سوال خود را هم اکنون بپرسید

پاسخ متنی و صوتی

توسط درمانگران، مشاوران و روانشناسان

دریافت در کمتر از ۲۴ ساعت

به صورت محرمانه و کاملا خصوصی

پرسش خود را هم اکنون از مشاوران ما بپرسید...
ارسال سوال

ترک حسادت و احساس آرامش

پرسش

تاریخ ثبت : 14 شهریور 1395
1,814  بازدید
ثبت و ویرایش پاسخ
لغو درخواست
با سلام و احترام بنده 26سالمه و دختر هستم در موقعیت فامیلی افراد زیادی هستند که امکان مقایسه شدن با من دارند مثلا با اختلاف چند سال کوچکتر، و جو فامیلی طوری هست که من دائم در حال مقایسه شدن با آنها هستم این مساله باعث شده که از اون افراد متنفر بشم در ضمن آنها هم نسبت به من اینجوری هستند و از موفقیت من خوشحال نمیشن. این مساله باعث شده آرامش زندگی از من گرفته بشه و مدام فکر کنم که توی مسابقه هستم که از بقیه عقب موندم. در ضمن من به تازگی متوجه شدم که انسان خیلی حسودی هستم و کلا در هر محیطی دوست دارم بهترین باشم و هیچکس ازمن موفق تر نباشه و از موفقیت افرادی که در جایگاه من هستن اصلا خوشحال نمیشم (که این برای افراد بزرگتر صادق نیست) لطفا منو راهنمایی کنید که چجوری حسادت رو کنار بذارم و دوباره آرامش داشته باشم پیشاپیش ممنونم از جواب هاتون

مهمترین سوال :

پاسخ نوشتاری پاسخگر به سوال شما

فاطمه علی اکبری
فاطمه علی اکبری
21 تیر 1396 ساعت 12:56

درود بر شما دوست گرامی

برای مواجه شدن و رفع کردن مسائلی مانند حسادت، گام نخست شناسایی و تمایل به تغییر دادن این ویژگی است که این مهم در مورد شما صورت گرفته و نکته ای مثبت در خصوص شماست، اینکه به فکر تغییر خود هستید.

توجه بفرمایید:

  • حسود بودن، ژنتيکي نيست بلکه آموختني است و خانواده اي که دائما در حال قياس کردن خود ، زندگي  و فرزندانشان با ديگران هستند، به احتمال زیاد کودکانی حسود تربيت مي کنند.
  • معمولا حس حسادت نسبت به دیگران از حس عدم کفایت شخصی (personal inadequacy) ناشی می‌شود. شما بر این تمرکز کرده‌اید که فرد دیگری شغل، همسر، اموال یا هوشی را دارد که شما خواهان آن هستید و این خواسته‌ها ریشه در چیزی دارند که شما آنها را کاستی‌های خود می‌دانید. برای مثال، ممکن است به شغل دوستتان حسادت کنید، زیرا او پیشرفت زیادی کرده است، در حالی که شما همچنان در رده‌ای پایین باقی مانده‌اید.
  • حسادت از قضاوت کردن ناشی می‌شود، یعنی فکر کردن به اینکه چیزی بهتر از چیز دیگری است و تصمیم‌گیری بر اساس چیزهایی که نداریم.
  • در نظر داشته باشید که هر کسی برای خودش منحصربفرد است، الزامی وجود ندارد که اگر کسی امتیازی داشت و شما آن را نداشتید، احساس منفی در مورد خودتان داشته باشید.
  • موفقیت لزوما به معنای داشتن یک شرایط خاص نیست. موفقیت یعنی بدانید بهترین زندگی برای شما چیست و بیشترین استفاده را از آن ببرید. اگر به مقایسه های اطرافیان و فامیل برای موفقیت کمتر توجه کنید و به جای آن، بر آنچه به شما انگیزه‌ حرکت می‌دهد تمرکز کنید، دیگر خودتان را با دیگران مقایسه نخواهید کرد. و اگر هم کسی شما را با فرد دیگری مقایسه کند احساس منفی در شما ایجاد نخواهد شد (یا حداقل از شدتش کاسته خواهد شد).
  • انرژیتان را صرف بهبود دادن چیزهایی کنید که می‌توانید تغییر دهید و زمان‌ را برای تغییر چیزهای خارج از کنترل هدر ندهید. اگر بر امور خارج از کنترل تمرکز کنید، احساسی منفی پیدا خواهید کرد و حتی شاید افسرده شوید. مثلا ممکن است شما در زمینه ای مستعد باشید که آن توانمندی در فرد دیگر کمتر است و یا استعداد شما کمتر از فردی دیگر در زمینه ای خاص باشد. تفاوتها را بپذیرید و بر استعدادهای خود متمرکز باشید. انسانها با هم متفاوتند.
  • موفقیت دیگران نمی تواند تاثیری در موفقیت شما بگذارد. شما مسیر مناسب خود را یافته و برای آن تلاش کنید.

دوست خوبم؛ البته برخی سخنان از اطرافیان می تواند باعث رنجش ما شود اما توجه بفرمایید که همه اطرافیان ما دلسوز یا خردمند نیستند و اصولا کسی که به خودش اجازه مقایسه فردی با فرد دیگر را در حضور او می دهد؛ نه مهارت ارتباطی و احترام به حد و حدود دیگران را می داند و نه از بلوغ شخصیتی کافی برخوردار است حتی اگر فرد بزرگسالی باشد. بنابراین اگر بخواهید تمام انرژی خود را صرف این بکنید که فامیل چه گفتند و فلانی چه کرد، انرژی خود را در راهی غیر مناسب صرف خواهید کرد که عملا هیچ سودی به جز احساسات ناخوشایند برایتان نخواهد داشت. بر توانمندیها و دستاوردهای خود تمرکز کنید و براساس آنچه هدف و رضایت شماست برنامه ریزی کنید و در همان راستا گام بردارید.


از اعتماد شما سپاسگزارم

علی اکبری-خانه توانگری

معرفی کتاب :
+
معرفی فیلم/مقاله :
+
معرفی دروس غیر حضوری :
+
اکشن پلن :
+
ثبت و ویرایش پاسخ
لغو درخواست

سوالات مشابه