سوال خود را هم اکنون بپرسید

پاسخ متنی و صوتی

توسط درمانگران، مشاوران و روانشناسان

دریافت در کمتر از ۲۴ ساعت

به صورت محرمانه و کاملا خصوصی

پرسش خود را هم اکنون از مشاوران ما بپرسید...
ارسال سوال

راهکار تقویت ارتباط اجتماعی

پرسش

تاریخ ثبت : 27 اردیبهشت 1396
5,463  بازدید
ثبت و ویرایش پاسخ
لغو درخواست
سلام.دختری 24 ساله هستم که در ارتباط اجتماعی. از خانواده و دوستان گرفته تا غریبه ها ضعیف هستم.خیلی اوقات در رابطه ام با دوستام و خانواده ناخواسته ادب اجتماعی رو رعایت نمیکنم و همین مسیله باعث آزار اون ها میشه.ایرادهام رو میبینم ولی توان برطرف کردنشون رو ندارم.نمیدونم باید ازکجاشروع کنم.علاوه بر این حتی نمیتونم دلایلم رو برای اون ها شرح بدم و فقط عذرخواهی میکنم ولی باز هم ضعفم در رابطه سرجاشه و دوباره تکرار میشه.خیلی احساس ضعف میکنم و همین مسیله باعث شده خجالتی بشم و منزوی.ممنون میشم بهم راهکار بدید که برای اصلاح خوم باید دقیقا چکارکنم؟از تنها شدن میترسم ولی ناخواسته با ضعف هام دارم همه عزیزانم رو از دست میدم

مهمترین سوال :

پاسخ نوشتاری پاسخگر به سوال شما

شایان غدیری
شایان غدیری
06 خرداد 1396 ساعت 00:00

سلام رایا گرامی


امکان داره در خصوص ضعف ها و ایرادهایی که در رابطه اشاره نمودید مثال هایی از رفتارتون رو به عنوان نمونه بیاورید؟ اینکه در چه مواقعی و تحت چه شرایطی احساس ضعف می کنید ؟ در همه روابط اجتماعی به این شکل رفتار می کنید و یا متفاوت است؟

معرفی کتاب :
+
معرفی فیلم/مقاله :
+
معرفی دروس غیر حضوری :
+
اکشن پلن :
+
ثبت و ویرایش پاسخ
لغو درخواست

پاسخ پرسشگر

06 خرداد 1396 ساعت 01:29
با سلام و ممنون از توجهتون اهل تعارفات معمول توی رابطه نیستم .بطور مثال یکی از دوستام که خیلی برای من عزیزه،خیلی کمک حال من بوده و همیشه کنارمه ولی چند روز پیش من تماسش رو ندیدم و بعداً هم فراموش کردم باهاش تماس بگیرم(البته قبلا هم پیش اومده بود)اون خیلی از من ناراحت شده بود،و میگفت رفتارت جوریه که انگار مزاحمم .درصورتی که من واقعا توی ارتباط کلامی ضعیفم و بیشتر اوقات دوست ندارم تلفنی حرف بزنم،توی رابطه رو در رو هم برای اینکه حرفی نزنم که باعث ناراحتی بقیه بشه،معمولا ساکتم.این حس ضعف رو همیشه دارم و توی رابطه با دوستام و غریبه ها بیشتر حسش میکنم،امیدوارم منظورم رو خوب بیان کرده باشم.سپاسگزارم
معرفی کتاب :
+
معرفی فیلم/مقاله :
+
معرفی دروس غیر حضوری :
+
اکشن پلن :
+
ثبت و ویرایش پاسخ
لغو درخواست

پاسخ نوشتاری پاسخگر به سوال شما

شایان غدیری
شایان غدیری
06 خرداد 1396 ساعت 18:38

با سلام

ممنونم از توضیحات تون.

به نظر میرسه با توجه به نشانه های موجود در متن ، الگویی از شخصیت اجتنابی در رفتارهاتون محتمل است. وضعیتی که ریشه در ترس و اضطراب از مورد انتقاد قرار گرفتن و طرد شدن از سوی دیگران داره. فرد با این الگو ، به سادگی روابط اجتماعیش رو به حداقل می رسونه تا خودش رو از یه مخاطره خاص محافظت کنه .

خوشبختانه افراد دارای الگوهای اجتنابی، خوش اقبال تر از اون چیزی هستند که خودشون فکر می کنند. چرا که از طریق درمان های شناخته شده و متدهای خودیاری، قادر خواهند بود احساسات ناخوشایند خود را آزاد کنند.

اجتناب، زمانی می تونه سالم باشه که در مقیاس کوچک و محدود استفاده بشه. چرا که در صورت استفاده مکرر از آن، اعتماد به نفس ، عزت نفس و احساس شایستگی آسیب خواهد دید.

 در ذیل،  برخی از راهبردهایی که می توانند در این زمینه سودمند باشند حضورتان ارائه می گردد :


ریشه های احساس عزت نفس پایین رو در خودتون جستجو کنید. 

گذشته ی شما ، والدین تان و تجاربی که باعث شدن این احساس در شما تداوم پیدا کنه رو مرور و بررسی کنید. گاهی اوقات سرواژه برخی چالش ها رو می تونیم با مرور گذشته و روابط خود با والدین بهتر درک کنیم تا بتونیم ارزیابی واقع بینانه تری رو در خصوص الگوهای رفتاری خود داشته باشیم.


چرخه معیوب پایداری را که در باورهاتون فعال است رو متوقف کنید.

عزت نفس پایین، با ایجاد و افزایش دور معیوب تقویت میشه :  من نمی تونم یه فرد اجتماعی خوبی باشم چرا که من به اندازه کافی  احساس خود- ارزشمندی برای تعاملات اجتماعی رو ندارم. و من برای اجتماعی بودن به اندازه کافی  احساس خود-ارزشمندی ندارم چرا که من نمی تونم آدم اجتماعی خوبی باشم... .   وقفه ی موثر در چرخه معیوب، به شما این اجازه رو میده تا موفقیت های رضایت بخش کوچیکی رو تجربه کنید که در نهایت با بدست آوردن تدریجی همین دستاوردهای کوچک که منجر به انزوای کمتر و انگیزه بالاتر در شما میشه،  بتونید این بن بست های فکری رو بشکنید.


این موضوع را در نظر داشته باشید که تعاملات اجتماعی در کنار پویایی  اون ، چالش برانگیزند.

 با این حال شما به قصد ناراحت کردن کسی وارد رابطه نمیشید. چنانچه بابت رفتار و یا ابراز بیانی ، ابهام و یا کدورتی ایجاد شد به جای عذرخواهیِ شتاب زده و یا سکوت ، در موردش توضیح بدید.این مهارت رو به تدریج تمرین کنید. به عنوان مثال:     " من احساس می کنم پاسخ ندادنم به تلفن و یا اظهار نظرم ، ناخواسته، موجب ابهام و یا دلخوری برخی دوستان شده. من به شما حق میدم و اجازه میخوام در این خصوص کمی توضیح بدم تا بتونم مساله رو روشن تر بیان کنم... 


احساسات و دیدگاههای خودتون رو در خصوص وضعیتی که در اون قرار دارید بیان کنید. 

شما به همون اندازه که در خصوص پیامد رفتارهاتون پاسخگو هستید این حق رو دارید تا احساسات ، تمایلات و باورهای خودتون رو جرئتمندانه به فرد مقابل ابراز نمایید و بابتش از فرد مقابل توضیح بخواهید.  اگه از مساله ای ناراحت شدید اونها رو منعکس کنید. به عنوان مثال :  راستش بابت رفتار و یا صحبتی که در خصوص من داشتید دلخور شدم. دوست دارم در باره این مساله کمی برام توضیح بدید که چی شد تا این اتفاق و یا این برخورد صورت گرفت ... "



با تشکر از اعتماد شما

شایان غدیری

معرفی کتاب :
+
معرفی فیلم/مقاله :
+
معرفی دروس غیر حضوری :
+
اکشن پلن :
+
ثبت و ویرایش پاسخ
لغو درخواست

پاسخ پرسشگر

06 خرداد 1396 ساعت 18:47
بسیار ممنونم از راهنمایی خوبتون
معرفی کتاب :
+
معرفی فیلم/مقاله :
+
معرفی دروس غیر حضوری :
+
اکشن پلن :
+
ثبت و ویرایش پاسخ
لغو درخواست

سوالات مشابه