سوال خود را هم اکنون بپرسید

پاسخ متنی و صوتی

توسط درمانگران، مشاوران و روانشناسان

دریافت در کمتر از ۲۴ ساعت

به صورت محرمانه و کاملا خصوصی

پرسش خود را هم اکنون از مشاوران ما بپرسید...
ارسال سوال

پشتکار کمی دارم

پرسش

تاریخ ثبت : 30 مهر 1395
2,805  بازدید
ثبت و ویرایش پاسخ
لغو درخواست
سلام دکتر شیری محترم

من دختری 26 ساله هستم.به دلیل اینکه اولین فرزند در خانواده و کلا اولین نوه از هر دو سمت پدر و مادر بودم به شدت مورد توجه و حمایت همه قرار گرفته بودم.در حال حاضر کارشناسی ارشد معماری دارم و برای ازمون دکتری اماده میشم.و از مهر ماه آینده در به عنوان مدرس در دانشگاه تدریس هم می کنم.اما در حال حاضر به هیچ عنوان از شرایطی که دارم احساس رضایت نمی کنم با اینکه رشته ی تحصیلیمو با علاقه انتخاب کردم و ادامه دادم انگار به پوچی رسیدم جایی که الان توش هستم چیزی نبود که انتظارش رو داشتم.

رشته ی زبان انگیلیسو با وجود علاقه و مهارت و دانشی که توش داشتم رها کردم در حالی که چیز زیادی باقی نمونده بود تا در کانون زبان ایران به عنوان مدرس جذب شوم.

مدتی در کنار درسها و با وجود سختی هایی که داشتم به عنوان رابط ناشنوایان در انجمن ناشنوایان کار میکردم (تنها به دلیل علاقه ی شخصی اقدام به یادگیری کردم) اما اون رو هم رها کردم در حالی که به قرار بود به عنوان رابط در یک دستگاه دولتی مشغول شم.

آقای دکتر تعریف ازخودم نیست اما دختر با استعدادی هستم به سرعت با محیط اطراف تطبیق پیدا می کنم.چهره ی خوبی دارم و البته به راحتی با محیط سازگاری پیدا میکنم و عاشق کمک کردن به بقیه هستم.اما نمیدونم که ترس از موفقیت هست یا عدم پشتکار هر چی که هست نمیتونم ثابت ی چیزیو ادامه بدم این موضوع داره منو به افسردگی میکشونه من تا الان میتونستم موقعیت های خیلی خوبی داشته باشم و خیلی خیلی از همسالانم جلو تر باشم چون تو محیط هایی قرار گرفتم که هم سن و سالای من کمتراونو تجربه کردن.

آقای دکتر خواهش می کنم راهنماییم کنید میترسم ازین به بعد هم مثل گذشته عمل کنم.

مهمترین سوال :

پاسخ نوشتاری پاسخگر به سوال شما

فاطمه علی اکبری
فاطمه علی اکبری
26 تیر 1396 ساعت 13:37

درود بر شما دوست گرامی

برای همه ما در زندگی پیش آمده است که نتوانسته ایم کارهای خود را طبق برنامه در زمان مقرر انجام دهیم یا شاید بارها تصمیم جدی برای انجام کاری گرفته ایم ولی آن را نیمه کاره رها کرده ایم.

كارهاي نيمه كاره مي تواند منجر به ايجاد ناراحتي هايي از قبيل: از دست دادن انگيزه، هجوم افكار منفي، عصبي شدن،‌ توهين و تحقير شدن توسط خود و ديگران، نااميد شدن، افكارمنفي پايين شود كه همه اين عوامل، باعث كاهش اعتماد به نفس مي شود.

توجه بفرمایید:

  • اگر فردي براي انجام کارهايي که قرار است در يک روز انجام دهد، اولويت بندي درستي نداشته باشد به احتمال زياد از انجام يک يا چند کار مهم باز خواهد ماند یا در صورت پرداختن به آنها، احتمال دارد که آن کار را به پایان نرساند.
  • درشت نمايي و ريز نمايي کارها هم باعث ناتمام گذاشتن یا اهمال کاری در انجام کارها مي شود. مثلا: بعضي افراد انجام بعضي کارها را در ذهن شان آن قدر بزرگ مي کنند که از مواجه شدن با آن وحشت مي کنند و گاهي هم بعضي کارها را آن قدر کم اهميت و ساده مي بينند که مدام زمان انجام آن را به عقب مي اندازند.
  • پيش از شروع هر کاري، مقدمات آن را فراهم کنيد. هر قدر درباره کاري، بيشتر آگاهي داشته باشيد و از قبل مقدمات آن را آماده کرده باشيد، تسلط شما براي انجام آن کار بيشتر خواهد بود و سرعت عمل شما بيشتر مي شود.
  • چند کار را همزمان آغاز نکنید. زیرا انجام چند کار همزمان، فشار جسمی و روانی به شما تحمیل می‌کند و سبب می‌شود کارها را تمام نکرده رها کنید. بهتر است یک کار را شروع کنید و اندکی پیش ببرید؛ وقتی از فشار اولیه آن کاسته شد و شما هم با آن هماهنگ شدید، آمادگی این را دارید که کار جدیدی را شروع کنید.
  • کاری که شروع می‌کنید را خوب بشناسید. بدین معنا که اگر کار یا کلاسی را آغاز کرده‌اید، درباره آن اطلاعات جامعی به دست آورید تا بدانید در نهایت چه کار خواهید کرد.
  • کاری را انتخاب کنید که با خصوصیات منحصر‌ به ‌فردتان همخوانی دارد. کاری که قلبا به آن علاقه‌مند هستید و با استعدادهایتان همسو است. کارهایی را که برایتان اهمیت بالایی دارد، بنویسید و خوب فکر کنید که منشا این علاقه از درون خودتان است یا خانواده‌تان، شاید هم از شأن اجتماعی آن کار نشات می‌گیرد. در این مورد حتما با خود صادق باشید. تاییدات بیرونی فقط برای مدت کوتاهی می تواند انگیزه موقت ایجاد کند ولی برای ادامه یک فعالیت، استعداد و علاقه شخصی اهمیت دارد.
  • تکلیف کار نیمه تمام را روشن کنید. مثلا در مورد همین کلاس زبان، البته بدون فشار کاری زیادتر از حد توان تان. به عنوان مثال: شاید نیازی نباشد برای شروع دوباره، در کلاس‌های فشرده ثبت‌نام کنید تا وقفه پیش آمده را جبران کنید، چون باز هم به دلیل فشاری که به خود تحمیل کرده‌اید آن را از دست خواهید داد، می توانید با برنامه های سبک تر شروع کنید.
  • پس از انجام هر بخشي از کار، به خودتان پاداش کوچکي بدهيد. در نظر داشته باشید که به اين شکل مکانيسم لذت و پاداش در هنگام انجام کارها در ذهن شما فعال مي شود.
  • به جاي استفاده از واژه «بايد» براي انجام کارها، سعي کنيد مزاياي ملموس و منطقي آن کار را در ذهن خود برجسته کنيد. ذهن ناخودآگاه شما از حس تحکم و اجبار بيزار است (بهتر است زبان انگلیسی را کامل کنم چون این مزایا را خواهم داشت)
  • نیازی نیست در همه موارد بهترین باشید. همچنین خودتان را با فرد دیگری مقایسه نکنید فقط با گذشته خودتان قیاس کنید تا میزان دستاوردهای تان را بسنجید.


از اعتماد شما سپاسگزارم

علی اکبری-خانه توانگری

معرفی کتاب :
+
معرفی فیلم/مقاله :
+
معرفی دروس غیر حضوری :
+
اکشن پلن :
+
ثبت و ویرایش پاسخ
لغو درخواست

سوالات مشابه