سوال خود را هم اکنون بپرسید

پاسخ متنی و صوتی

توسط درمانگران، مشاوران و روانشناسان

دریافت در کمتر از ۲۴ ساعت

به صورت محرمانه و کاملا خصوصی

پرسش خود را هم اکنون از مشاوران ما بپرسید...
ارسال سوال

مادر افسرده

پرسش

تاریخ ثبت : 24 اسفند 1395
4,988  بازدید
ثبت و ویرایش پاسخ
لغو درخواست
به نام خدا
با سلام
خانمی سه و سه ساله هستم که حدودا پانزده سال هست که همراه با خانواده ام بخاطر شرایط شغلی پدرم در شهری غیر از زادگاهمان زندگی میکنیم. همه فرزندان در این شهر ازدواج کرده و صاحب فرزند هستند. در این میان مادرمان هنوز نتوانسته خودش رو با شرایط دوری اط خانواده اش وفق بده و مدام نگران حال خانواده اش در شهر خودمان هست. این نگران در زندگی تک تک ما اثر گذاشته چون از مادرمان فردی افسرده ساخته است.
نمیدانم با مادر افسرده ام چظور برخورد داشته باشم که نه اون رو ناراحت کرده باشم و نه زندگی خودم تحت تاثیر قرار بگیره
ممنون

مهمترین سوال :

پاسخ نوشتاری پاسخگر به سوال شما

شایان غدیری
شایان غدیری
01 فروردین 1396 ساعت 21:17

سلام دوست گرامی


به نظر می رسد شرایط دشواری را سپری نموده اید. بررسی این موضوع که اضطراب و افسردگی احتمالی مادرتان پیامد مهاجرت 15 ساله بوده و یا پیش از آن نیز مشهود بوده، نیازمند اطلاعات بیشتر است. با این حال رعایت برخی نکات کاربردی که در ذیل به آن اشاره می نماییم می توانند جهت بهبود وضعیت، سودمند باشند.


اعتبار بخشی به احساسات مادر : گاهی بیان جملاتی نظیر : احساسات و نگرانی هایتان رو درک می کنم - بهتر می شوی - افکار آزاردهنده ات رو رها کن - مشکلی که داری ذهنی ست و یا افرادی در شرایط بدتر از تو هستند، نخواهند توانست چندان در بهبود وضعیت ایشان کمک کننده باشند. چرا که واقعاً ممکن است تجاربی را که او در حال لمس آن است را شما نتوانید احساس کنید. اعتبار بخشی، یعنی در رفتار و گفتار خود به او نشان دهید که در شرایط سختی ست و احساسات ناخوشایندی را که با آن دست و پنجه نرم می کند واقعی هستند.


روزها و لحظاتی را که در این مدت توانسته احساسات نسبتاً مطلوبی را تجربه کنند را به یاد آورده و آنها را برای یکدیگر بازگو نمایید. این تداعی ها ممکن است از سوی مادر به کندی صورت بگیرد، بنابراین چنین بازنمایی هایی از سوی اطرافیان و خانواده ،می تواند در تجربه بهتر شرایط کنونی به ایشان کمک نمایند.


موقعیت هایی را که مادر در آن حال بهتری را تجربه می نمایند را برایشان بیشتر مهیا سازید : این موقعیت ها می تواند تشویق انجام اعمال و رفتارهایی باشد که با آن حال بهتری را در گذشته تجربه می کرده اند و یا ترتیب برنامه های بازدید از خانواده و شهر خود که در بازسازی احساسات مثبت ایشان و اعضای خانواده یاری دهنده خواهند بود.


در این میان خودتون رو مسبب و پیشامد چنین وضعیتی قلمداد نکنید که بخواهید بابت این شرایط خود را سرزنش و یا قربانی این وضعیت احساس نمایید. در ادامه پیشنهاد می شود با توجه به سیر زمانی و شدت علائم اضطراب و افسردگی احتمالی، ایشان را به یک روانپزشک نیز معرفی نمایید تا ضمن بررسی دقیق تر و دریافت برنامه دارویی مناسب ، از شدت نشانه ها کاسته شود.


با تشکر از اعتماد شما

شایان غدیری

معرفی کتاب :
+
معرفی فیلم/مقاله :
+
معرفی دروس غیر حضوری :
+
اکشن پلن :
+
ثبت و ویرایش پاسخ
لغو درخواست

پاسخ پرسشگر

02 فروردین 1396 ساعت 15:27
سلام. سال نو مبارک. ممنون از پاسخ کاربردی تون...
معرفی کتاب :
+
معرفی فیلم/مقاله :
+
معرفی دروس غیر حضوری :
+
اکشن پلن :
+
ثبت و ویرایش پاسخ
لغو درخواست

سوالات مشابه