سوال خود را هم اکنون بپرسید

پاسخ متنی و صوتی

توسط درمانگران، مشاوران و روانشناسان

دریافت در کمتر از ۲۴ ساعت

به صورت محرمانه و کاملا خصوصی

پرسش خود را هم اکنون از مشاوران ما بپرسید...
ارسال سوال

پرخاشگری

پرسش

تاریخ ثبت : 30 خرداد 1396
5,240  بازدید
ثبت و ویرایش پاسخ
لغو درخواست
باسلام. من برادر حدودا 12 ساله ای دارم که خیلی پرخاشگری میکنه و به حرف پدر و مادرم گوش نمیده.مدام با هم دعوا دارن و اصلا احترام انها را نگه نمیداره و هر چیزی که به ذهنش میاد به زبون میره.پررو و یک دنده است. چندبار از کیف مارم پول برداشته، از عابر بانک پدم بدون اجازه استفاده کرده و کلی کار مشابه دیگه در حالی که ماهیانه از انها پول دریافت میکنه!؟
به هیچ چیزی علاقه نداره ، پایداری نداره. برای مثال با توجه به علاقه ای که به رایانه نشون میداد مادرم او را کلاس تابستانه icdl مقدماتی پیش یکی از دوستان ثبت نام کرد ، جلسات اول خوب بود اما کم کم گفت پشیمون شدم و دیگه نمیرم با اصرار تا پایان دوره رفت و امتحانش رو هم با وجود اینکه میگفت "بلدم ، کاری نداره" قبول نشد.
فقط دوست داره بره بیرون و با دوستاش بازی کنه و کل شهر رو با دوچرخه چرخ بزنه.
در ضمن از بچگی تا الان شب ادرای داره. به چند دکتر متخصص هم مراجعه کردیم اما گفتن از نظر جسمی مشکلی نداره.
از شما راهنمایی میخواستم که ما باید چی کار کنیم ، باور کنید مادرم از او و کارهاش به ستوه امده ، دیگه بریده.
با تشکر

مهمترین سوال :

پاسخ نوشتاری پاسخگر به سوال شما

فاطمه علی اکبری
فاطمه علی اکبری
29 مهر 1396 ساعت 14:12

سلام دوست گرامی

نوجوانی به طور کلی دوره ای است که با هویت یابی همراه است. در این سن نوجوان می کوشد تا به والدین نشان دهد آن کودک گذشته نیست و دوست دارد مانند یک بزرگسال با او رفتار شود. در این بین اگر والدین نیاز ها و مقتضیات دوره نوجوانی را به خوبی ندانند، زمینه ایجاد تنش بین والدین و نوجوان ایجاد می شود.

برخی بچه ها دوران بلوغ را با مشکلات کمتری و برخی با مسائل حادتر و پیچیده تر سپری می کنند و برخی نیز علائم شدیدتری رااز خود نشان می دهند . در هر صورت اگر نوجوان ما سر ناسازگاری و مخالفت دارد یکی از مهمترین اقدامات در جهت حل مشکل ایجاد ارتباط موثر و موفق با نوجوان می باشد.

برای ارتباط موثرتر؛ باید به گونه ای با او ارتباط برقرار کنیم که نوجوان با والدین احساس راحتی کرده و بتواند با آنهاحرف بزند و نظرات و عقایدش را آزادنه و مودبانه بیان کند . نوجوانان گاهی درهای ارتباط و گفتگو با والدین را بسته می بینند و از صحبت پرهیز می نمایند در این مواقع پدر و مادر باید با تغییر رویه و رفتار سعی کنند با روش های مختلف باب گفتگو و صحبت را باز کنند. بدیهی است امر و نهی به نوجوان می تواند اثرات معکوس داشته باشد.

توجه بفرمایید:

  • به حرف‌های برادر نوجوان  تان گوش کنید. بسیاری از نوجوانان شاکی هستند که والدین به حرف آنان گوش نمی‌کنند. ارتباط مانند خیابان دوطرفه است. اگر می‌خواهید نوجوان به حرف شما گوش کند، با دقت شنوای حرف‌هایش باشید.
  • حرف زدن او را قطع نکنید . این نکته ای بسیار مهم است که اجازه دهید به طور کامل حرفهایش تمام شود بعد شما صحبت کنید.
  • برای نظربرادرتان احترام قائل شوید. بهتر است والدین شما در برخی موضوعات نظر او را بپرسند. این کار به برادر نوجوان شما نشان خواهد داد که خانواده، پذیرای او هستند
  • انعطاف پذیر باشید. به موضوعات مورد علاقه برادرتان توجه کنید. علایق و خواسته‌های نوجوان با ما فرق دارد. اصلا علایق آنها را بی فایده ندانید . همانطوری که ما نوجوان بودیم، خواسته‌های ما با والدین متفاوت بود. خود را جای او بگذارید و مسائل را از دید او ببینید.
  • به برادرتان توهین نکنید و مراقب باشید والدین تان نیز ناخواسته دست به چنین رفتاری نزنند. نوجوانان مانند همه دوست ندارند تحقیر شوند. هر چه بیشتر به  عقاید و خواسته ها و رفتارهای نوجوان توهین کنید، بیشتر از شما فاصله می‌گیرد و رفتارش بدتر می‌شود. 
  • از تحكم بپرهیزید. نوجوان احتیاج دارد كه برای آنچه به وی امر و نهی می‌شود متقاعد شود یا حداقل دلیل خواسته‌های والدین را بداند. هر چند آن را دقیقا درك نكند. تحكم بی‌منطق برای نوجوان حتی اگر پذیرفته شود در جایی دیگر رفتار تهاجمی وی را در پی خواهد داشت.
  • بهتر است والدین شما نظرات شان را با حالت اجبار به فرزندشان تحمیل نکنند . به احتمال زیاد، نوجوان به زور و اجبار نظری  را نمی‌پذیرد. تحمیل نظر باعث جبهه‌گیری او می‌شود.
  • در گفت‌وگو با نوجوان به او احترام بگذارید. همانطوری که به دوستان و آشنایان بزرگسال احترام می‌گذارید، با نوجوان رفتار کنید. این امر به نوجوان کمک می‌کند احساس ارزش نماید.
  • نصیحت و امر و نهی دائمی به او، کار را خراب تر خواهد کرد. گاهی اوقات بهتر است اصلا توجهی به کارهای منفی او نشان ندهید.
  • بدون قضاوت و هر واکنش دیگر، گاهی شنونده حرفهایش باشید تا بداند برای شما ارزشمند و مهم است.
  • کمک حضوری گرفتن از یک مشاور نیز می تواند برای شما مفید باشد.


با احترام-علی اکبری

خانه توانگری طوبی

معرفی کتاب :
+
معرفی فیلم/مقاله :
+
معرفی دروس غیر حضوری :
+
اکشن پلن :
+
ثبت و ویرایش پاسخ
لغو درخواست

سوالات مشابه