سوال خود را هم اکنون بپرسید

پاسخ متنی و صوتی

توسط درمانگران، مشاوران و روانشناسان

دریافت در کمتر از ۲۴ ساعت

به صورت محرمانه و کاملا خصوصی

پرسش خود را هم اکنون از مشاوران ما بپرسید...
ارسال سوال

درموردانتخاب شغل اینده خود تردید دارم

پرسش

تاریخ ثبت : 15 تیر 1396
5,082  بازدید
ثبت و ویرایش پاسخ
لغو درخواست
سلام من به مدت چند ماهه که در مورد انتخاب شغل اینده خودم تردید دارم.چند سال دیگه از ایران میرم و با اینکه وضعیت مالی خوبی ندارم نمیخوام که اشتباه هم بکنم و بهترین روز های عمرمو هدر بدم.بین شغل های اهنگسازی و برنامه نویسی موندم.قلبم میگه برو دنبال موزیک ولی عقلم میگه برم دنبال برنامه نویسی و من توی تنش بین این دو له دارم میشم.رشته دانشگاهیمو از روی علاقه انتخاب نکردم و نمیخوام که شغلمم رو هم از روی عدم علاقه انتخاب کنم.نمیدونم چه کار کنم.!برم دنبال علاقم و یا برم دنبال راه عقلم(راه کم خطر تر).برای من توی انتخاب شغل درامد مهمه اگه میدونستم با موزیک میتونم گذران عمر کنم شک نمیکردم و اونو انتخاب میکردم.فقط نمیخوام که الان که جوونم راهی رو انتخاب کنم و باعث بشم بقیه همش مسخره ام کنندو مورد تمسخر واقع بشم که این چه شغلی بود انتخاب کردی .تورو خدا کمکم کنین.فقط نگین که دوتا امتحان کن چون ادم کمال گراییم نمیتونم وقتمو برای دوتاش بزارم.یکی رو انتخاب باید بکنم و تا ته راه برم.توی دانشگاه هم با اینکه رشته مورد علاقم نبود نمره الف شدم.کمکم کنین لطفا.من اونقدر وضعیتم خوب نیست ...مدرکم فوق دیپلم هست

مهمترین سوال :

پاسخ نوشتاری پاسخگر به سوال شما

فاطمه علی اکبری
فاطمه علی اکبری
22 مهر 1396 ساعت 19:28

سلام امیرحسین گرامی

مسئله انتخاب رشته از انتخابهای مهمی است که می تواند بر سبک زندگی ما در آینده تاثیر بگذارد و بنابراین لازمست که با دقت و شناخت مناسب صورت بگیرد.

نوشته اید نگران این هستید که شغلی را انتخاب نکنید که مورد تمسخر واقع شوید. دوست عزیز، وقتی دغدغه شما به جای تمرکز بر علایق و آینده شغلی، بیشتر معطوف به تایید اطرافیان تان باشد، ضریب اشتباه خود را بالا می برید.

برای یک انتخاب مناسب، شما بایستی خود و علایق تان را به خوبی بشناسید. همچنین، مسئله آینده شغلی رشته مورد علاقه خود را نیز در نظر بگیرید.

همچنین نوشته اید که تمایل به رفتن از ایران دارید، این تمایل به مهاجرت، تا چه حد آگاهانه صورت گرفته؟

امیرحسین گرامی، داشتن تعارض در خصوص انتخابهای مهم، فقط در این مقطع نمی تواند باشد و حتما در آینده نیز با این مسئله مواجه خواهید بود. بنابراین به عنوان یک راهکار کلی در این گونه موارد بهتر است توجه داشته باشید:


× بهترین کسی که می تواند در این موارد تصمیم بگیرد خود شما هستید چون بیشترین شناخت را از وضعیت و امکانات و علایق و منابع موجود خود دارید. طبیعی است که هر اندازه آگاهانه تر انتخاب کنید، نتایج مثبت تری خواهید گرفت.


× در خصوص رشته هایی که به آنها اشاره کرده اید، لازمست در نظر بگیرید که در صورت انتخاب هر کدام، چه امتیازاتی شامل حال شما می شود؟ چه امتیازاتی را از دست می دهید؟ آینده شغلی رشته مورد علاقه خود را تخمین زده اید (در این خصوص می توانید از تجربه افراد شاغل در این زمینه پرس و جو و کسب اطلاعات نمایید).


× چرا فکر می کنید رشته برنامه نویسی برای شما مناسب است؟ چه نکات و امتیازاتی برایتان دارد؟ تا چه حد آگاهانه به این رشته فکر کرده اید؟


× کمال گرایی سبب می شود که در نهایت اهمال کار شوید. زیرا آنچنان بر هدفهای دور و بعضا استانداردهای دور از دسترس تمرکز کرده اید که نه منابع موجود را می بینید و نه حتی دستاوردهای خودتان را. شما فردی دوست داشتنی خواهد بود حتی اگر بهترین نباشید.


× ممکن است در برنامه نویسی نیز علایقی داشته باشید ولی نوع نگرش تان به موسیقی سبب نادید گرفتن این مسئله شده است.


× نیازی نیست هر دو رشته را انتخاب کنید، فقط به خواسته ها، علایق، امکانات و هدفهای خود آگاهی داشته باشید تا بتوانید انتخاب مناسبی داشته باشید. ۲۰ سالگی زمانی نیست که دیر باشد برای یک تصمیم مناسب.


× هر انتخابی مستلزم از دست دادن برخی امتیازات و به دست آوردن برخی دیگر است. مهم این است که در مقایسه نسبت فایده به هزینه، در مجموع رضایت خاطر شما تامین شود.


با احترام – علی اکبری

خانه توانگری طوبی

معرفی کتاب :
+
معرفی فیلم/مقاله :
+
معرفی دروس غیر حضوری :
+
اکشن پلن :
+
ثبت و ویرایش پاسخ
لغو درخواست

سوالات مشابه