سوال خود را هم اکنون بپرسید

پاسخ متنی و صوتی

توسط درمانگران، مشاوران و روانشناسان

دریافت در کمتر از ۲۴ ساعت

به صورت محرمانه و کاملا خصوصی

پرسش خود را هم اکنون از مشاوران ما بپرسید...
ارسال سوال

اخلاق تند پدرم

پرسش

تاریخ ثبت : 17 فروردین 1396
4,804  بازدید
ثبت و ویرایش پاسخ
لغو درخواست
سلام. بابای من اخلاقهای خاصی داره. حرف حرف خودشه، زود جوش میاره و عصبی میشه، به حرف هیچکس هم گوش نمیکنه حتی اگر بدونه اون حرف درسته. مامانم میگه توی این زندگی آرامش ندارم و میخوام طلاق بگیرم. چندین بار با پدرم صحبت كردم اما قبول نمیكنه واسه عصبی بودنش بره دكتر و مشاوره بلکه شاید کمی بهتر بشه. میگه كسی من رو عصبی نكنه آرومم. همش توقع داره همه چبز اونجور كه میخواد پیش بره.

مهمترین سوال :
من نمیدونم برای پدرم چی كار باید بكنم؟ لطفا راهنماییم کنید

پاسخ نوشتاری پاسخگر به سوال شما

فاطمه علی اکبری
فاطمه علی اکبری
23 فروردین 1396 ساعت 13:05

سلام دوست گرامی

در مورد رفتار پدرتان خیلی خلاصه نوشته اید، اما توجه داشته باشید که گاهی رفتاری از حد معمول خارج شده و کارکرد معمول زندگی را مختل می کند؛ یکی از این رفتارها خشونت و عصبانی بودن است.

هر رفتاری از ما انسان ها سر می زند، علتی دارد که با شناخت درست آن، می توان آن را آگاهانه کنترل کرده و در صورت لزوم آن را تغییر داد. شما ممکن است ظاهر ارتباط والدین تان با همدیگر را ببینید ولی رفتار والدین تان با هم ممکن است ریشه دیگری داشته باشد.

  • پدرتان از ابتدا این رفتار را داشته اند یا مدتی است که این رفتار را نشان می دهند؟ اگر به تازگی این تغییر در رفتارشان ایجاد شده ابتدا مطمئن شوید که مشکلات جسمانی سبب تغییر خلق و خوی ایشان نشده باشد، سپس در صورت منتفی شدن مشکل جسمی، ریشه رفتار ایشان را دریابید.
  • اما اگر از ابتدا رفتار پدرتان همینطور بوده، بهتر است با کمک یک مشاور، نوع ارتباط والدین تان اصلاح شود. شاید رعایت برخی نکات از سوی هر دو منجر به بهبود ارتباطشان گردد.
  • مثلا ممکن است پدرتان از خشم به عنوان وسیله ای برای کنترل خانواده اش استفاده کرده باشند. نکته مهم این است که اگر واکنش مادرتان در برابر خشم ایشان، همیشه کوتاه آمدن و رفتار منفعلانه باشد ضمن اینکه احتمال تقویت رفتار خشمگین پدرتان و توقع ایشان بالا می رود (میگه كسی من رو عصبی نكنه آرومم. همش توقع داره همه چبز اونجور كه میخواد پیش بره.) سبب فرسودگی مادرتان و دلزدگی از زندگی مشترک با پدرتان می شود که شما هم به این مسئله اشاره کرده اید.
  • گاهی اوقات گفتگوی دوجانبه می تواند به یافتن ریشه مشکل کمک کند. شما می توانید در زمان آرامش او، کمی در این باره صحبت کنید. البته مراقب باشید که نحوه گفتگوی تان به صورتی نباشد که فکر کند محاکمه می شود وگرنه به احتمال فراوان بیشتر عصبی شده و به نتیجه ای نمی رسید. به پدرتان نشان دهید که وارد یک گفتگوی دوطرفه شده است. بگذارید او هم مشکلات شما را بیان کند و صادقانه گوش دهید. زمانی که نوبت به شما رسید، در مورد رفتار همراه با خشونت او حرف بزنید. آثار رفتارش را به او گوشزد کنید. نمونه هایی را به او یادآوری کنید که بخاطر عصبانیت، پشیمان شده و ضرر کرده است. و در نهایت احساس خود را از رفتار پدرتان به ایشان اعلام کنید (فقط احساس خود را بگویید و جملاتی مانند شما باعث شدی حالم بد بشه و... را به زبان نیاورید).
  • نحوه درخواست شما از ایشان برای مراجعه به مشاور بهتر است حالت آمرانه نداشته باشد تا به پدرتان احساس کنترل شدن ندهید اما در صورتی که رفتار پدرتان باعث آسیب به اعضای خانواده شده و ایشان حاضر به پذیرش مشاوره نیستند، مادرتان می توانند تنها مراجعه کنند و راهکارهایش را انجام دهن و هرگونه تصمیمی را به بعد از تلاش برای بهبود روابط با پدرتان موکول کنند.


از اعتماد شما سپاسگزارم

علی اکبری- خانه توانگری


معرفی درس
آموزش غیرحضوری شفای خودشیفتگی
معرفی کتاب :
+
معرفی فیلم/مقاله :
+
معرفی دروس غیر حضوری :
+
اکشن پلن :
+
ثبت و ویرایش پاسخ
لغو درخواست

سوالات مشابه