندتاازاونهاخونه مستقل دارن
بهرحال این رفتاراون من روبه شدت ناراحت ونگران میکنه مخصوصاکه دوستانش آدمهای سالمی نیستند
چه طوری بااین رفتاراون برخوردکنم؟
فرارازخونه،عدم توانایی حل مساله

مهمترین سوال :

پاسخ نوشتاری پاسخگر به سوال شما

فاطمه علی اکبری
فاطمه علی اکبری
03 تیر 1396 ساعت 12:54

درود بر شما دوست گرامی

همه ما در زندگی اجتماعی و زناشویی در موقعیت‌هایی قرار می‌گیریم که شرایط مطابق میل‌مان نیست؛ گاهی حرفی می‌شنویم که به‌نظرمان توهین‌آمیز است، گاهی فکر می‌کنیم مورد ظلم واقع‌شده‌ایم، در حق‌مان اجحاف شده یا تحقیر شده‌ایم و... در چنین شرایطی، هرکس با توجه به ویژگی‌های شخصیتی، تربیت خانوادگی یا نوع برداشت خود از مسائل، واکنش خاص خود را خواهد داشت؛ عده‌ای بلافاصله حرف‌شان را می‌زنند و به قول معروف از خود دفاع می‌کنند. عده‌ای ترجیح می‌دهند سکوت کنندتا زمان مناسبی پیدا کنند. بعضی افراد هم قهر می‌کنند.

فراموش نکنیم همه ما هر روشی را که انتخاب کنیم می‌خواهیم به نوعی مسئله را حل کنیم و در واقع به حس بهتری برسیم. ولی کسانی که قهر می‌کنند، نه‌تنها نمی‌توانند مشکلی را حل کنند بلکه به نوعی اعتراف می‌کنند که روش دیگری برای حل اختلافات خود پیدا نمی‌کنند.

گاهی دلیل این رفتار، ناتوانی در برقراری مهارتهای کلامی و حل مسئله است. گاهی هم رفتار، آموخته شده است. مثلا این افراد چون وقتی در کودکی قهر می‌کرده‌اند و به چیزی که می‌خواسته‌اند، می‌رسیده‌اند؛ یا اینکه این شیوه را از محیط آموخته اند و همین موضوع کم‌کم باعث شده که قهر کردن به‌ عنوان بخشی از شیوه‌های رفتاری آنها تبدیل شود. اینها افرادی هستند که تصور می‌کنند بهترین کار برای تسلط روی افراد، این است که آنها را تحت کنترل درآورند. البته این شیوه برخورد، غیر بالغانه است چون بدین‌ترتیب فرصت حرف زدن را از طرف مقابل هم سلب می‌کنند.

  • یکی از بهترین کارها برای پیشگیری از قهر طرف مقابل، این است که دو طرف به‌عنوان یک قرارداد از پیش تعیین شده به همدیگر قول بدهند که در زمان مناسبی دلخوری‌ها و کدورت‌های خود را مطرح کنند. البته تشخیص زمان مناسب باید حتما با توجه به خواست هر دو طرف باشد زیرا گاهی برای پیدا کردن زمان مناسب هم اختلاف سلیقه به‌وجود می‌آید؛ باید توجه کنیم که بهتر است نگذاریم هیچ مشکل و موضوع مبهمی باقی بماند.
  • شاید علت این که همسر شما قهر می کند این است که فکر می کند نمی تواند در صحبت با شما پیروز شود یا به نتیجه دلخواهش برسد. برای این که بتوانید همسرتان را برای صحبت کردن با خودتان درباره مشکلات قانع کنید ابتدا سعی کنید به طور کامل به صحبت های او گوش کنید. در این مرحله از خودتان هیچ دفاعی نکنید یعنی سعی نکنید قضیه را توضیح دهید یا حتی نخواهید از ناراحتی همسرتان با این توضیحات کم کنید. از ناراحت شدن همسرتان نترسید، او هم حق دارد گاهی، حتی به اشتباه ناراحت شود. همسرتان باید متوجه شود که شما به حرف های او گوش می کنید. سپس می توانید از همسرتان بپرسید که آیا دوست دارد شما در جواب حرف هایش چیزی بگویید یا نه. اگر خواست برایش توضیح دهید.
  • پیشنهاد می شود برای اینکه زمینه گفتگوی مناسب با همسرتان ایجاد شود چنانچه گاهی جواب مناسبی هم داشتید در لحظه ای که همسرتان ناراحت است از بیان آن خودداری کنید آن را به زمان دیگری موکول کنید. مثلا وقتی که هیچ کدامتان عصبانی یا ناراحت نیستید و می توانید خوب به حرف های هم گوش بدهید. در هر حال همسر شما همیشه که عصبانی یا به حالت قهر با شما نیستند، لحظات آرامتر را به گفتگو اختصاص دهید.
  • نوع رفتارتان در زمانهایی که همسرتان خانه را ترک می کند چیست؟ دوست گرامی، این درست است که پس از قهر همسر‌تان به‌دنبال راه‌حلی برای بازگشت دوباره او به خانه باشید. اما فراموش نکنید که این موضوع و چگونگی برخورد شما با آن بسیار مهم است؛ یعنی نباید به‌گونه‌ای عمل کنید که او باز هم این رفتار را تکرار کند؛ به‌عبارتی به قهر کردن ایشان جایزه ندهید. طبعا ایشان بایت این رفتارها، هزینه واقعی اش را نداده که رفتارش ادامه پیدا کرده است.
  • تبدیل شیوه منفعل به جراتمندانه می تواند به شما کمک کننده باشد. یعنی قاطعانه از همسرتان بخواهید که این شیوه رفتاری خود را تغییر دهد. مثلا اگر بازهم این کار را تکرار کند، دفعه بعد چشم پوشی و گذشتی از سوی شما در کار نیست؛ چون این افراد معمولا راه‌حل‌های موقت و ناکار آمدی مثل قهر کردن را به شیوه‌های صحیح حل مشکلات ترجیح می‌دهند؛ بنابراین بهترین کار این است که به او بگویید راه مناسبی را انتخاب نکرده و بدین‌ترتیب نه‌ تنها مشکلاتتان حل نمی‌شود بلکه حل آنها سخت‌تر هم خواهد شد. چون قرار نیست در زندگی زناشویی کسی از دیگری رشوه بگیرد.
  • با ایشان صحبت کنید و مواضع خود را به ایشان اعلام کنید و البته قبل از آن بهتر است تصمیم خود را گرفته باشید یعنی اگر واقعا تحمل این شرایط را ندارید به همسرتان اعلام کنید. بنا نیست تمام هزینه های اختلافات زناشویی در زندگی را شما متحمل شوید. همچنین می توانید از یک مشاور خانواده نیز کمک حضوری بگیرید.


از اعتماد شما سپاسگزارم

علی اکبری-خانه توانگری

ادبیات محترمانه و بدون قضاوت : 9
کارآمدی پاسخ : 10
معرفی کتاب :
+
معرفی فیلم/مقاله :
+
معرفی دروس غیر حضوری :
+
اکشن پلن :
+
ثبت و ویرایش پاسخ
لغو درخواست

سوالات مشابه