سوال خود را هم اکنون بپرسید

پاسخ متنی و صوتی

توسط درمانگران، مشاوران و روانشناسان

دریافت در کمتر از ۲۴ ساعت

به صورت محرمانه و کاملا خصوصی

پرسش خود را هم اکنون از مشاوران ما بپرسید...
ارسال سوال

مرز بین زلال بودن و ساده لوحی

پرسش

تاریخ ثبت : 18 شهریور 1395
2,055  بازدید
ثبت و ویرایش پاسخ
لغو درخواست
با عرض سلام و ادب خدمت کارشناسان محترم خانه توانگری

سوالم در خصوص تشخیص مرز بین زلال و شفاف بودن و ساده لوحی و حماقت است. کسی که بخواد زلال و بی شیله باشه و در حین حال ساده لوح و خام نباشه و یا همچین تصوری از او در دیگران به ذهن نیاد چه نکاتی رو باید بهش توجه کنه.چطور میشه بدون داشتن استرس سیاسی کاری و زبل بازی، زندگی کرد ولی در عین حال هم از دیگران ضربه نخورد یا حداقل ضربه کاری نخورد. میدونم که بره درون انسانها گرگ درون دیگران رو بیدار میکنه ولی خب این مراقبت و رصد دایمی انرژی بر و خسته کننده هم هست.از آدمای به اصطلاح زرنگ فوق العاده متنفرم و به وقتش هم از خودشون زرنگ تر میشم!!!

آقای 30 ساله و istj هستم.

با تشکر از وقتی که میگذارید

مهمترین سوال :

پاسخ نوشتاری پاسخگر به سوال شما

فاطمه علی اکبری
فاطمه علی اکبری
28 تیر 1396 ساعت 12:52

سلام دوست گرامی

پرسش خود را خیلی کلی مطرح نموده اید.

زلال و شفاف بودن از نظر شما به چه معناست؟ اینکه اسرار شخصی و مسائل خصوصی تان در دسترس باشد یا اینکه مثلا دروغ نگفتن از نظر شما مصداق شفاف بودن است؟

به طور کلی در رابطه با افرد بایستی حریم و حد و مرزی را برای خود داشت و به آن پایبند بود. نمی توان به اسم شفاف بودن هر مسئله ای را بازگو کرد، برخی مسائل یا شخصی است یا ممکن است سبب برخی ناراحتی ها در روابط شود.

در ارتباطات اجتماعی معمولا زمانی ممکن است دیگران از ما سواستفاده کنند که ما خودمان به آنها اجازه دهیم. مهارت "نه" گفتن از جمله مواردی است که می تواند به شما کمک کند تا مورد سوءاستفاده قرار نگیرید. 

به طور کلی برخی افرادی که به راحتی حد و مرزها را شکسته و پایبند به اصول روابط اجتماعی نیستند و به نوعی چنین رفتارهایی را نشان زرنگی و سیاست و... می دانند ممکن است این حس را به اطرافیان بدهند که آنها دچار مشکل هستند. داشتن اعتماد به نفس و بازتعریف مسائلی مانند زرنگی و سیاست و یا ساده لوحی می تواند به شما کمک کند برای داشتن روحیه ای بهتر. توجه بفرمایید که رفتارهایی مانند عدم صداقت و یا تمایل به سواستفاده و یا باجگیری در مورد دیگران، رفتارهای سالمی نیستند و اگر کسی چنین رفتارهایی داشته باشد شخصیت ناسالم دارد نه زرنگی.

و اگر شما تمایلی به باجگیری و باج دهی ندارید و در دل نسبت به دیگران احساس منفی ندارید، اینها نه فقط مشکل محسوب نمی شود بلکه نشانه یک روان و شخصیت سالم است. چنانچه در محیط اجتماعی خود با افرادی مواجه بودید که مرزهای شما را شکسته و حدود و خط قرمزها را رعایت نمی کنند می توانید تا جایی که امکان دارد ارتباط خود را با آنها به حداقل برسانید.


از اعتماد شما سپاسگزارم

علی اکبری-خانه توانگری

معرفی کتاب :
+
معرفی فیلم/مقاله :
+
معرفی دروس غیر حضوری :
+
اکشن پلن :
+
ثبت و ویرایش پاسخ
لغو درخواست

سوالات مشابه