سوال خود را هم اکنون بپرسید

پاسخ متنی و صوتی

توسط درمانگران، مشاوران و روانشناسان

دریافت در کمتر از ۲۴ ساعت

به صورت محرمانه و کاملا خصوصی

پرسش خود را هم اکنون از مشاوران ما بپرسید...
ارسال سوال

تفاوت در برخی اعتقادات

پرسش

تاریخ ثبت : 16 خرداد 1396
5,275  بازدید
ثبت و ویرایش پاسخ
لغو درخواست
سلام دکتر شیری بزرگوار
من مدت 6 ماهی هست که با آقا پسری که همکارم هستند آشنا شدم ، در ابتدا به لحاظ عدم آمادگی روحی برای ازدواج با پیشنهاد ایشون برای ازدواج مخالفت کردم ، اما بعد از مدتی که اصرار ایشون رو برای شناخت بیشتر دیدم، ترجیح دادم آشنایی رو بپذیرم ،. از بسیاری از جنبه ها با هم ، هم فکر و همسو هستیم بسیار آرامش دارم کنارشون،اما بعد از گذشت 4 ماه و بعد از دیدار خانواده ها متوجه اختلاف اعتقادی در موضوع حجاب شدم و این که خانواده ایشون با حجاب کم رنگ من مشکل دارند و از من رعایت این موضوع رو میخواهند. برام سخته که کسی به زور منو وادار به انجام کاری کنه در حالی که من از نظر اعتقادی مثل نماز و روزه و سایر مسایل خودم بسیار آدم مراعات کاری هستم و اعتقاد ات خاص خودمو دارم. حالا با وجود کلی حس خوب و آرامش با این آدم کنار این آدم تنها مشکلم با ایشون شده این ،و این که احساس میکنم نمیتونه ایشون در برابر خانواده از من حمایت کنه چرا که به شدت اهل احترام گذاشتن به بزرگتر هاست. وحالا نمیدونم تا چه حد با ایشون به مشکل میخورم، اصلا میخورم به مشکل یا نه .نگرانم، باید چیکار کنم؟

مهمترین سوال :

پاسخ نوشتاری پاسخگر به سوال شما

فاطمه علی اکبری
فاطمه علی اکبری
21 مرداد 1396 ساعت 12:50

درود بر شما دوست گرامی

عقاید دینی و فرهنگی بخش مهمی از شخصیت و ذهنیت یک فرد را تشکیل می دهند که از شیوه زندگی و فعالیت های روزمره تا تربیت فرزندان و نوع روابط و معاشرت ها را تحت تأثیر قرار می دهند؛ در انتخاب همسر، تناسب اعتقادات دینی یک اصل جدی است که نباید آن را نادیده بگیرید.

نگاه دینی افراد در تعیین نظام ارزشی آن ها نقش مهمی را ایفا می کند و در صورت نادیده گرفته شدن می تواند، آسیب های جبران ناپذیری را به رابطه زن و شوهر وارد کند.  

شما اگر اعتقادی به حجاب در حدی که خانواده ی ایشان اعتقاد دارند نداشته باشید بعید است که به خاطر فردی دیگر بتوانید آن را رعایت کنید چون مسئله تفاوت مذهبی فقط به حجاب و نماز خلاصه نمی شود و سبک زندگی افراد در این خصوص را تعیین می کنید.

همچنین شما تا جایی می توانید به خاطر طرف مقابل از خودتان سازگاری نشان دهید که فردیت خودتان نادیده گرفته نشود و نوعی احساس اجبار به پذیرش عقاید ایشان نداشته باشید. 

شما باید شرایط کنونی خودتان و ایشان را در نظر بگیرید: آیا عقاید ایشان برایتان قابل قبول است یا خیر؟ همچنین با توجه به اینکه دیدگاه هر فردی از خانواده تاثیر زیادی می پذیرد، نوع نگرش ایشان را در خانواده اش هم می توانید ببینید، آیا سبک زندگی خانوادگی شان برای شما پذیرفتنی است؟ 

بهتر است برای خودتان مشخص کنید که جایگاه اعتقادات ایشان برای شما کجاست؟ شما با جزئیات دیدگاههای ایشان آشنایی دارید؟ می توانید آنها را بپذیرید یا خیر؟ 

توجه بفرمایید که در بحث تفاوت ارزشها، بحث سر درستی یا نادرستی عقاید کسی نیست، مسئله این است که در موضوعی مانند ازدواج، تفاوتها در حدی نباشد که دو شیوه زندگی متضاد با هم را ایجاد کند. چک کنید که میزان این تفاوت در چه حد است؟ و تا چه حد می توانید با هم توافق داشته باشید؟

نوشته اید: احساس میکنم نمیتونه ایشون در برابر خانواده از من حمایت کنه چرا که به شدت اهل احترام گذاشتن به بزرگتر هاست

نگه داشتن حرمتها امری مثبت است؛ مسئله زمانی ایجاد می شود که یک فرد نتواند حد و مرزهای شخصی خود را مشخص کند و بندنافش از خانواده اش جدا نشده باشد. 

منظور شما از حمایت به چه معناست؟ در چه مواردی حس می کنید به حمایت احتیاج دارید؟ بهتر است در این مورد با ایشان گفتگو کنید کنید و خواسته ها و انتظارات خود را بیان کنید و متقابلاً انتظارات ایشان را هم بشنوید تا ببینید چه اندازه امکان توافق بدون نادیده گرفتن فردیت همدیگر وجود دارد؛ و نهایتاً با در نظر گرفتن سایر فاکتورها (تناسبهای فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی، معنوی، تحصیلی) در مورد پیشنهاد ایشان تصمیم گیری نمایید.


از اعتماد شما سپاسگزارم

علی اکبری-خانه توانگری


معرفی کتاب :
+
معرفی فیلم/مقاله :
+
معرفی دروس غیر حضوری :
+
اکشن پلن :
+
ثبت و ویرایش پاسخ
لغو درخواست

سوالات مشابه