سوال خود را هم اکنون بپرسید

پاسخ متنی و صوتی

توسط درمانگران، مشاوران و روانشناسان

دریافت در کمتر از ۲۴ ساعت

به صورت محرمانه و کاملا خصوصی

پرسش خود را هم اکنون از مشاوران ما بپرسید...
ارسال سوال

ازدواج و ترسها

پرسش

تاریخ ثبت : 06 آذر 1395
4,762  بازدید
ثبت و ویرایش پاسخ
لغو درخواست
سلام ..من دختری 28 ساله هستم و لیسانس مشگلم اینه از ازدواج میترسم ..اسم خواستگار که میاد دلم میریزه..از طرفی وقتی خواستگار میاد حس میکنم مامانم میخوان من زودتر برم و رفتار مامانم جوریه که حس میکنم اضافیم.. من سر خواستگارای قبلی اذیت شدم مثلا به ترسهام بها ندادن وقتی گریه میکردم و میترسیدم دعوام کردن.. از طرفی نیاز دارم برا ازدواج چون تکیه گاه میخوام از طرفی از اسم خواستگار میترسم... البته میدونم حس کمبوداعتماد به نفس دارم... .گهگاهی مامانم میگن تو اخلاقت خوب نیست خوش رو باش ولی وقتی خوش رو میشم و میرم توی اجتماع بقیه حد و مرز رو میشکنن..و شروع میکننن به کنجکاوی... اطفا کمکم کنید

مهمترین سوال :

پاسخ نوشتاری پاسخگر به سوال شما

فاطمه علی اکبری
فاطمه علی اکبری
15 فروردین 1396 ساعت 12:36

سلام دوست گرامی

برای اینکه بتوانید بر ترس ازدواج غلبه کنید لازمست بدانید که از چه چیز ازدواج می ترسید؟ مسئولیتها، ارتباط با همسر و خانواده اش، شنیدن یا دیدن مواردی که ازدواج موفقی نداشته اند، نگرانی درباره آینده فرزند، جدا شدن از خانواده و... از جمله مواردی هستند که می توانند سبب ترس از ازدواج شوند.

نیاز به دوست داشتن و دوست داشته شدن در افراد یک میل معمول است و طبیعی است که چنین حسی در شما هم وجود داشته باشد. توجه داشته باشید که ما با هر انتخاب، امتیازاتی به دست می آوریم و امتیازاتی از دست می دهیم. ازدواج هم شامل همین قاعده انتخاب می شود. شما به پایگاه عاطفی دائمی دست خواهید یافت و مادر بودن را تجربه خواهید کرد و... اما مثلا برخی نکات دوران مجردی را نخواهید داشت مثل نداشتن مسئولیت در مورد زندگی مشترک. پس طبیعی است که ازدواج یکی از تصمیمهای مهم زندگی باشد که استرسهایی را هم به دنبال داشته باشد.

اما یک فرآیند را نمی توان صرفا به این دلیل که استرس زیادی دارد از زندگی حذف کرد. شما برای اینکه ازدواج مثبتی داشته باشید بایستی مهارتهای خود را افزایش دهید چه در زمینه انتخاب همسر و چه امتداد زندگی مشترک. توجه داشته باشید که هیچ انسانی کامل نیست و همه دچار کاستی هایی هستند. 

بهتر است نقاط ضعف و قوت خود را بدانید تا بتوانید آنها را مدیریت نمایید. در نظر داشتن نکات قوت، از جمله مواردی است که می تواند در افزایش اعتماد به خود مفید باشد.

(می توانید از آموزشهای غیرحضوری هم استفاده کنید که لینکش در پایین همین صفحه وجود دارد).

در مورد اخلاق خوب و خوشرویی توضیح خیلی مختصری داده اید ولی در نظر داشته باشید که خوشرویی به این معنا نیست که شما اجازه دهید کسی حد و مرزهای شما را نادیده بگیرد و به حریم خصوصی شما وارد شود.

می توانید مطابق ارزشهای خانواده، آراستگی خود را حفظ کنید و در مواردی که طرف صحبت کسی قرار می گیرید ضمن حفظ ارزشها و نرمخویی در رفتار، با اطرافیانی که جزو دوستان صمیمی شما نیستند به گونه ای صمیمیت به خرج ندهید که حد و مرزها نادیده گرفته شود. در  هر حال همه افراد پیرامون ما خردمند یا دلسوز نیستند، ولی این ما هستیم که حدود ارتباط را با رفتارمان به دیگران نشان خواهیم داد.


از اعتماد شما سپاسگزارم

علی اکبری-خانه توانگری

معرفی کتاب :
+
معرفی فیلم/مقاله :
+
معرفی دروس غیر حضوری :
+
اکشن پلن :
+
ثبت و ویرایش پاسخ
لغو درخواست

سوالات مشابه