سوال خود را هم اکنون بپرسید

پاسخ متنی و صوتی

توسط درمانگران، مشاوران و روانشناسان

دریافت در کمتر از ۲۴ ساعت

به صورت محرمانه و کاملا خصوصی

پرسش خود را هم اکنون از مشاوران ما بپرسید...
ارسال سوال

عدم اعتماد بنفس و تصمیم گیری

پرسش

تاریخ ثبت : 25 آبان 1395
1,315  بازدید
ثبت و ویرایش پاسخ
لغو درخواست
سلام.من دختری 24 ساله هستم و دانشجوی ارشد عمران.فرزند دوم خانواده.1 خواهر بزگتر و 1 خواهر کوچکتر از خودم دارم.متاسفانه پدر و مادرم سال 90 از هم جدا شدند و من در حال حاضر خانه مادرم زندگی میکنم.اما از دخالتهای مادر و خواهر بزرگتر و حتی خواهر کوچکترم خسته شدم.برای من چیزی تحت عنوان مرز و حریم شخصی وجود نداره.برای همه چی باید توضیح بدم.چرارفتی؟کی زنگ زد و چی میگفت؟چرا این کارو کردی؟اگر تلفنم زنگ میخوره صدای تلویزیون به سرعت بسته میشه تا صدای مکالمه من را همه بشنوند.اگر پولی درمیارم و به خواهر بزرگ تا کوچکم کمک میکنم و یا حتی پدرم با واکنش شدید مادر روبرو میشم.و بدترین حرفها رو میشنوم.من فکر میکنم به سنی رسیدم که بتونم درست و اشتباه رو تشخیص بدم و بتونم تصمیم بگیرم اما متاسفانه اگر کاری انجام میدم به من میگن خیلی احساس بزرگی میکنی و همیشه باید تحقیر بشم اعتماد به نفسم رو از دست دادم.خسته شدم از این روند.لطفا راهنماییم کنید.

مهمترین سوال :

پاسخ نوشتاری پاسخگر به سوال شما

فاطمه علی اکبری
فاطمه علی اکبری
20 تیر 1396 ساعت 13:47

درود بر شما دوست گرامی

مشخص است که بودن در فضایی که خواسته های شما نادیده گرفته می شود و مجبور به انجام کارهایی هستید که قلباً تمایل ندارید تا چه حد می تواند برای شما انباشت خشم نماید.

هر کسی ممکن است درگیر یک رابطه  ناسالم شود و خودش هم متوجه این موضوع نباشد. از جمله نمونه‌های بارز رفتاری که می‌تواند یک رابطه را آسیب بزند، رفتارهای کنترلی است؛ یعنی فردی بخواهد از راه‌های گوناگون اطرافیان خود را به‌طور کامل کنترل کند یا اینکه آنها را وادار سازد به میل و خواسته او رفتار کنند. رفتاری که سن و جنس و طبقه اجتماعی نمی‌شناسد.

اگر شما اجازه دهید که قربانی رفتارهای کنترل شونده شوید، احساسات ناخوشایندی را در تمامی وجودتان حس خواهید کرد. رفتارهای کنترلی با آسیب زدن به عزت نفس شما همراه است و اگر این رفتارها ادامه یابد و شما واکنش مناسب نداشته باشید در نهایت حتی می تواند سبب گسستن شما از کسانی شوند که چنین رفتاری با شما دارند.

اگر همان راهی را بروید که سالها رفته اید به همان نتایجی خواهید رسید که همیشه رسیده اید. وقتی شما فقط به میل اطرافیان رفتار می کنید و خود را نادیده می گیرید پتانسیل بیزاری از آنها را در خود ایجاد می کنید. حال آنکه تا زمانی که رفتار خود را تغییر ندهید در هر موقعیتی که قرار بگیرید همین رفتار را خواهید داشت و نمی توانید ارتباط موثری با کسی داشته باشید.

چنانچه مادر یا خواهران تان درخواستی از شما دارند که تمایلی به انجامش ندارید ضمن حفظ حرمت خانواده نظرتان را اعلام کنید. البته حتما در این راه با سختی های زیادی مواجه خواهید بود زیرا هر تغییر رویه ای با مقاومت از سوی اطرافیان و حتی ناخودآگاه شما ممکن است مواجه شود ولی چنانچه خواهان بهبودی وضعیت خود هستید لازمست به فکر حل مسئله باشید.

توجه بفرمایید:

ما سه نوع سبک برقراری ارتباط با دیگران داریم:

پرخاشگرانه: در اين نوع ارتباط فرد با تهديد كردن و تضييع حق ديگران توهين آميز برخورد مي كند.

منفعلانه: دراين نوع ارتباط فرد با عذر خواهي افراطي و كوچك انگاري خود تمامي افكار، احساسها و حقوق شخصي خود را به نفع طرف مقابل ناديده مي گيرد.

جرات مندانه: ارتباط جرات مندانه گونه‌اي از ارتباط است كه در آن هر احساسي بجز اضطراب به‌راحتي ابراز شده و نتيجه آن حرکت به سوی اهداف و مقاصد شخصي بدون ضايع كردن حق ديگران است.

جرأت ورزي، يعني دفاع از حقوق خود و بيان افكار و احساسات خويش كه به شيوه مستقيم، صادقانه و مناسب انجام شود. افراد جرأت ورز براي خود و ديگران احترام قائل هستند. آنان منفعل نيستند و ضمن اين كه به خواسته ها و نيازهاي ديگران احترام مي­گذارند، اجازه نمي دهند ديگران از آنها سوء استفاده كنند و به شيوه قاهرانه با آنان ارتباط برقرار كنند. توجه داشته باشید كه جرأت ورزي و پرخاشگری از یكدیگر متمايزند.

در جرأت ورزي هدف، تغيير در خود فرد است نه تغيير در ديگران تا بتواند نيازها، احساسات و افكار خود را ابراز كرده و از آسيب هاي احتمالي در امان بماند. سبک ارتباطي جرأتمندانه، نه در حد سبک پرخاشگرانه، خشن است و نه در حد سبک منفعلانه، پذيرنده. در سبک ارتباطي جرأتمندانه که بهترين و سالم ترين سبک ارتباطي است، ما به راحتي در خواست هايمان را مطرح مي کنيم و به راحتي به درخواست ديگران «نه» مي گوييم. البته همانطور که خدمت تان عرض شد این تغییرات در رفتار کار آسانی نیست و تلاش زیادی را می طلبد.

بهتر است سبک رفتارتان را از "منفعل" به "جرات مند" تغییر دهید، خواسته های خود را ابراز کنید، از ابراز عقیده نترسید و نهایتاً مسئولیت خواسته ها و رفتارها و انتخابهای خود را بپذیرید.


از اعتماد شما سپاسگزارم

علی اکبری-خانه توانگری

معرفی کتاب :
+
معرفی فیلم/مقاله :
+
معرفی دروس غیر حضوری :
+
اکشن پلن :
+
ثبت و ویرایش پاسخ
لغو درخواست

سوالات مشابه