سوال خود را هم اکنون بپرسید

پاسخ متنی و صوتی

توسط درمانگران، مشاوران و روانشناسان

دریافت در کمتر از ۲۴ ساعت

به صورت محرمانه و کاملا خصوصی

پرسش خود را هم اکنون از مشاوران ما بپرسید...
ارسال سوال

لیاقت داشتن احترام

پرسش

تاریخ ثبت : 05 اسفند 1395
5,514  بازدید
ثبت و ویرایش پاسخ
لغو درخواست
سلام. بسیار متشکرم از وقت و انرژی که برای پاسخگویی میگذارید.
سوال من. در خصوص افرادیه که شرایط خاصی از نظر ظاهری, فرهنگی, اقتصادی, یا حتی تحصیلات ندارند اما خودشون رو خیلی آگاه و سطح بالا نشون میدن. برام خیلی عجیبه دیدن افرادی که واقعا اگر در بطن زندگیشون بری هیچ دستاورد خاصی ندارن اما به قول معروف چنان کلاسی میذارن یا حرفایی میزنن که آدم واقعا تعجب میکنه و تعجب برانگیز تر از اون احترامیه که جامعه برای چنین افرادی قائل هست. نمونه حقیقی این مطلب همسر برادر بنده هستند. ایشون فردی با وضع مالی و خانوادگی واقعا معمولی و پایین تر از خانواده من هستند. کلا از نظر خانواده من جایگاه انسان ها به سطح اقتصادی اونها مربوط نمیشه به همین دلیل ما به خواستگاری ایشون که در یک خانه سرایداری زندگی میکردن رفتیم و بهر ترتیبی این وصلت انجام شد.
در طی این مدت 13 ساله که این خانم عروس خانواده ماست از هیچ بی ادبی و بی احترامی فروگذار نکرده و این اواخر حرفایی میزنه که واااااقعا عجیبه. مثلا میگه من حیف شدم اومدم توی این خانواده!!!! استعدادهای من حروم شده!!!! من باید طلاقمو سال ها قبل میگرفتم!!! ( بعد مشخص شد خانم حامله هستن! خب شما اگه واقعا از سر ما زیادی و فکر طلاق چرا حامله شدی پس؟!!!)
هم این نمونه و هم نمونه های دیگه که تو جامعه دیدم وااااقعا برام جای تعجبه که چرا هرچقدر معمولی تره میخواد خودشونو سطح بالاتر نشون بده و در این مسیر خودشم باور میکنه که سطحش بالاتر از سایرین هست و در جامعه هم مقبولیت خودش رو داره!!!!

مهمترین سوال :

پاسخ نوشتاری پاسخگر به سوال شما

شایان غدیری
شایان غدیری
15 اسفند 1395 ساعت 11:43

سلام دوست گرامی


عوامل گوناگونی در ایجاد و شکل گیری این رفتارها و واکنش ها موثرند. با این حال گاهی اوقات، آدمها برای نداشته هاشون زندگی می کنند تا داشته هاشون. و آنقدر در فضای ذهنی خود با نداشته ها عجین می شوند که گویی جزء دارایی های اصلی زندگی واقعی آنها می شوند. در برخی موارد نیز افراد ، از میانگین بودن و یا به قولی معمولی بودن خوششان نمی آید و تلاش می کنند خود را منحصر به فرد نشان دهند. البته منحصر به فرد بودن ایده مطلوبی ست در شرایطی که با امکانات و محدودیت های موجود همسو باشد.

در برخی وضعیت ها نیز افراد در ابراز خود، دست به اغراق و بزرگنمایی می زنند چرا که تحمل درد ناشی از تهی بودن و دیده نشدن برایشان دشوار است، این تورم ، راهبردی برای حفظ هویت و بقای ذهنی فرده. 

بنابراین لازم است برای آگاهی و شناخت از این شکل از رفتارها موارد فوق را بدون ارزشیابی و برچسب احتمالی درنظر داشته باشیم.


با تشکر از اعتماد شما

شایان غدیری،کارشناس ارشد روانشناسی بالینی

ادبیات محترمانه و بدون قضاوت : 30
کارآمدی پاسخ : 10
معرفی کتاب :
+
معرفی فیلم/مقاله :
+
معرفی دروس غیر حضوری :
+
اکشن پلن :
+
ثبت و ویرایش پاسخ
لغو درخواست

پاسخ پرسشگر

21 اسفند 1395 ساعت 23:16
سلام. آقای غدیری. ممنونم از پاسخی که به سوالم دادید. از اونجایی که این مساله دغدغه ذهنی من شده پیشنهاد شما در مورد رفتار با چنین افرادی چیه؟ من واقعا نمیدونم با آدمی که توی ذهنش دائما نداشته هاشو به داشته تبدیل میکنه و مکررا بیانشون میکنه چطور باید رفتار کنم!!
معرفی کتاب :
+
معرفی فیلم/مقاله :
+
معرفی دروس غیر حضوری :
+
اکشن پلن :
+
ثبت و ویرایش پاسخ
لغو درخواست

پاسخ نوشتاری پاسخگر به سوال شما

شایان غدیری
شایان غدیری
02 فروردین 1396 ساعت 17:37

با سلام و احترام


گاهی افراد مبتلا به الگوهای شخصیتی Narcissistic ، با تحسین و ستایش متورم می شن و با طرد و نا دیده گرفته شدن، خالی می کنند. این تحقیر از سوی دیگران، موجب رسوب احساساتی هولناک در فرد می شه که گمان می کند "دنیای من متلاشی شده " و فرد حس تکه تکه شدن خودش را احساس می کنه.

با این حال،  چنین الگوهایی در سیر زندگی در شرایطی گسترش یافته اند که یا برای کارهای خوبشان بیش از اندازه تحسین شده و یا در مقابل کارهای بدشان خیلی زیاد سرزش شده اند. لذا آشنایی با چنین ویژگی هایی،  می توانند با توجه به میزان فاصله ارتباطی ( اعضای خانواده و یا  افراد جامعه ) در نحوه عملکرد مطلوب مان در  ارتباط با چنین الگوهایی تاثیرگذار باشند.


در ابتدا می بایست احساس احترام خودمون رو به فرد مقابل به شکلی منتقل کنیم. و به حس خود-ستایی فرد اعتبار ببخشیم. ( نه ستایش) . در واقع با انتقال احساس احترام، به نوعی می تونیم این اعتبار رو همزمان برای او فراهم کنیم. این همون چیزیه که فرد می تونه با اون حس منسجمی از خودش رو تجربه کنه.

در عین حال این انتقال به شکلی صورت بگیره که از تقویت احساس بزرگنمایی فرد به واسطه تحسین و تمجید نیز اجتناب بشه. ( مشکلی که ممکن است در صورت انتقال ، موجب انکار مشکل فرد نیز بشه).

این حمایت گام به گام، به تدریج می تونه در آینده فرد رو با توانایی ذهنی بیشتری، قادر به مقابله با پیامدهای رفتاریش کنه.



با تشکر از اعتماد شما

شایان غدیری

معرفی کتاب :
+
معرفی فیلم/مقاله :
+
معرفی دروس غیر حضوری :
+
اکشن پلن :
+
ثبت و ویرایش پاسخ
لغو درخواست

سوالات مشابه