سوال خود را هم اکنون بپرسید

پاسخ متنی و صوتی

توسط درمانگران، مشاوران و روانشناسان

دریافت در کمتر از ۲۴ ساعت

به صورت محرمانه و کاملا خصوصی

پرسش خود را هم اکنون از مشاوران ما بپرسید...
ارسال سوال

چيكار كنم تا كمتر احساس تنهايى داشته باشم؟

پرسش

تاریخ ثبت : 18 اسفند 1395
5,734  بازدید
ثبت و ویرایش پاسخ
لغو درخواست
سلام ... خسته نباشيد
با اونكه تو زندگيم مورد توجه جنس مخالف بودم اما چون كسى كه سالها دوسش داشتم تو اون روزها توجهى بهم نداشت ...من حس خودكم بينى رو حتى تا اين روزها با خودم حمل ميكنم ...خيلى بهتر شدم ولى همراهمه
در حال حاضر تنها هستم و فقط دوبار رابطه دوستى خيلى كوتاهى داشتم كه هردوبار خودم تمومش كردم چون حس خوبى نداشتم از دوستيم درحاليكه تو يكيشون واقعا عاشق طرفه مقابلم بودم...
و اين نكته هم وجود داره كه هميشه فكر ميكنم چون محجبه هستم خيلى مورد توجه قرار نميگيرم.
و از زمانى كه فارغ اتحصيل شدم اين حس تنهايى من و دربر گرفته كه براى ارشد هم نتونستم خوب درس بخونم تا شايد در كنكور قبول بشم. حس كمبود ،حس ناموفق بودن، و اين تنهايى و مورد توجه نبودن داره آزارم ميده و كنترل شون از دستم در رفته.
دوست دارم يه راه حلى پيدا كنم يه روشى كه بتونم با اين تنهايى كنار بيام چون واقعا لحظاتى اذيتم ميكنه و احساس نياز ميكنم...
لطفا يه راه حل مناسبى بهم پيشنهاد بدين ... با تشكر

مهمترین سوال :

پاسخ نوشتاری پاسخگر به سوال شما

فاطمه علی اکبری
فاطمه علی اکبری
23 اسفند 1395 ساعت 14:10

سلام دوست گرامی

میل به دوست داشتن و دوست داشته شدن از مسائل طبیعی در روان هر انسانی است. اما اینکه نوشته اید حس خودکم بینی دارید و یا علیرغم اینکه مورد توجه قرار گرفتن از سوی افراد غیرهمجنس، به دلیل بیتوجهی یک فرد خاص دچار چنین حسی شده اید موردی است که جای تامل دارد.

در مورد خود کم بینی که مرقوم فرموده اید توجه بفرمایید: «خودکم بینی» چندان ربطی به واقعیت ندارد و بیشتر باور و حس یک آدم نسبت به خودش است. دارای ماهیت فطری نیست و به طبقه یا قشر معینی اختصاص ندارد بلکه مسئله ای است که علل پیدایش آن را باید در تربیت و پرورش اولیه فرد و روابط و مناسبات متقابل او با محیط در دوران کودکی تا بلوغ جست‌و‌جو کرد؛ به طور مثال تبعیض، نازپروردگی، نقص عضو، نداشتن معیارهای مناسب برای ارزش گذاری در خانواده برای شخص، نسپردن مسئولیت به فرد و... می‌تواند از دلایل دیگر به وجود آمدن این حالت باشد. کمبود اعتماد به نفس منجر به فقدان انگیزه و علاقه در فرد برای پیشرفت خواهد شد. فرد فاقد اعتماد به نفس ممکن است از انجام همه کارها سر باز زند و بی هدف باشد فقط به این دلیل که تصور میکند که توانایی انجام کاری را ندارد.

توجه بفرمایید:

  • یکی از عوامل اصلی در اعتماد به نفس پایین، ترس از عدم پذیرش از سوی دیگران و یا یک فرد خاص است. در نظر داشته باشید این انتظار اشتباهی است که بخواهیم همیشه مورد پذیرش و تأیید دیگران باشیم.
  • خود را بر اساس يك سري استانداردهاي منطقي و دور از دسترس مورد قضاوت قرار ندهيد.
  • با یک تجربه ناموفق مغلوب نشوید. به این فکر کنید که آیا هیچکس قبل از موفقیت شکست نخورده است. می توانید این مورد را چک کنید که چه دلیلی سبب عدم موفقیت شما در ازمون ارشد شده است. مثلا این مسئله می تواند به همان عدم اعتماد به نفس شما برگردد. یا اینکه یک یا دو تجربه کوتاه مدت ناموفق عاطفی نبایستی به شما حس دوست داشتنی نیودن بدهد.
  • پذيرفته نشدن از سوي ديگران به اين معنا نيست كه شما شايستگي نداريد يا بي ارزش هستيد.
  • مرقوم فرموده اید که "فكر ميكنم چون محجبه هستم خيلى مورد توجه قرار نميگيرم". محجبه بودن منافاتی با درست دیده شدن ندارد. شما می توانید مطابق با ارزشهای شخصی و خانوادگیتان آراسته و مرتب باشید.
  • ارتباطی که در ان هدف معینی وجود نداشته باشد و صرفا به دلیل وقت گذرانی صورت بگیرد ممکن است وابستگی هم ایجاد بکند ولی نهایتا به جایی نرسد. برای یک ارتباط مناسب و هدفدار، شناخت لازم است. با توجه به بازه سنی شما، ضمن احترام به احساسی که داشته اید به نظر می رسد حس شما براساس شناخت کافی نبوده و با نوعی افزایش هیجان مواجه بوده اید. در حال حاضر شما در سنی هستید که می توانید برای آینده تحصیلی و شغلی و عاطفی خود برنامه ریزی نمایید.
  • یک رابطه خوب می تواند باعث احساس خوشایند در ما شود ولی فقط بخشی از حال خوب ما مربوط به ارتباط عاطفی است. حال خوب ما از منابع دیگری مانند خانواده، دوستان، شغل، تحصیل و... نیز تامین می شود. توجه داشته باشید که برای داشتن حال خوب، تمام سرمایه روانی خود را روی یک بخش نگزارید.
  • ادامه تحصیل از جمله عواملی است که هم می تواند حس مثبت به شما بدهد و هم شرایطی را برای داشتن ارتباطات تحصیلی و عاطفی و شغلی مناسبتربرایتان ایجاد کند.
  • موفقیتهای خود را در نظر داشته باشید و خودتان رابرای آنها تحسین کنید. حتی می توانید آنها را بنویسید.
  • معاشرت با افرادی که اعتماد به نفس و یا روابط عمومی قابل قبولی از نظر شما دارند می تواند به شما کمک کننده باشد. برخی یادگیری ها از طریق مشاهده صورت می گیرد.


از اعتماد شما سپاسگزارم

علی اکبری- کارشناس ارشد روانشناسی- خانه توانگری

معرفی کتاب :
+
معرفی فیلم/مقاله :
+
معرفی دروس غیر حضوری :
+
اکشن پلن :
+
ثبت و ویرایش پاسخ
لغو درخواست

سوالات مشابه