سوال خود را هم اکنون بپرسید

پاسخ متنی و صوتی

توسط درمانگران، مشاوران و روانشناسان

دریافت در کمتر از ۲۴ ساعت

به صورت محرمانه و کاملا خصوصی

پرسش خود را هم اکنون از مشاوران ما بپرسید...
ارسال سوال

اختلاف سنی

پرسش

تاریخ ثبت : 09 اسفند 1397
565  بازدید
ثبت و ویرایش پاسخ
لغو درخواست
با سلام
با آقایی که دانشجوی مقطع دکتری هستند آشنا شدم. شغل مناسب، با درآمدی خوب دارند، میزان تحصیلاتش همون چیزیه که انتظار داشتم، اما چند تا مسئله وجود داره، اول اینکه این آقا 11 یا 12 سال بزرگتر از منه (من 24 ساله هستم) دوم اینکه قبلا نامزدی به هم خورده داشته به صورت عقدی که در عرض یک هفته به جدایی ختم شده. بعضی اوقات تفاوت هایی رو بین خودم و ایشون احساس میکنم که سعی میکنم به شکل منطقی بپذیرمش و وسواس بیش از حد رو نمیپسندم. اما رفتار صمیمانه ولی محترمانه ایشون با بقیه خانم ها کمی برام جالب نیست. خیلی زیاد حواسش به من هست ولی گاهی تردید عجیبی میشینه به دلم. گاهی تمام ویژگی های منفی ایشون فضای ذهنم رو پر میکنه ولی وقتی از قالب ذهن خودم میام بیرون و از دور به ایشون و موقعیتش فکر میکنم به نظر موقعیت بسیار مناسبی میرسه ولی شک و تردید رهام نمیکنه. ضمن اینکه شنیدم که قبلا چندین بار پیشنهاد آشنایی به چند نفر داده.

مهمترین سوال :
مسئله اختلاف سنی در ازدواج چقدر میتونه مشکل ساز باشه؟

پاسخ نوشتاری پاسخگر به سوال شما

زهرا محمدی
زهرا محمدی
03 فروردین 1399 ساعت 03:05

سلام بانو

نامه شما را خواندم.

از اینکه برای یکی از مهم ترین تصمیمات زندگی تان دست به مشورت زده اید به شما تبریک می گویم .

مسئله ای که ذهن تان را درگیر کرده است اختلاف سنی و پیامدهای آن در زندگی مشترک تان می باشد.  نمی‌توان با مسئله اختلاف سنی خیلی ریاضی و فرمولی برخورد کرد و برای تفاوت سنی، عدد مشخصی داد. با این حال این اختلاف سنی هم بهتر است طوری نباشد که دوره رشدی آنها باهم متفاوت باشد و در سرگرمی ها، نگرش ها و بینش ها با هم تفاوت داشته باشند. 

هرچند این نکته هم مهم است که سن در ازدواج تنها یک عامل موثر نیست. سن به همراه عوامل دیگر مثل بلوغ عاطفی، بلوغ شخصیتی، بلوغ مالی، بلوغ اجتماعی بررسی می شود. 

نکته ای که میتواند به شما کمک نماید:

 ابتدا معیارهای شخصی خودتان می باشد که فردی که می خواهید به عنوان همسر انتخاب نمایید قرار است چه شرایطی داشته باشد؟ 

آیا ایشان به لحاظ فیزیکی برای شما مقبولیت دارند؟ 

اگر به ایشان علاقمند هستید دلیل این علاقمندی را چه می دانید؟ 

آیا  توقع تان و انتظارات مردی در  سن 34-35سالگی را می توانید درک نمایید؟ و آیا ایشان انتظارات و نیازهای شما در سن 24 سالگی را میتوانند درک نمایند؟ دنیای متفاوتی را هریک تجربه می کنید.


پاسخ این سوالات می تواند به تصمیم گیری بهتر به شما کمک نماید. این سوالات از این بابت پرسیده شد تا با آگاه شدن نسبت به شرایطی که پیش روی شماست دست به تصمیم گیری بزنید.

ضمن اینکه می توانید مدتی با ایشان معاشرت داشته باشید و به بررسی بیشتر این رابطه بپردازید و بعد از مدتی معاشرت تصمیم بگیرید که اثر این تفاوت سنی تا چه میزانی در زندگی تان خواهد بود. ایشان از چه شیوه ای برای حل مسائلی که به وجود می آید کمک میگیرند؟ چقدر در این رابطه مسئولیت پذیر هستند؟  

هرچند تا این قسمت پاسخ در مورد شرایط سنی صحبت کردیم اما مواردی هم وجود دارد که لازم است بررسی کنید و ساده از کنار آنها عبور نکنید:

  1. بعضی اوقات تفاوت هایی رو بین خودم و ایشون احساس میکنم....منظورتان از این تفاوت ها چیست؟ این تفاوت ها چقدر رابطه شما را تحت تاثیر قرار می دهد و در چه حوزه های زندگی با ایشان تفاوت دارید؟
  2. رفتار صمیمانه ولی محترمانه ایشون با بقیه خانم ها کمی برام جالب نیست.....چه رفتارهایی از سمت ایشان با دیگران برایتان معنای صمیمت می دهد؟ آیا در این مورد با ایشان صحبت کرده اید؟ اگر این رفتارهای صمیمانه، محترمانه هستند چه چیزی باعث می شود برایتان جالب نباشد؟ این رفتارها برای شما چه معنایی دارند؟
  3. گاهی تمام ویژگی های منفی ایشون فضای ذهنم رو پر میکنه ولی وقتی از قالب ذهن خودم میام بیرون و از دور به ایشون و موقعیتش فکر میکنم به نظر موقعیت بسیار مناسبی میرسه.....کدام ویژگی های منفی ایشان خوشایند شما نیست؟ این ویژگی ها چقدر قابل تغییر هستند و چقدر غیرقابل تغییر؟ شما از دور نمی خواهید با ایشان زندگی کنید. افرادی هستند که ویترین های خوبی دارند اما وقتی با آنها وارد رابطه می شویم می توانند مناسب ما نباشند حتی اگر موقعیت های  خوبی هم داشته باشند. شما بعد از ازدواج زمان های طولانی تر را باهم خواهید گذراند و نزدیکی بیشتری را با هم تجربه می کنید.
  4. شنیدم که قبلا چندین بار پیشنهاد آشنایی به چند نفر داده.......آیا زمانی که با شما در رابطه بودند به افراد دیگری هم پیشنهاد رابطه داده اند؟ دلیل این کارشان را چه می دانید؟ چقدر فکر می کنید در رابطه طولانی مدت می توانید انتظار تعهد از ایشان داشته باشید؟


به نظرم به این سوالات فکر کنید. بررسی این سوالات می تواند به شفاف سازی این موقعیت کمک نماید تا بتواند تصمیم بالغانه تری بگیرید.


و در ادامه به توضیح انواع بلوغ های لازم برای زندگی مشترک پرداخته می شود:

توضیح انواع بلوغ ها:

بلوغ شخصیتی :

بلوغ شخصیتی ابعاد مختلفی دارد. قبل از ازدواج حتما باید یک سری اختلالات شخصیتی را در خودتان و طرف مقابل بررسی کنید. اختلالاتی مثل خود کم بینی، تاییدطلبی، کمال گرایی، شکاکیت (پارانویا)، توجه طلبی، مهرطلبی، بیماری دوقطبی، اعتیاد ها و وسواس. افرادی که به این اختلالات مبتلا هستند تا وقتی که درمان نشده اند، به درد ازدواج نمی خورند.

بلوغ عاطفی :

بعضی ها با این که ازدواج هم کرده اند، هنوز درست نمی دانند که از چه تیپ و شخصیتی خوششان می آید. این ها هنوز به بلوغ عاطفی نرسیده اند و با احساسات و عواطف خودشان آشنا نیستند. باید سهم رابطه های قبلی تان را در دوست داشتن فعلی مشخص کنید و همین طور این که تا چه میزان هنوز تحت تاثیر آن ها هستید. متوجه باشید که چقدر آگاهانه دوست دارید و چقدر نا آگاهانه. باید این واقعیت را قبول کنیم که بعد از ازدواج هم ممکن است از کسی خوشمان بیاید؛ اما اگر به بلوغ عاطفی رسیده باشیم، می توانیم از این مساله بگذریم و تمام زندگی مان را خراب نکنیم.

بلوغ اجتماعی :

سوال: « شما مشغول چه کاری هستید؟ »، یکی از اولین سوال هایی است که در هر مراسم خواستگاری تکرار می شود، شغل و موقعیت اجتماعی هر کس، تقریبا میزان بلوغ اجتماعی او را مشخص می کند؛ مثلا خانم ها باید بدانند که خواستگار حول و حوش آینده کاری خودش را در کجا می بیند و چقدر می تواند با شرایط تطابق پیدا کند. قطعا کسی که هنوز سربازی نرفته و مرتب شغل عوض کرده، هنوز به بلوغ اجتماعی نرسیده. البته شغل عوض کردن اگر همراه با پیشرفت باشد، مطمئنا خوب است. مثلا اگر پسری اول جایی شاگرد بوده و بعد رفته یک جای دیگر صاحب کار شده و  ترقی کرده، موقعیتش فرق می کند.

بلوغ مالی :

کسی که هنوز حساب دخل و خرجش را ندارد، نمی تواند همسر قابل اعتمادی هم باشد. قبل از ازدواج باید توقعات و خواسته های مالی طرفین معلوم باشد. یکی به فکر زندگی در کاخ نباشد و دیگری به یک زندگی متوسط قانع. برآوردی از هزینه هایتان داشته باشید، راجع به چیزهایی که برایشان پول خرج می کنید با هم حرف بزنید.

ممکن است طرف مقابلتان اهل خرید مجله و کتاب باشد و شما این خریدها را پول هدر دادن بدانید. در مورد سطح رفاه زندگی آینده تان هم باید به تفاهم برسید تا بعدا سر برنامه های بلند مدت زندگی به مشکل برنخورید.

بلوغ معنوی :

سوال های کلی موقع خواستگاری و ملاقات های اولیه همیشه می تواند دردسرساز باشد. در خصوص مسائل اعتقادی و دینی هم این ابهامات بیشتر می شود. مثلا یک نفر دینداری را فقط در اعتقاد به خدا می داند و همین قدر برایش کفایت می کند. دیگری اما برایش مهم است که همسرش به تمام احکام دین مومن و معتقد باشد. در یک کلام باید جنس دین داریتان با هم یکی باشد و هر دو قرائت مشابهی از دین داشته باشید.

افرادی که شدیدا تحت تاثیر نوسانات فلسفی و عرفانی هستند، برای ازدواج مناسب نیستند.  به طور کلی فردی به بلوغ معنوی رسیده که تا حدی جایگاه خود را در هستی پیدا کرده باشد و درگیر مسائل فلسفی پیچیده نباشد.

بلوغ جنسی :

آمار بالای طلاق به دلیل مشکلات جنسی، میزان اهمیت این بلوغ را نشان می دهد؛  نیازهای جسمی تان را بشناسید. سلیقه های خودتان را پیدا کنید و موقع انتخاب همسر حواستان به این چیزها هم باشد. قبل از ازدواج باید تکلیفتان را با نیازهای روحی و جسمی تان مشخص کرده باشید.سواد و کفایت مدیریت روابط جنسی از قبل ازدواج شروع می شود.


باتوجه به اینکه تصمیم به ازدواج دارید به شما بسته غیرحضوری "ازدواج مثبت 360" را پیشنهاد می دهم که می تواند برای گرفتن تصمیم بهتر برایتان کاربردی و مفید باشد. 


باتشکر

زهرا محمدی-خانه توانگری طوبی


معرفی درس
بسته ازدواج مثبت 360
معرفی کتاب :
+
معرفی فیلم/مقاله :
+
معرفی دروس غیر حضوری :
+
اکشن پلن :
+
ثبت و ویرایش پاسخ
لغو درخواست

سوالات مشابه