سوال خود را هم اکنون بپرسید

پاسخ متنی و صوتی

توسط درمانگران، مشاوران و روانشناسان

دریافت در کمتر از ۲۴ ساعت

به صورت محرمانه و کاملا خصوصی

پرسش خود را هم اکنون از مشاوران ما بپرسید...
ارسال سوال

احساس ترس و تنفر از پدر

پرسش

تاریخ ثبت : 30 فروردین 1396
5,479  بازدید
ثبت و ویرایش پاسخ
لغو درخواست
سلام
پدر من به شدت انسان خودرایی هستش .. الان چندساله که بازنشسته شده و توی خونه مدام فکر و خیال بی حهت میکنه و حرف ها یی میزنه و قضاوت هایی در مورد بقیه میکنه که جر آزار روح خودش و ما هیچ نفعی نداره ... مدام بهانه میگیره و از کاه کوه میسازه ..و توقع داره هرچی میگه از طرف من و خواهرم و مادرم کامل و درست انجام بشه و هر خواسته ای داره انجام بشه من 25 سالمه و خواهرم 30 سالشه ... هردو مجردیم ولی با این سن حتی حق تصمیم گیری نداریم ..فکر میکنه همه جا باید همراهشون باشیم ولی بالاخره ما هم آدمیم نیاز به استقلال شخصی داریم تا حدودی .. ولی اصلا هیچ جوره گوش نمیکنه .. وقتی میخوای باهاش حرف بزنی و نظرتو بگی سریع مثل بچه ها بهش برمیخوره و عصبانی میشه میگه باشه اصلا من همش اشتباه کردم و .....
بهش میگیم که در مورد کاری که مربوط به همه خانواده اس بهتره با هم مشورت کنیم نظر همدیگرو بخوایم میگه باشه و میپرسه و یه جوری برخورد میکنه که آدم حتما باهاش موافق بشه از ترس اینکه عصبانی نشه ...!!
بعدشم توجیهش اینه که این همه من با خواسته هاتون راه اومدم حالا چی میشه یه بار من !
واقعا دیگه خستمون کرده ....

مهمترین سوال :

پاسخ نوشتاری پاسخگر به سوال شما

شایان غدیری
شایان غدیری
10 اردیبهشت 1396 ساعت 01:11

سلام نگار گرامی


زندگی در این شرایط واقعا سخته و حق دارید بابت این شرایط نگران باشید. البته وضعیت پدر نیز قابل درکه. بسیاری از افراد در دوران فراغت از کار و بازنشستگی، احساس خود-کارآمدی شون کاهش پیدا می کنه. از اینکه دیگه نمی تونن فرد مفیدی باشن و نقش سازنده ای رو در جامعه و خانواده ایفا کنند. بنابراین  واکنش هاشون تحت تاثیر این ادراک ، یا منفعلانه میشه و یا پرخاشگرانه. در واقع یا به انزوا کشیده میشن و یا سعی می کنند برای اینکه نشان دهند همچنان عضو موثری در خانواده هستند دست به رفتارهای بیش-کنترلی بزنن. اونها در این سنین، حتی با ظریف ترین برخوردی، مستعد افسردگی و یا واکنش هستند. با این حال میشه با اتخاذ برخی رفتارها این وضعیت رو کنترل و مدیریت کرد :


زمانیکه می خواهید در مورد موضوعی ایشان رو متقاعد نمایید نخست نظرشون رو در این خصوص جویا بشید. این رفتار به مرور احساس کفایت و ارزشمندی رو در پدر تقویت می کنه و مقاومت رو پایین میاره.


چنانچه نظر متفاوتی دارید اون رو آرام و بدون انتقاد دیدگاه  قابل مطرح کنید در واقع نظرتون رو در کنار خواست ایشان قرار بدید. به جای اینکه بگید ما همه نظرمون اینه. می تونید با این ادبیات ارتباط برقرار کنید :  " پدر، این هم نظری ست که من در این خصوص داشتم و چنانچه مایل باشید در موردش فکر کنیم ؟ " البته نظر خواهر و یا مادر هم تا حدودی مشابه پیشنهادی هست که میخوایم در موردش صحبت کنیم. نظرتون چیه ؟"


شاید لازم باشه در خلال این گفتگوها ، گاهی اوقات به نظراتشون توجه کنید و علی رغم میل باطنی، اونها رو اجرا کنید. این حسن نیت و همراهی باعث میشه احساس مثبت تری برای موافقت با تصمیمات آتی داشته باشند.


چنانچه دیدگاه همه اعضای خانواده در مورد موضوعی با ایشان متفاوت هست، مخالفت تون رو یکجا ، همزمان و واکنشی منعکس نکنید.این وضعیت ممکنه اونو در حالت انزوا قرار بده و یا دچار خشم و پرخاشگری بشه.



با تشکر از اعتماد شما

شایان غدیری

ادبیات محترمانه و بدون قضاوت : 30
کارآمدی پاسخ : 8
معرفی کتاب :
+
معرفی فیلم/مقاله :
+
معرفی دروس غیر حضوری :
+
اکشن پلن :
+
ثبت و ویرایش پاسخ
لغو درخواست

سوالات مشابه