سوال خود را هم اکنون بپرسید

پاسخ متنی و صوتی

توسط درمانگران، مشاوران و روانشناسان

دریافت در کمتر از ۲۴ ساعت

به صورت محرمانه و کاملا خصوصی

پرسش خود را هم اکنون از مشاوران ما بپرسید...
ارسال سوال

راه حل ارتباط درست با همسر

پرسش

تاریخ ثبت : 06 آبان 1395
254  بازدید
ثبت و ویرایش پاسخ
لغو درخواست
با سلام و عرض خسته نباشيد

همسرم خيلي روي حرف خودش پافشاري مي كنه ، از تصميمات خيلي كوچك تا تصميمات مهمتر را خودش به تنهايي مي گيره و اصلا به نظر من توجهي نداره ، اصلا طاقت نداره من بهش نه بگم ولي خودش تا دلتون بخواد از اين كلمه استفاده مي كنه ، متاسفانه ما در خانه پدريش زندگي مي كنيم كه خواهر و برادر و مادر و پدرش هم در طبقات ديگر هستند الان خيلي پرخاشگر هم شده و براي تمام كارها و حرف هاي اشتباهش من را مقصر مي داند خيلي هم زود رنج و حساس هست ، اين فكر هم توي ذهنش هست من خيلي تحت تاثير خانواده ام هستم ولي واقعا اين طوري نيست ديگه نمي دونم چيكار كنم ، چگونه باهاش برخورد كنم ، لطفا من را راهنمايي كنيد. با تشكر

مهمترین سوال :

پاسخ نوشتاری پاسخگر به سوال شما

فاطمه علی اکبری
فاطمه علی اکبری
01 مرداد 1396 ساعت 13:30

درود بر شما دوست گرامی

توضیحات تان را خواندم. توجه داشته باشید که زوجین در خانواده‌های متفاوت رشد کرده و تربیت شده‌اند و این تربیت‌های متفاوت سبب اختلاف نظر بین آن‌ها می‌شود؛ بنابراین اختلاف یک امر طبیعی بین همسران است.

نکات زیر را در ارتباط با همسرتان در نظر داشته باشید:

  • زمانیکه می خواهید در مورد موضوعی ایشان را متقاعد نمایید نخست نظرشان را در این خصوص جویا بشید. این رفتار به مرور احساس کفایت و ارزشمندی را در همسرتان تقویت خواهد کرد و مقاومت او را پایین خواهد آورد.
  • اگر همسرتان لجبازی می‌کند شما با لجبازی رفتار او را تلافی نکنید و با توجه به اینکه در ابتدای راه هستید، دقت کنید لجبازی در زندگی و رابطه شما به عادت تبدیل نشود.
  • شناخت خود را نسبت به همسرتان بالا ببرید و سعی کنید درباره خودتان نیز به او اطلاعات بدهید و خط قرمز‌ها و ایده آل‌های زندگیتان را برای او بیان کنید و لازم است تعریف و نظر خودتان درباره مسائل مختلف زندگی را با تعریف همسرتان مقایسه کنید و توافق نمایید؛ زیرا واژه‌ها و مصداق‌ها در افراد مختلف، تفاوت دارد. به عنوان مثال ممکن است تعریف شما از همسرداری و جایگاه زن و مرد با آنچه همسرتان در ذهن دارد متفاوت باشد.
  • یکی از مهارت‌هایی که در روابط خانوادگی اهمیت زیادی دارد نحوه صحیح بیان مخالفت و انتقاد است. اگر همسر شما عادت به پافشاری بر عقاید خود دارد، در صورتی که شما هم زورگویی کنید و دعوا و مشاجره به راه بیندازید، واکنش منفی در طرف مقابل ایجاد می‌شود و نتیجه ای جز کدورت بیشتر نخواهد داشت.
  • چنانچه نظر متفاوتی دارید آرام و بدون انتقاد دیدگاه  قابل مطرح کنید در واقع نظرتان را در کنار خواست ایشان قرار بدهید. مثلا به جای اینکه بگویید نظرم اینه که باید اینطور باشه،  می توانید با این ادبیات ارتباط برقرار کنید :  "این هم نظری ست که من در این خصوص داشتم و چنانچه مایل باشی در موردش فکر کنیم ؟ "
  • شاید لازم باشد در خلال این گفتگوها ، گاهی اوقات به نظراتشان توجه کنید و علی رغم میل باطنی، آنها را اجرا کنید. این حسن نیت و همراهی باعث می شود احساس مثبت تری برای موافقت با تصمیمات آتی داشته باشند.
  • روی نکته‌هایی که همسر شما روی آن حساس است شناخت پیدا کنید؛ مثلا اگر دوست دارد قدرت خود را نشان بدهد، در مسائلی که امکانش وجود دارد قدرت او را بالا ببرید تا در زمینه‌هایی که مدنظر شماست، راحت‌تر بتوانید نظرهای خود را اعمال کنید.
  • چنانچه دیدگاه همه شما در مورد موضوعی با ایشان متفاوت هست، مخالفت تان را با فشار به همسرتان و بطور واکنشی منعکس نکنید. این وضعیت ممکن است ایشان را دچار خشم و پرخاشگری کند.
  • آقایان گاه نیازمند سکوت و خلوتی هستند که باید این حق را برای همسرتان قایل شوید. در این حالت اگر به طرف مرد بروید مطمئنا صدایش بلند می شود. اجازه بدهید اگر عصبانی و ناراحت و یا ساکت است، مدتی بگذرد تا ارامش خود را به دست بیاورد.
  • همانطور که شما از همسرتان توقعات و انتظاراتی دارید او نیز از شما انتظاراتی دارد؛ انتظارات همسرتان را بدانید و یا جویا شوید. می توانید در مورد جزئیاتش هم بپرسید تا توافق، راحت تر صورت بگیرد.
  • در هنگام گفتگو با همسرتان، قبل از اینکه از نقاط ضعف همسرتان صحبت کنید نقاط قوتش را یادآوری کنید و قبل از هر انتقادی از او تعریف کنید همچنین در گفت‌و‌گو‌هایتان بیان کنید همانطور که شما از او انتقاد می‌کنید او نیز می‌تواند اشتباهات شما را بیان کند؛ چنین رفتاری سبب می‌شود همسرتان شما را آدم منصفی بداند و پذیرش بیشتری نسبت به حرف شما پیدا کند.
  • لحن کلام شما و نوع واژه‌هایی که استفاده می‌کنید، می‌تواند برای متقاعد کردن طرف مقابل بسیار موثر باشد. بدون خشونت و هرگونه رفتار ناپسندی که منجر به مشاجره یا عواقب بدی شود با او برخورد کنید. مثلا وقتی همسرتان می گوید شما تحت تاثیر خانواده هستی، به جای مشاجره بگویید: چی شده که اینطور فکر می کنی؟ یا چه رفتاری از من باعث این طرز فکر شما شده؟ من در این مورد نظرم اینه، جالا چه راه حل دیگه ای به ذهن شما میرسه؟
  • در نهایت با همسرتان گفتگو کنید و بر سر مسائلی که باعث ناراحتی شما و ایشان می شود با هم توافق نمایید.


از اعتماد شما سپاسگزارم

علی اکبری-خانه توانگری

معرفی کتاب :
+
معرفی فیلم/مقاله :
+
معرفی دروس غیر حضوری :
+
اکشن پلن :
+
ثبت و ویرایش پاسخ
لغو درخواست

سوالات مشابه