سوال خود را هم اکنون بپرسید

پاسخ متنی و صوتی

توسط درمانگران، مشاوران و روانشناسان

دریافت در کمتر از ۲۴ ساعت

به صورت محرمانه و کاملا خصوصی

پرسش خود را هم اکنون از مشاوران ما بپرسید...
ارسال سوال

پایین بودن سطح معاشرت

پرسش

تاریخ ثبت : 22 خرداد 1396
4,754  بازدید
ثبت و ویرایش پاسخ
لغو درخواست
با سلام من و همسرم مدتی است ازدواج کرده ایم و موضوعی که از ابتدای دوره عقد من رو اذیت میکرد این بود که همسرم در جمع های خانوادگی و یا همکاری به شدت ساکت و تو خودش هست بارها بابت این موضوع با ایشون صحبت کردم ولی ایشون گفتن من همیشه همینطورم یا حرفی ندارم بزنم ...البته در جمع دوستان خودش خیلی شوخ است ... شدت این ساکت بودن به حدی هست که بعد هر میهمانی باید رفع سو تفاهم کنم که من با شوهرم دعوام نشده بوده و یا شوهرم مشکلی با میزبان نداره کلن این مدلی هست و این نکته رو هم بگم در خانواده ای رشد کرده که از لحاظ معاشرتی به شدت ضغیف هستن و معاشرت فامیلی اصلا ندارن این موضوع خیلی داره من و اذیت میکنه طوری که بعد هر دور همی بحث داریم ...و توی جمع طوری میره تو خودش یا میره جدا از همه میشینه با گوشیش سرگرم میشه که باعث جلب توجه عموم میشه کمکم کنین ...چطور میتونم مانع از این رفتارها بشم و یا میتونم کتابی بهش معرفی کنم جهت خواندن و آیا همسر من مشکلی دارد که نمیتواند معاشرت داشته باشد ؟؟؟

مهمترین سوال :

پاسخ نوشتاری پاسخگر به سوال شما

فاطمه علی اکبری
فاطمه علی اکبری
05 آذر 1396 ساعت 13:41

سلام دوست گرامی

ما  انسان‌ها دارای ویژگی‌های شخصیتی مختلفی هستیم، تفاوت این ویژگی‌ها در  افراد موجب می‌شود که مادر موقعیتی یکسان رفتارهای متفاوتی از دیگران داشته  باشیم.
یکی از این خصوصیات شخصیتی که به دلیل تاثیر بر همه جنبه‌های  زندگی ما توجه زیادی را به خود جلب کرده است، «درون‌گرایی» و بعد دیگر آن  «برون‌گرایی» است. برای آگاهی از چگونگی تاثیر این ویژگی بر زندگی به خصوص  در مقوله ای مثل ازدواج و مراوده با همسر و خانواده، ابتدا بهتر است بدانید  این ویژگیها در مجموع چه تاثیری در رفتارهای افراد دارد.

با توجه به اینکه نوشته اید: همسرم در جمع های خانوادگی و یا همکاری به شدت ساکت و تو خودش هست ...البته در جمع دوستان خودش خیلی شوخ است، به نظر می رسد رفتار ایشان مربوط به درون گرایی اش باشد. ضمن اینکه نوشته اید این ویژگی در خانواده شان هم هست، طبیعی است که بستر مناسب برای تقویت بخش برونگرا که در ایشان غیرغالب است فراهم نگشته است و فرصت اموختن مهارتهای ارتباطی برایشان مهیا نشده.

2.png

درون‌گرایی  صفتی است که با دیدگاه  درونی، ذهنی همراه است. به این معنا این افراد کمتر  تمایل به حضور در جمع  دارند و بیشتر دقت خود را به مطالعه و فعالیت‌ های  ذهنی انفرادی  می‌گذرانند. ممکن است دیگران به  اشتباه آنها را  افرادی کناره گیر، خجالتی و غیرصمیمی تلقی کنند.

ﮔﺎھﯽ ﺗﺼﻮر ﻣﯽ ﺷﻮد دروﻧﮕﺮاھﺎ ﻋﻼﻗﻪ ای ﺑﻪ ارﺗﺒﺎط ﺑﺎ دﯾﮕﺮان ﻧﺪارﻧﺪ، اﻣﺎ ﭼﻨﯿﻦ  ﻧﯿﺴﺖ  زﯾﺮا ﺑﺮای رﻓﻊ ﺧﺴﺘﮕﯽ، ﺑﻪ دﺳﺖ آوردن دوﺑﺎره اﻧﺮژی ﺟﺴﻤﺎﻧﯽ و رواﻧﯽ و  ﺷﺎداﺑﯽ  ﺷﺎن ﻧﯿﺎز دارﻧﺪ زﻣﺎﻧﯽ را ﺑﻪ ﺧﻮد اﺧﺘﺼﺎص دھﻨﺪ ﯾﺎ ﺑﻪ اﺻﻄﻼح ﺑﺎ ﺧﻮد  ﺧﻠﻮت ﮐﻨﻨﺪ.  اﻧﺴﺎن ھﺎی دروﻧﮕﺮا از دﯾﺪ دﯾﮕﺮ اﻓﺮاد ﺟﺎﻣﻌﻪ ﻣﻌﻤﻮﻻ ﺧﺠﺎﻟﺘﯽ و ﺣﺘﯽ  ﮔﺎھﯽ ﻣﻐﺮور  ﺑﻪ ﻧﻈﺮ ﻣﯽ آﯾﻨﺪ، اﻣﺎ ﻟﺰوﻣﺎ ﺧﺠﺎﻟﺘﯽ و ﻣﻐﺮور ﻧﯿﺴﺘﻨﺪ ﮔﺮﭼﻪ ﺷﺎﯾد درک اﯾﻦ رﻓﺘﺎرھﺎ ﺑﺮای دﯾﮕﺮان ﮐﻤﯽ دﺷﻮار ﺑﺎﺷﺪ. البته خوبست که در نظر داشته باشید که کسی برونگرا یا درونگرای مطلق نیست. یعنی یک فرد درونگرا مانند همسر شما حتما بخش برونگرایی هم دارد که می توانید به ایشان کمک کنید که این بخش را  فعال  تر کند. البته اين تلاش نبايد با حذف ويژگی های اوليه يا اصلی فرد  همراه  باشد.

توجه بفرمایید:

  • اگر  مدت زیادی از ازدواج شما نمی گذرد بهتر است به همسرتان کمی فرصت بدهید.  افراد درونگرا با سرعت برونگراها نمی توانند با دیگران گرم بگیرند. به ویژه اینکه امکان تقویت بخش برونگرا تا این زمان برای همسرتان فراهم نبوده و در خانواده ایشان ارتباطاتی که مدنظر شماست وجود نداشته.
  • می  توانید موضوعاتی که احتمال می دهید در خانواده یا جمع دوستان مطرح شود و  یا علایق خانواده تان با همسرتان گفتگو کنید و از ایشان بخواهید در این  موارد اظهار نظر کند و با اطرافیان هم کلام شود. البته نبایستی انتظار داشته باشید ایشان به اندازه شما یا  یک فرد برونگرا  در جمع صحبت  کنند.
  • در مورد مدت زمان حضور در جمع با همسرتان توافق کنید. طوری که هیچکدام احساس خستگی نداشته باشید.
  • تقویت بخش برونگرای روان به معنای تغییر ماهیت روانی نیست. این یک ویژگی شخصیتی است و تا پایان عمر با افراد می ماند. مثلا اگر شما فردی راست دست هستید می توانید دست چپ تان را هم تقویت کنید  که برخی فعالیتهای خود را با آن انجام دهید ولی در نهایت شما یک راست دست خواهید بود. بنابراین انتظار تغییرات اساسی از همسرتان نداشته باشید.


از اعتماد شما سپاسگزارم

علی اکبری- خانه توانگری

معرفی کتاب :
+
معرفی فیلم/مقاله :
+
معرفی دروس غیر حضوری :
+
اکشن پلن :
+
ثبت و ویرایش پاسخ
لغو درخواست

سوالات مشابه