سوال خود را هم اکنون بپرسید

پاسخ متنی و صوتی

توسط درمانگران، مشاوران و روانشناسان

دریافت در کمتر از ۲۴ ساعت

به صورت محرمانه و کاملا خصوصی

پرسش خود را هم اکنون از مشاوران ما بپرسید...
ارسال سوال

معيار انتخاب همسر با توجه به ويژگى هاى خودم

پرسش

تاریخ ثبت : 17 اسفند 1395
5,339  بازدید
ثبت و ویرایش پاسخ
لغو درخواست
باسلام
بنده در گذشته با يك فردى در رابطه بودم كه پس از مدتى خيانت كرد الان ٢سال از اون موضوع ميگذره و وسواس نسبت به خواستگارام دارم و همه را با اون نفر سابق مقايسه ميكنم به شخصه با توجه به سوابقم حس ميكنم خيلى باهوش هستم الان خواستگارم از هر لحاظ معمولى مخصوصا هوش حس ميكنم بعد مدتى خسته كننده برام ميشه ولى تنها كسيكه بعد اون رابطه تونستم بهش حس پيدا كنم چكار كنم الان با اين شخص ايا اكه با اين ازدواج كنم بعدا خسته كننده برام نميشه از اونجاييكه معموليه ايا هر كس بايد با كسى كه مثل خودش ازدواج كنه

مهمترین سوال :

پاسخ نوشتاری پاسخگر به سوال شما

ویدا چیتگر
ویدا چیتگر
19 اسفند 1395 ساعت 02:00

سلام رخساره ی گرامی

با توضیحی که نوشته بودید، به نظر می رسد زخم رابطه و خیانت گذشته هنوز در روان شما حل نشده و پرونده ی اون ماجرا هنوز هم در ذهن شما باز و یا نیمه باز است. در صورتی که این پرونده را به درستی نبندید، با پیش فرض هایی غیر واقعی وارد روابط بعدی خود می شوید. 

برای عملکرد درست در این زمینه بهتر است درس تجربه ی گذشته را بگیرید و سهم خود و فرد قبلی را در اتمام آن رابطه ببینید و پرونده را ببندید. این مسئله می تواند به شما هشیاری بیشتری برای انتخاب نفر دوم بدهد ولی این هشیاری نباید تبدیل به وسواس شود و بقیه را با آن معیار بسنجید. پیشنهاد می کنم برای فرد شایسته ی خود، ملاک و معیارهای خود را شناسایی کنید (نه اینکه هر فردی که مثل " او " نباشد خوب است)

اول ملاک های همسر ایدآل تان را مشخص کنید بعد اگر شخصی به این ملاک ها نزدیک بود را بهش فکر کنید. اولین ملاک می تواند جذابیت ظاهری باشد و این مهم است در حدی که کشش و جاذبه ای را در شما ایجاد کند.ملاک های دیگری هم هرکس برای انتخاب همسر در خود دارد که ممکن است با دیگری متفاوت باشد ولی انتظار عقلانی از دو نفر که به ازدواج فکر می کنند کمیی بیش از جذابیت ها و هیجان انگیز بودن هاست. بلوغ هایی در این راستا می بایست مد نظر طرفین قرار بگیرد که هم یک ازدواج را شیرین کند و هم درست . 

بلوغ جنسی ( دانستن تمایلات جنسی خود و توانایی انتقال آن به فرد مناسب در زمان مناسب و نیز دانش جنسی کافی ) بلوغ شخصیتی ( شناخت ویژگی های شخصیتی خود و فرد مقابل و مواردی چون خودکم بینی و خودشیفتگی ....و بقیه ی مواردی که مربوط به بحث های "شخصیت سالم تر من " است. بلوغ اجتماعی - اعتقادی - مالی و ... اینها مواردیست که در انتخاب همسر می بایست لحاظ کنید تا انتخاب درست تری داشته باشید . در نظر داشته باشید پس از اردواج و طی شدن مراحل اولیه،  حتما هیجانات اولیه فروکش خواهد کرد ولی اگر تمام تصمیم یک فرد بر اساس کسب هیجان و گریز از دلزدگی و خسته کنندگی باشد، ازدواج مقوله ی مناسبی برایش نمی تواند باشد. 

تحقیقات نشان می دهد ازدواج افراد با تشابهات شخصیتی دلچسب تر و هموارتر پیش می رود و تفاوت ها در نفس خود قابلیت تعارض را دارند. ولی از طرفی نوع نگاه دو نفر هم در این میان مهم است که اگر تفاوت ها را فرصتی برای رشد در نظر بگیرند، و سازگاری شان را بالا ببرند طوری که تفاوت ها در نظرشان شیرین شود،  این پیوند رشد بیشتری را به همراه خواهد داشت.

البته این تحقیقات بر روی تیچ های شخصیت است نه صفاتی که یا افراد واقعا دارند و یا در اثر عوامل متعدد دیگر به یکدیگر نسبت می دهند.

به نظر می رسد  شخص مورد نظرتان در حدی مورد پسندتان قرار نگرفته که می توانید از همین ابتدای امر خسته کننده بودنشان را ببینید، 

صرف داشتن اندکی " حس " دلیل درستی برای ازدواج نیست.اگر به این شخص تمایل داشتید، بهتر است موارد دیگر را در خود و ایشان بررسی کنید.

دوست عزیز  بسته ی آموزشی " ازدواج مثبت " می تواند کمک بسیاری در این زمینه به شما بکند.

با تشکر از اعتمادتان پاسخگوی سوالات بعدی شما خواهم بود

ویدا چیتگر - کارشناس ارشد روانشناسی - خانه ی توانگری

معرفی کتاب :
+
معرفی فیلم/مقاله :
+
معرفی دروس غیر حضوری :
+
اکشن پلن :
+
ثبت و ویرایش پاسخ
لغو درخواست

سوالات مشابه