سوال خود را هم اکنون بپرسید

پاسخ متنی و صوتی

توسط درمانگران، مشاوران و روانشناسان

دریافت در کمتر از ۲۴ ساعت

به صورت محرمانه و کاملا خصوصی

پرسش خود را هم اکنون از مشاوران ما بپرسید...
ارسال سوال

حساسيت نسبت به خانواده

پرسش

تاریخ ثبت : 11 فروردین 1396
1,805  بازدید
ثبت و ویرایش پاسخ
لغو درخواست
سلام
من در خصوص حساسيت همسرم نسبت به رفتارم با خانوادش سوال دارم و اينكه ذهنيت منفي داره و كوچكترين حركت من رو بد برداشت ميكنه و هميشه بايد كلي مجادله سر خانوادش داشته باشيم
من كلي تلاش كردم اين ذهنيت از بين بره ولي هركاري ك من كردم ميگه وظيفته و بايد بيشتر انجام بدي و ازونجايي كه ادم كمالگرايي هست هيچ كار من راضيش نميكنه و هميشه دنبال عيوبه و اين باعث شده من انگيزمو در زندگي از دست بدم و ديگه تلاشي براي راضي كردنش انجام ندم چون فايده اي نداره

مهمترین سوال :

پاسخ نوشتاری پاسخگر به سوال شما

شایان غدیری
شایان غدیری
12 فروردین 1396 ساعت 03:14

سلام مهسا عزیز


ذهنیت ها ، به عنوان مجموعه ای از باورها و الگوهای فکری و هیجانی  که تعیین کننده ی رفتارها و نگرش فرد  در خصوص خود ، دیگران و دنیای اطراف است در برابر تغییر مقاوم اند. و موقعیت های  فعال کننده  آن ، تابع عوامل ایجاد کننده و بستر ساز متعددی خواهد بود.  


در برخی مواقع ، ممکن است یکی از بسترهای ایجاد کننده این حساسیت ها و انتقادها ،داشتن والدینی با معیارهای سخت گیرا نه و منتقد در  طول دوران زندگی شان بوده باشد که  به تدریج ،  ذهنیتی  از والد متوقع و انتقاد گر با الگویی از کمال گرایی  را در  درون ایشان   تقویت نموده است.

با این وجود ، لطفا در صورتیکه برایتان امکانپذیر است یک یا دو نمونه عینی از   ذهنیت های همسرتان را  در قبال رفتارهای  شما  نسبت به خانواده شان را مطرح  نمایید تا علل و بسترهای احتمالی ایجاد این ذهنیت ها و واکنش ها ، دقیق تر بررسی گردیده و  راهکارهای متناسب با آن  حضورتان ارائه گردد.



با تشکر از اعتماد شما

شایان غدیری

معرفی کتاب :
+
معرفی فیلم/مقاله :
+
معرفی دروس غیر حضوری :
+
اکشن پلن :
+
ثبت و ویرایش پاسخ
لغو درخواست

پاسخ پرسشگر

12 فروردین 1396 ساعت 15:43
با تشكر از پاسخ شما به عنوان مثال خواهر ايشون رو من هرروز در يك محيط كاري ميبينم و هربار احوالپرسي گرم ميكنم و دست ميدم يك روز خيلي محيط شلوغ بود و ايشون هم سرشون شلوغ بود من هم عجله داشتم از دور سلام و احوالپرسي كردم همسرم هم اونجا بود و بلافاصله تا بهش سلام كردم واكنش تندي نشون داد و شروع كرد به بدخلقي كه چرا به خواهرم مثل بقيه سلام كردي و جالبه خواهرشون. موقع خداحافظي يك خداحافظ كلي گفتن و رفتن براي مناسبتهاي مختلف من حتما بايد زنگ بزنم و تبريك يا تسليت بگم درحاليكه اين عمل اصلا متقابل نيست و اونها نهايتا به يك اس ام اس اكتفا ميكنند تا جاييكه چند وقت پيش بود كه از صبح چندين بار بمن زنگ زدن كه امروز روز دختره و به خواهرزاده شش ساله م زنگ بزن و تبريك بگو يا مثلا وقتي من مهمان باشم منزلشون بارها پيش اومده كه خواهراشون جداگانه توي اتاق يا گوشه اي از هال نشستن و يكبار هم به من نگفتن كه بيا داخل جمع ماو اخر مهماني همسرم با من بدخلقي كرده كه خودتو گرفتي! اين درححاليه كه مادرشون بارها تو جمع به من بي احترامي كرده ن ولي من هرگز كوچكترين جوابي نداده م و هرگز كوچكترين بي احترامي به خانوادشون نكردم من شاغل هستم و ساعتهاي زيادي رو بيرون از منزل هستم ولي خواهراشون خانه دار هستن همسرم ميگن بايد مدام دعوتشون كني بيان منزل ما درحاليكه اونها اصلا مهماني نميدن و همسرم ميگه به ماربطي نداره ك اونها چكار ميكنن خواهرشون باردار شد به عنوان مژدگاني يك سرويس براش خريد كه حتي يكبار هم بمن نشونش ندادن و يك تشكر خشك و خالي هم نكردن اين درحاليه كه خواهرها از همسر من بزرگتر هستن و ما اوايل ازدواجمون بود ك از نظر مالي زياد مناسب نبوديم و من مدام ملاحظه ميكردم اينها شايد مسائل كوچك و پيش پا افتاده اي باشه ولي وقتي جمع ميشه و دوسال به همين ترتيب كوچكترين رفتارم زير ذره بين بوده كاملا خسته و دلزده م كرده عذر ميخوام اگر طولاني شد مثالها زياد هستند
معرفی کتاب :
+
معرفی فیلم/مقاله :
+
معرفی دروس غیر حضوری :
+
اکشن پلن :
+
ثبت و ویرایش پاسخ
لغو درخواست

پاسخ نوشتاری پاسخگر به سوال شما

شایان غدیری
شایان غدیری
13 فروردین 1396 ساعت 02:06

سلام مهسا گرامی


این الگوهای تکراری که در نمونه های خود اشاره فرمودید،  ارزیابی و استنباطم را در خصوص زندگی با مردی با داشتن ذهنیت والد متوقع و سرزنش کننده، به جای ایفای نقش همسر ، نزدیک می کند. فردی که مدام برای برآورده ساختن معیارهای بلندپروازانه ای که در سر داره به شما فشار آورده و تحت استرس قرار میده. در واقع این واکنش های متوقعانه و پرخاشگرانه ، شما را در موضع منفعلانه و او را در وضعیت پرخاشگرانه تثبیت نموده است. گواینکه ادامه این موضع گیری ها از سوی طرفین، به تداوم این وضعیت دامن خواهد زد.

با این وجود باید چیکار کنیم ؟


از لاک رفتارهای منفعلانه خارج بشید و با اتخاذ موضع جراتمندانه ، تلاش نمایید احساسات و نگرش خود را در خصوص رفتارهای همسرتان در ادبیاتی صریح و در عین حال محترمانه ابراز نمایید. 


به او نشان دهید که سلامت یک رابط پویا ، رعایت احترام متقابل است : به وی ابراز نمایید که انتظار دارید احساسات و ظرفیت های شما نیز در جریان ارتباط با همسر و خانواده شان مدنظر قرار گیرد . به عنوان مثال :  از اینکه نقاط قابل اصلاحم را در ارتباط با دیگران دوستانه به من گوشزد می کنی ازت ممنونم و همونطور که اولویت من نیز بوده و تلاشم در جهت بهتر شدنه رفتارهامون در ارتباط با دیگرانه.. با این حال وقتی می بینم یکطرفه مورد انتقاد و انتظارات متوقعانه قرار می گیرم به شدت تحت فشار قرار می گیرم و آزرده خاطر میشم.دوست دارم این شرایط رو با کمک یکدیگه مورد توجه قرار داده و اصلاح کنیم... در غیر اینصورت من تصور می کنم تو باید تمام انرژیتو صرف رعایت و گوشزد نمودن احترام یک طرفه از سوی من کنی ، در شرایطی که من نخواهم تونست بهت قول بدم  بتونم  این میزان از انتظارات رو به تنهایی برآورده کنم ...".


نسبیت را برایشان یادآوری کنید : برای آنکه بتوانید به این وضعیت نزدیک شوید ، با او در این خصوص صحبت کنید به عنوان مثال : "  من این انتظار رو دارم این واقعیت رو ازم بپذیری که گاهی اوقات محدودیت ها و موقعیت های متفاوت، رفتارهای مختص با اون رو ایجاب می کنه که ممکنه از طرف تو بی احترامی و یا بی توجهی تعبیر بشه. من بهت حق میدم که چنین برداشتی داشته باشی با این حال ما علی رغم تلاشی که می کنیم نمی تونیم در همه وضعیت ها، به یک شکل، کامل و بی نقص باشیم... همونطور که تو سعی می کنی در این خصوص این نکات رو رعایت کنی با این حال گاهی اوقات می بینم که این خواسته ها اتفاق نمی افته ..." -   این یادآوری های محترمانه، تا حدودی،  موقعیت طلبکارانه و متوقعانه ی ایشان را با چالش روبرو می کنه.


از او بخواهید پیش از آنکه در خصوص رفتارهایی که انتقاد او را بر می انگیزد موضع بگیرند، تلاش نمایند تا در خصوص علت و چرایی رفتارهای تان با شما صحبت کنند. برخی از سوء تفاهماتی که منجر به توقعات و انتقادهای مکرر میشه، ناشی از استنباط های شخصی غیرواقع بینانه و تعمیم یافته ست.


با تشکر از اعتماد شما

شایان غدیری


معرفی کتاب :
+
معرفی فیلم/مقاله :
+
معرفی دروس غیر حضوری :
+
اکشن پلن :
+
ثبت و ویرایش پاسخ
لغو درخواست

سوالات مشابه